עוגת תפוחים זריזה עם פירורי קינמון

איילת הירשמן מלמדת איך להכין עוגת תפוחים זריזה וקלה להכנה שמתאימה לאירוח בחגי תשרי ובכלל. מצפים את העוגה בפירורי קינמון ונהנים מעוגה משגעת
איילת הירשמן מלמדת איך להכין עוגת תפוחים זריזה וקלה להכנה שמתאימה לאירוח בחגי תשרי ובכלל. מצפים את העוגה בפירורי קינמון ונהנים מעוגה משגעת
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    534
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 533.6 קק״ל 5335.8 קק״ל
    פחמימות 75.6 גרם 756.1 גרם
    שומן 23.3 גרם 233.2 גרם
    נתרן 537.0 מ״ג 5370.2 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 82.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 10.6 גרם 105.9 גרם
    כולסטרול 110.6 מ״ג 1105.6 מ״ג
    סידן 21.0 מ״ג 209.8 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 12.3 מ״ג
    אשלגן 110.3 מ״ג 1102.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    534
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 533.6 קק״ל 5335.8 קק״ל
    פחמימות 75.6 גרם 756.1 גרם
    שומן 23.3 גרם 233.2 גרם
    נתרן 537.0 מ״ג 5370.2 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 82.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 10.6 גרם 105.9 גרם
    כולסטרול 110.6 מ״ג 1105.6 מ״ג
    סידן 21.0 מ״ג 209.8 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 12.3 מ״ג
    אשלגן 110.3 מ״ג 1102.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות תפוחים
איילת הירשמן
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מכינים את התפוחים: מוציאים את הליבה של התפוחים בעזרת תפוחן. לחלופין, חותכים לרבעים ומנקים מגרעינים.
  2. חותכים את התפוחים לפיסות בגדול 2 ס”מ. מעבירים לקערה, זורים את הסוכר והקינמון ומשאירים כך עד להמשך האפייה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  4. ממיסים את החמאה. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכול יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים 1 ו-1/4 כוסות מהפירורים לקערה נפרדת (קערת הפירורים).
  5. מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  6. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בכמה תנועות אחידות.
  7. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת היטב. מוציאים, מצננים קצת ומגישים.

הערות

  • אפשר להכין עוגה גבוהה וגדולה במיוחד, ואפשר להכין 2 עוגות בשתי תבניות אינגליש קייק. אם מכינים שתי עוגות - אפשר להקפיא אחת בסוף ההכנה. מפשירים בטמפרטורת החדר
  • אם לא אוכלים את העוגה מיד, שומרים עטופה היטב בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת תפוחים זריזה עם פירורי קינמון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    אילנה

    לחצתי 5 ובטעות נלחץ 4. חבל שאי אפשר לשנות. המרתי שמנת חמוצה ביוגורט, הוספתי חצי מכמות הסוכר והשתמשתי בקמח מלא עם אבקת אפייה. אפיתי כבר 3 פעמים ותמיד יוצא מאוד מוצלח והכי חשוב- באמת קל להכנה.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אילנה, תודה על הפידבק 🙂
      נשמע כמו רעיון ממש טוב כדי להפוך את העוגה לבריאה ומזינה יותר, תודה על השיתוף!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות