עוגת שיש אוורירית של קרין גורן

לפעמים כל הקסם הוא בפשטות - כזו היא עוגת שיש אוורירית ורכה של קרין גורן, בטעמי שוקולד ווניל עדינים. לא תוכלו להפסיק ליישר
לפעמים כל הקסם הוא בפשטות - כזו היא עוגת שיש אוורירית ורכה של קרין גורן, בטעמי שוקולד ווניל עדינים. לא תוכלו להפסיק ליישר
  • קרין גורן
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    586
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 586.1 קק״ל 4689.0 קק״ל
    פחמימות 78.2 גרם 625.7 גרם
    שומן 25.4 גרם 203.5 גרם
    נתרן 186.9 מ״ג 1495.0 מ״ג
    חלבון 13.4 גרם 107.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 48.8 גרם
    כולסטרול 271.9 מ״ג 2175.3 מ״ג
    סידן 59.6 מ״ג 476.8 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.4 מ״ג
    אשלגן 164.4 מ״ג 1315.0 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    586
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 586.1 קק״ל 4689.0 קק״ל
    פחמימות 78.2 גרם 625.7 גרם
    שומן 25.4 גרם 203.5 גרם
    נתרן 186.9 מ״ג 1495.0 מ״ג
    חלבון 13.4 גרם 107.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 48.8 גרם
    כולסטרול 271.9 מ״ג 2175.3 מ״ג
    סידן 59.6 מ״ג 476.8 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.4 מ״ג
    אשלגן 164.4 מ״ג 1315.0 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


תערובת שוקולד

תערובת וניל


אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצים. מגרדים על מיקרופליין את קליפת התפוז.
  2. מכינים את תערובת השוקולד: בסיר מחממים על אש קטנה את המים, הסוכר, הקקאו והחמאה עד לקבלת רוטב חלק. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. מחממים את התנור ל-170-160 מעלות.
  4. מכינים את העוגה: בקערה הכי גדולה שיש בבית טורפים את החלמונים עם סוכר הווניל, השמן, המים וקליפת התפוז.
  5. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה וטורפים במרץ בערך דקה לתערובת אחידה וסמיכה.
  6. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית-נמוכה במשך כ-2 דקות עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים 1 ו-1/4 כוסות סוכר תוך כדי הקצפה בהדרגה, כף אחר כף, כשסופרים לאט עד 10 בין הוספה להוספה. מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום וממשיכים להקציף עוד 3 דקות אחרי הוספת כל הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק מאוד, אוורירי ויציב, אבל עדיין קרמי.
  7. מעבירים 1/3 מהקצף לקערת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה. מקפלים את יתרת הקצף פנימה בעדינות בעזרת מטרפה או לקקן.
  8. מוזגים את תערובת השוקולד הפושרת לקערה עם תערובת העוגה ומערבבים בכף פעמיים-שלוש בלבד, מלמעלה למטה.
  9. מוזגים את התערובת לתוך התבנית לא משומנת, מנערים מעט ליישור הבלילה בתבנית, שמים את תבנית העוגה על תבנית תנור ואופים כשעה בלי לפתוח את התנור, עד שהעוגה זהובה, ספוגית למגע, ושיפוד הננעץ במרכז יוצא נקי מפירורי עוגה, רק קצת מלוכלך בשוקולד.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים (היא תאבד מעט מנפחה במהלך הקירור). משחררים בעזרת סכין מדפנות התבנית והופכים על צלחת הגשה. פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בניילון נצמד או כלי לכיסוי עוגה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
  • דוגמת השיש נוצרת בזמן מזיגת התערובת לתבנית
  • חשוב לא לשמן את התבנית, אחרת העוגה תצנח בקירור
  • חשוב להקפיד על אפייה מלאה, אחרת העוגה תקרוס במהלך הצינון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שיש אוורירית של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    נועה אלוני

    אם אין לי תפטז אפשר מיץ תפוזים? אם כן כמ

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נועה, רבע כוס מיץ תפוזים או קליפת לימון מגוררת

    Avatar
    מרלין רןטנברג

    לא הצלחת למצוא המתכון לעוגת שיש משפחתי הנהדרת שלך, נראה עם אעשה את עוגת שיש האוורירית? בכל זאת מאד נהנת מצורת הגשת המתכונים, מקווה שאמשיך להנות, והמטבח נראה נהדר אחרי, וגם לפני הצביע. תודה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות