כפית של מצב רוח טוב וגם מתכון משגע של ריבת פטל ושוקולד
- אוהד חורי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.7 קק״ל 1106.7 קק״לפחמימות 66.9 גרם 267.7 גרםשומן 1.5 גרם 6.1 גרםנתרן 1.3 מ״ג 5.3 מ״גחלבון 1.3 גרם 5.2 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 18.0 גרםשומן רווי 1.0 גרם 4.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 23.1 מ״ג 92.4 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 43.2 מ״ג 172.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות277
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.7 קק״ל 1106.7 קק״לפחמימות 66.9 גרם 267.7 גרםשומן 1.5 גרם 6.1 גרםנתרן 1.3 מ״ג 5.3 מ״גחלבון 1.3 גרם 5.2 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 18.0 גרםשומן רווי 1.0 גרם 4.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 23.1 מ״ג 92.4 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 43.2 מ״ג 172.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
מעולם לא הסתרתי שאני לא חובב נלהב של שוקולד. שנאתי שוקו כילד, לא אהבתי עוגות שמרים ושוקולד, לא אהבתי עוגיות שוקולד צ’יפס (עד היום מעדיף צימוקים!) לא סובל מעדני שוקולד למיניהם ולרוב לא ממש משתגע על חטיפי שוקולד או פרלינים למיניהם.
פירות לעומת זאת, פירות זה החיים. תנו לי קינוח על בסיס פירות וקרם וניל כלשהו ואני המאושר באדם. הצבעוניות, הטעמים העדינים שמשתלבים, המרקם והצורה. הכול משתלב לי להרמוניה מושלמת של חוויה חושית (נראה לי שמיכל אנסקי הגדירה את זה פעם כ”מונסון סנסורי”).
אבל, יש יוצאי דופן. באופן לא ברור אני מת על עוגת שוקולד פושטית (כזו שמכינים לילדים בגן עם קרם שוקולד וסוכריות צבעוניות), אני אוהב שוקולד מריר, מינימום 70%, קפוא (כן כן, אני מקפיא את השוקולד שלי), גלידות או מילקשייק שוקולד בלגי סמיכים כמו מלט ושוקולד עם פירות – תפוזים, תותים, פירות יער (מכירים את הממתקים האלה של ג’לי בטעם פירות מצופה שכבת חומר דמוי שוקולד? מכור, קשה).
זה המקום שבו נפגשים באופן ממוקד שני עולמות התוכן האלו ויוצרים משהו חדש וקסום. קליפות תפוזים מסוכרות מצופות שוקולד מריר הן ממתק ילדות אהוב. קוביות מרמלדות טריות מצופות שכבת שוקולד מריר דקיקה שמתפצחת בפה ומגלה מתחתיה ג’לי עז בצבע וטעמים הן התמכרות.
לאחרונה נתקלתי במתכון שמשלב את אותם עולמות תוכן בדרך קצת שונה – ריבת פטל ושוקולד מריר. קלה להכנה, ארבעה מרכיבים בלבד ומפתיעה בצורה יוצאת דופן. מזמין אתכם להרחיב אופקים ולנסות משהו קצת מחר, מבטיח שלא תתאכזבו.
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 277 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם פטל קפוא
-
220 גרם סוכר לבן
-
1 כף מיץ לימון
-
25 גרם שוקולד מרירמינימום 70% מוצקי קקאו, חתוך גס
אופן הכנה
- מניחים במקפיא צלחת קטנה.
- בסיר קטן מחממים את הפטל, סוכר ומיץ לימון. מבשלים עד לרתיחה עדינה ומורידים מעט את הלהבה, עד לבעבוע עדין. מערבבים מדי פעם (הפטל יתפרק, זה בסדר).
- מבשלים כ-15 דקות ומתחילים לבדוק את צמיגות הריבה - מטפטפים מעט ריבה על הצלחת הקפואה, נותנים לריבה להתקרר ומעבירים אצבע בשלולית הריבה הקטנה. אם השביל שיצרנו נסגר, זה אומר שהריבה דלילה מדי ויש להמשיך לבשלה עוד כ-2 דקות ולבדוק שוב. אם השביל לא נסגר זה אומר שהריבה מוכנה ואפשר להמשיך לשלב הבא.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין, מעבירים לצנצנת מעוקרת, סוגרים היטב והופכים את הצנצנת על ראשה עד שהריבה מתקררת לחלוטין (מסייע בעיקור המכסה).
חמאת בוטנים ביתית - כי למה לקנות אם אפשר להכין לבד?
רוטב טופי חם של קרין גורן
קונפיטורת תפוחים ורימונים לביס נוסטלגי מושלם
אופן הכנה
- מניחים במקפיא צלחת קטנה.
- בסיר קטן מחממים את הפטל, סוכר ומיץ לימון. מבשלים עד לרתיחה עדינה ומורידים מעט את הלהבה, עד לבעבוע עדין. מערבבים מדי פעם (הפטל יתפרק, זה בסדר).
- מבשלים כ-15 דקות ומתחילים לבדוק את צמיגות הריבה - מטפטפים מעט ריבה על הצלחת הקפואה, נותנים לריבה להתקרר ומעבירים אצבע בשלולית הריבה הקטנה. אם השביל שיצרנו נסגר, זה אומר שהריבה דלילה מדי ויש להמשיך לבשלה עוד כ-2 דקות ולבדוק שוב. אם השביל לא נסגר זה אומר שהריבה מוכנה ואפשר להמשיך לשלב הבא.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין, מעבירים לצנצנת מעוקרת, סוגרים היטב והופכים את הצנצנת על ראשה עד שהריבה מתקררת לחלוטין (מסייע בעיקור המכסה).
חמאת בוטנים ביתית - כי למה לקנות אם אפשר להכין לבד?
רוטב טופי חם של קרין גורן
קונפיטורת תפוחים ורימונים לביס נוסטלגי מושלם
הערות
- טעם השוקולד בריבה מתון. בהתחלה הטעם הדומיננטי הוא פטל ואז הוא עובר לשוקולד. ממליץ לנסות את המתכון כמו שהוא בפעם הראשונה ואז, אם מעדיפים טעם יותר שוקולדי, להוסיף עוד 5 גר' שוקולד בניסיון הבא (כלומר סה"כ 30 גר' שוקולד)
- ממליץ מאוד להשתמש בשוקולד איכותי, כזה שאתם אוהבים לאכול, ולא סתם שוקולד זול
- הריבה יוצאת במרקם ג'לי וקלה מאוד למריחה (קרואסון טרי, מומלץ!)
- כל זמן שלא פתחתם את הצנצנת, הריבה יכולה להישמר בחוץ במשך חצי שנה. מהרגע שפתחתם – למקרר!
הערות
- טעם השוקולד בריבה מתון. בהתחלה הטעם הדומיננטי הוא פטל ואז הוא עובר לשוקולד. ממליץ לנסות את המתכון כמו שהוא בפעם הראשונה ואז, אם מעדיפים טעם יותר שוקולדי, להוסיף עוד 5 גר' שוקולד בניסיון הבא (כלומר סה"כ 30 גר' שוקולד)
- ממליץ מאוד להשתמש בשוקולד איכותי, כזה שאתם אוהבים לאכול, ולא סתם שוקולד זול
- הריבה יוצאת במרקם ג'לי וקלה מאוד למריחה (קרואסון טרי, מומלץ!)
- כל זמן שלא פתחתם את הצנצנת, הריבה יכולה להישמר בחוץ במשך חצי שנה. מהרגע שפתחתם – למקרר!