מרק חומוס ומנגולד חמצמץ עם טופו בטמפורה
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים מרק משגע ולא שגרתי: מרק חומוס ומנגולד חמצמץ עם טופו בטמפורה. מרק טבעוני, בריא וטעים, עשיר בחלבון וברזל ללא מוצרים מהחי
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים מרק משגע ולא שגרתי: מרק חומוס ומנגולד חמצמץ עם טופו בטמפורה. מרק טבעוני, בריא וטעים, עשיר בחלבון וברזל ללא מוצרים מהחי
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 516.6 קק״ל 2066.5 קק״לפחמימות 38.1 גרם 152.2 גרםשומן 33.6 גרם 134.3 גרםנתרן 10.6 מ״ג 42.2 מ״גחלבון 12.6 גרם 50.4 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.5 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.0 מ״ג 175.9 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 212.7 מ״ג 850.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות517
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 516.6 קק״ל 2066.5 קק״לפחמימות 38.1 גרם 152.2 גרםשומן 33.6 גרם 134.3 גרםנתרן 10.6 מ״ג 42.2 מ״גחלבון 12.6 גרם 50.4 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.5 גרםשומן רווי 4.3 גרם 17.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.0 מ״ג 175.9 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 212.7 מ״ג 850.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 517 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשים
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מרק
טופו בטמפורה
-
200 גרם טופו חומוסחתוך לקוביות של 2 ס"מ
-
1 כוס קמח טמפורה
-
2 כוסות מי סודהקרים
-
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
- משרים את החומוס עם אבקת הסודה לשתייה במשך לילה.
- מסננים את החומוס ושוטפים היטב.
- מכסים שוב במים קרים משפשפים בין הידיים את גרגרי החומוס כדי לגרום לקליפות להתקלף מהגרגר.
- מניחים בסיר את גרגרי החומוס הקלופים ומכסים במים קרים (מים עד כדי כיסוי של 1 ס”מ) מביאים לרתיחה, מקפים לכלוך וקצף ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- במקביל מזהיבים את הבצל הקצוץ בסיר רחב עם מעט שמן.
- מוסיפים פנימה את עלי הסלק וממשיכים לבשל כחצי שעה באש בינונית עד שהסלק מאבד לחלוטין מנפחו ומשנה את צבעו לירוק כהה מאוד.
- מוסיפים את התבלינים, שום ולימון ומעבירים הכל אל סיר החומוס (נוזלי החומוס הם נוזלי המרק).
- מקמחים מעט את הטופו. יוצרים בלילת טמפורה ע”י ערבוב מי הסודה עם קמח הטמפורה, מטגנים להזבה בשמן עמוק חם, מספיגים ומניחים בצלחות ההגשה של המרק.
- מטפטפים מעט טחינה גולמית ושמן זית ומגישים מיד.
אופן הכנה
- משרים את החומוס עם אבקת הסודה לשתייה במשך לילה.
- מסננים את החומוס ושוטפים היטב.
- מכסים שוב במים קרים משפשפים בין הידיים את גרגרי החומוס כדי לגרום לקליפות להתקלף מהגרגר.
- מניחים בסיר את גרגרי החומוס הקלופים ומכסים במים קרים (מים עד כדי כיסוי של 1 ס”מ) מביאים לרתיחה, מקפים לכלוך וקצף ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- במקביל מזהיבים את הבצל הקצוץ בסיר רחב עם מעט שמן.
- מוסיפים פנימה את עלי הסלק וממשיכים לבשל כחצי שעה באש בינונית עד שהסלק מאבד לחלוטין מנפחו ומשנה את צבעו לירוק כהה מאוד.
- מוסיפים את התבלינים, שום ולימון ומעבירים הכל אל סיר החומוס (נוזלי החומוס הם נוזלי המרק).
- מקמחים מעט את הטופו. יוצרים בלילת טמפורה ע”י ערבוב מי הסודה עם קמח הטמפורה, מטגנים להזבה בשמן עמוק חם, מספיגים ומניחים בצלחות ההגשה של המרק.
- מטפטפים מעט טחינה גולמית ושמן זית ומגישים מיד.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן