מתכון מנצח: קלצונה מוצרלה ופטריות של אינס ינאי
אינס ינאי מכינה קלצונה מוצרלה ופטריות כמו של הננות האיטלקיות: בצק שמרים רך ונעים, ממולא בגבינת מוצרלה, פטריות ועגבניות מיובשות מטוגנות
אינס ינאי מכינה קלצונה מוצרלה ופטריות כמו של הננות האיטלקיות: בצק שמרים רך ונעים, ממולא בגבינת מוצרלה, פטריות ועגבניות מיובשות מטוגנות
- אינס ינאי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 446.0 קק״ל 6690.6 קק״לפחמימות 59.9 גרם 898.8 גרםשומן 16.7 גרם 250.1 גרםנתרן 1629.2 מ״ג 24437.9 מ״גחלבון 14.5 גרם 217.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 24.8 גרםשומן רווי 5.5 גרם 81.8 גרםכולסטרול 11.8 מ״ג 177.0 מ״גסידן 131.2 מ״ג 1968.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 301.6 מ״ג 4524.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות446
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 446.0 קק״ל 6690.6 קק״לפחמימות 59.9 גרם 898.8 גרםשומן 16.7 גרם 250.1 גרםנתרן 1629.2 מ״ג 24437.9 מ״גחלבון 14.5 גרם 217.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 24.8 גרםשומן רווי 5.5 גרם 81.8 גרםכולסטרול 11.8 מ״ג 177.0 מ״גסידן 131.2 מ״ג 1968.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 301.6 מ״ג 4524.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 446 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח פסטהקמח דורום דק
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
מלית
-
300 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
150 גרם עגבניות מיובשותקצוצות
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
2 כפות שמן זית
-
20 פטריות שמפיניון בינוניותקצוצות
-
1/4 כוס בזיליקוםעלים קצוצים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומוסיפים לגומה שמן זית, מים ומלח, לשים כ- 6 דקות לבצק גמיש.
- מתפיחים את הבצק בקערה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- במחבת מחממים שמן זית ובצלים, מטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים פטריות, עגבניות מיובשות, בזיליקום מלח ופלפל, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים.
- מוסיפים את הגבינה לתערובת המצוננת ומערבבים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט.
- מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל של תפוז.
- מכדררים כל חתיכה לכדור ומרדדים כל כדור לעלה.
- מניחים 2 כפות מהמלית על חצי מהעלה וסוגרים עם חצי העלה השני.
- צובטים ומהדקים את הבצק לאורך כל חצי העיגול, אפשר בעזרת מזלג, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
- אופים כ-20 דקות או עד שהבצק משחים.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומוסיפים לגומה שמן זית, מים ומלח, לשים כ- 6 דקות לבצק גמיש.
- מתפיחים את הבצק בקערה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- במחבת מחממים שמן זית ובצלים, מטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים פטריות, עגבניות מיובשות, בזיליקום מלח ופלפל, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים.
- מוסיפים את הגבינה לתערובת המצוננת ומערבבים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט.
- מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל של תפוז.
- מכדררים כל חתיכה לכדור ומרדדים כל כדור לעלה.
- מניחים 2 כפות מהמלית על חצי מהעלה וסוגרים עם חצי העלה השני.
- צובטים ומהדקים את הבצק לאורך כל חצי העיגול, אפשר בעזרת מזלג, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
- אופים כ-20 דקות או עד שהבצק משחים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן