שגב, צייר לי קינוח – מלבי עם רוטב תותים בצ’יק
משה שגב מכין מנה קלילה וקיצית - מלבי חלבי קרמי שמכינים ב-10 דקות. במקום סירופ ורדים, מגישים עם רוטב תותים מתקתק ונהנים מקינוח עדין שכולם אוהבים
משה שגב מכין מנה קלילה וקיצית - מלבי חלבי קרמי שמכינים ב-10 דקות. במקום סירופ ורדים, מגישים עם רוטב תותים מתקתק ונהנים מקינוח עדין שכולם אוהבים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 468.4 קק״ל 2810.6 קק״לפחמימות 48.3 גרם 289.9 גרםשומן 27.4 גרם 164.6 גרםנתרן 59.5 מ״ג 356.9 מ״גחלבון 7.7 גרם 46.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.5 גרםשומן רווי 13.8 גרם 83.1 גרםכולסטרול 10.5 מ״ג 63.0 מ״גסידן 121.3 מ״ג 728.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 183.7 מ״ג 1102.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות468
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 468.4 קק״ל 2810.6 קק״לפחמימות 48.3 גרם 289.9 גרםשומן 27.4 גרם 164.6 גרםנתרן 59.5 מ״ג 356.9 מ״גחלבון 7.7 גרם 46.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.5 גרםשומן רווי 13.8 גרם 83.1 גרםכולסטרול 10.5 מ״ג 63.0 מ״גסידן 121.3 מ״ג 728.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 183.7 מ״ג 1102.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 468 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלבי
-
700 מ"ל חלב 3%
-
300 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
6כפות או 60 גרם קורנפלור
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
1 מקל וניל בינוני
אופן הכנה
- מוזגים לקערה 1/2 כוס חלב מכמות החלב הכוללת, מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים עד להמסה ומניחים בצד.
- מוזגים לסיר קטן את כמות החלב הנותרת, מוסיפים את השמנת המתוקה ותרמיל וניל חתוך לאורכו ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הסוכר, מערבבים עד שהוא נמס, ומוסיפים את החלב עם הקורנפלור המומס.
- ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב ללא הפסקה עד שהנוזל הופך לקרם סמיך. מעבירים את התערובת בעודה חמה דרך המסננת ומיד יוצקים לכלי ההגשה. משאירים מקום לרוטב. מצננים בחוץ ולאחר מכן מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, או עד שהמלבי מתייצב לגמרי.
- מכינים את הרוטב: מניחים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים וטוחנים לרוטב במרקם חלק. מקררים עד להגשה.
- קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה. חותכים את התותים לקוביות קטנות.
- יוצקים שכבת רוטב תותים מעל המלבי, מפזרים מעל את הצנוברים והתותים ומגישים.
אופן הכנה
- מוזגים לקערה 1/2 כוס חלב מכמות החלב הכוללת, מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים עד להמסה ומניחים בצד.
- מוזגים לסיר קטן את כמות החלב הנותרת, מוסיפים את השמנת המתוקה ותרמיל וניל חתוך לאורכו ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הסוכר, מערבבים עד שהוא נמס, ומוסיפים את החלב עם הקורנפלור המומס.
- ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב ללא הפסקה עד שהנוזל הופך לקרם סמיך. מעבירים את התערובת בעודה חמה דרך המסננת ומיד יוצקים לכלי ההגשה. משאירים מקום לרוטב. מצננים בחוץ ולאחר מכן מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, או עד שהמלבי מתייצב לגמרי.
- מכינים את הרוטב: מניחים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים וטוחנים לרוטב במרקם חלק. מקררים עד להגשה.
- קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה. חותכים את התותים לקוביות קטנות.
- יוצקים שכבת רוטב תותים מעל המלבי, מפזרים מעל את הצנוברים והתותים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר להשתמש בתמצית וניל במקום מקל וניל?
בהחלט
תמיד חשבתי שמלבי מסובך אבל זה היה ממש פשוט והכי חשוב טעים בטירוף
איזה כיף לשמוע! שמחים שנהנית!
עשיתי לנסיון וכבר מחכה לקיץ
משה שגב היקר עשית אצלי מהפכה במיטבח המתכון לקוסקוס ללא גלוטן מדהים קל להכנה אוורירי ומשביע תודה לך מה מרוקאית שהכינה עד היום קוסקוס מסולת ונגמלה.