סלט חצילים קלויים עם גבינת לבאנה
משה שגב משדרג את הארוחה הבאה שלכם עם סלט חצילים קלויים שמכינים צ'יק צ'אק. מגישים את הסלט עם גבינת לבאנה חמצמצה כמנה ראשונה בארוחה חלבית או כנשנוש לאורחים
משה שגב משדרג את הארוחה הבאה שלכם עם סלט חצילים קלויים שמכינים צ'יק צ'אק. מגישים את הסלט עם גבינת לבאנה חמצמצה כמנה ראשונה בארוחה חלבית או כנשנוש לאורחים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 292.8 קק״ל 1171.1 קק״לפחמימות 25.3 גרם 101.2 גרםשומן 20.5 גרם 82.1 גרםנתרן 931.4 מ״ג 3725.7 מ״גחלבון 8.8 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 11.8 גרם 47.0 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 159.8 מ״ג 639.2 מ״גברזל 6.1 מ״ג 24.2 מ״גאשלגן 778.7 מ״ג 3115.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות293
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 292.8 קק״ל 1171.1 קק״לפחמימות 25.3 גרם 101.2 גרםשומן 20.5 גרם 82.1 גרםנתרן 931.4 מ״ג 3725.7 מ״גחלבון 8.8 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 11.8 גרם 47.0 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 159.8 מ״ג 639.2 מ״גברזל 6.1 מ״ג 24.2 מ״גאשלגן 778.7 מ״ג 3115.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 293 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 חצילים בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
2 שיני שום
-
1/4 כוס שמן זית
-
200 גרם גבינת לאבנה
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
3 כפות זעתר
-
4 פרוסות בגטים לבנים
אופן הכנה
- דוקרים את החצילים במזלג וקולים אותם על אש גלויה עד שהם מתרככים וקליפתם משחירה. מקלפים בזהירות ומעבירים את בשר החצילים למסננת ל-5 דקות להגרת נוזלים.
- מעבירים את בשר החציל הקלוי לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים בעדינות.
- קולפים וכותשים את השום.
- מוסיפים את השום והשמן ומערבבים היטב עד שהחצילים והנוזלים מתחברים למרקם אחיד.
- קוצצים את הבצל הירוק.
- קולים את פרוסות הבגט במצנם.
- מניחים בצלחת הגשה כמות נדיבה של גבינת הלבאנה ומעל את סלט החצילים. מפזרים את הבצל הירוק והזעתר ומגישים לצד צנימים.
אופן הכנה
- דוקרים את החצילים במזלג וקולים אותם על אש גלויה עד שהם מתרככים וקליפתם משחירה. מקלפים בזהירות ומעבירים את בשר החצילים למסננת ל-5 דקות להגרת נוזלים.
- מעבירים את בשר החציל הקלוי לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים בעדינות.
- קולפים וכותשים את השום.
- מוסיפים את השום והשמן ומערבבים היטב עד שהחצילים והנוזלים מתחברים למרקם אחיד.
- קוצצים את הבצל הירוק.
- קולים את פרוסות הבגט במצנם.
- מניחים בצלחת הגשה כמות נדיבה של גבינת הלבאנה ומעל את סלט החצילים. מפזרים את הבצל הירוק והזעתר ומגישים לצד צנימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן