עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן

כשגרים בין מטעי אפרסמונים גם אוכלים ממנו הרבה: בסלט, לארוחת בוקר ואפילו לצד פנקייק. אסי רוז מכינה עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן שתשכנע אתכם גם לאפות עם אפרסמון
כשגרים בין מטעי אפרסמונים גם אוכלים ממנו הרבה: בסלט, לארוחת בוקר ואפילו לצד פנקייק. אסי רוז מכינה עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן שתשכנע אתכם גם לאפות עם אפרסמון
  • אסי רוז
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2118
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2118.4 קק״ל 2118.4 קק״ל
    פחמימות 108.4 גרם 108.4 גרם
    שומן 172.7 גרם 172.7 גרם
    נתרן 990.0 מ״ג 990.0 מ״ג
    חלבון 41.7 גרם 41.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 2.6 גרם
    שומן רווי 27.5 גרם 27.5 גרם
    כולסטרול 1266.0 מ״ג 1266.0 מ״ג
    סידן 337.0 מ״ג 337.0 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 493.0 מ״ג 493.0 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2118
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2118.4 קק״ל 2118.4 קק״ל
    פחמימות 108.4 גרם 108.4 גרם
    שומן 172.7 גרם 172.7 גרם
    נתרן 990.0 מ״ג 990.0 מ״ג
    חלבון 41.7 גרם 41.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 2.6 גרם
    שומן רווי 27.5 גרם 27.5 גרם
    כולסטרול 1266.0 מ״ג 1266.0 מ״ג
    סידן 337.0 מ״ג 337.0 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 493.0 מ״ג 493.0 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור

האוצרות הכתומים של החורף הגיעו והם פשוט חגיגת בריאות אחת גדולה – האפרסמונים! והם פה בשיא תפארתם.

אני מאוהבת באפרסמונים! מעבר למגוון הרחב של הערכים התזונתיים שהם מעניקים, הם טעימים ובעלי מרקם חלומי.

אצלנו במושב יש שפע מטעי אפרסמון וברגע שעונתם מתחילה הם מרכיב הכרחי מאוד במטבחנו.

אני אוהבת לאכול אותם טריים ורעננים, לשלב אותם בסלטים ובארוחות הבוקר המתוקות שלנו לצד פנקייקים או דייסה טובה, לאפות אותם שלמים ולאכול אותם כקינוח חם ומפנק.

אבל אני הכי אוהבת להכניס אותם לעוגה, זה הרגע שבו תתחילו להתאהב באפרסמונים לתמיד!  

הפעם אני חולקת אתכם מתכון לעוגת אפרסמונים, כן, כן, עוגה שמכילה אפרסמונים.

היא העוגה בעלת המרקם הכי חלומי שיש, המתיקות המאוזנת הטובה ביותר, הארומה הממכרת ביותר. 

היא הכי עוגה של חורף, שצריך לאכול אותה לצד כוס תה מפנקת ולצפות בגשם השוטף בחלון.

היא עוגה של בית, עוגה של אהבה ובריאות.

היא בול העוגה שלכם לחורף הקרוב.

ימי חורף מאושרים

לגור בין מטעי אפרסמון
לגור בין מטעי אפרסמון

 

אכלתם פעם עוגת אפרסמון?
אכלתם פעם עוגת אפרסמון?

 

עוגת אפרסמון וקינמון נהדרת
עוגת אפרסמון וקינמון נהדרת
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות בחושות קלות וטעימות
אסי רוז
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

עיטור


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה או בבלנדר מערבבים היטב את הביצים, שמן זית, סוכר, אבקת קינמון ומחית אפרסמונים. מאחדים את כל המרכיבים לעיסה רטובה ואחידה.
  3. בקערה אחרת מערבבים לתערובת אחידה קמח שקדים, קמח תירס ואבקת אפייה.
  4. מאחדים בין שתי התערובות, הרטובה והיבשה, ומערבבים לעיסה הומוגנית.
  5. מוזגים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעט שברי פקאנים מעל העוגה.
  6. אופים בתנור החם 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
  7. מצננים מעט את העוגה וזוללים בהנאה גדולה.

הערות

  • אפשר להוסיף עוד חצי כפית קינמון אם אוהבים את הטעם
  • למי שאוהב מתיקות חזקה אני ממליצה להוסיף עוד רבע כוס סוכר
  • ניתן לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
  • יך מכינים רסק אפרסמונים: מקלפים את האפרסמונים וטוחנים בבלנדר או בבלנדר מוט עד שהאפרסמונים הופכים למחית חלקה. אם טוחנים את המרכיבים הרטובים בבלנדר ניתן להכניס חתיכות אפרסמון לבלנדר עם המרכיבים הרטובים ולטחון הכול יחד לעיסת רטובים חלקה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    פשוט מושלם!!

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    גילי

    הי 🙂 יש דרך להפחית בכמות הביצים? או אפילו להחליפן לגמרי?

      Avatar
      מערכת Foody

      ללא כמות זו של ביצים העוגה תצא מאד דחוסה ומתפוררת, לכן לא כדאי להפחית בכמות הביצים (מקסימום לוותר על אחת). בהצלחה!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר להחליף בסולת או שקדים טחונים. בהצלחה!

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף את קמח התירס בקמח טף או קמח כוסמת (אפשר גם בסולת אך זהירות הסולת מכילה גלוטן). בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות