סלט פלפלים קלויים, עלי גפן וטונה
משה שגב מכין סלט חגיגה שהוא גם ארוחה שלמה: סלט פלפלים קלויים בתוספת עלי גפן וטונה. מנה קייצית, קלילה וטעימה שמגישים בליווי קוביות גבינה
משה שגב מכין סלט חגיגה שהוא גם ארוחה שלמה: סלט פלפלים קלויים בתוספת עלי גפן וטונה. מנה קייצית, קלילה וטעימה שמגישים בליווי קוביות גבינה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 518.4 קק״ל 2073.4 קק״לפחמימות 20.3 גרם 81.0 גרםשומן 32.9 גרם 131.7 גרםנתרן 757.2 מ״ג 3029.0 מ״גחלבון 18.2 גרם 72.8 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.9 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.2 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 15.0 מ״גסידן 44.0 מ״ג 176.1 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 829.4 מ״ג 3317.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות518
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 518.4 קק״ל 2073.4 קק״לפחמימות 20.3 גרם 81.0 גרםשומן 32.9 גרם 131.7 גרםנתרן 757.2 מ״ג 3029.0 מ״גחלבון 18.2 גרם 72.8 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.9 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.2 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 15.0 מ״גסידן 44.0 מ״ג 176.1 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 829.4 מ״ג 3317.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 518 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
4 פלפלים אדומים בינוניים
-
4 פלפלים צהובים בינוניים
-
6 שיני שום
-
3 כפות שמן זית
-
1 ליים בינוני
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור שלם
-
4 כפות שמן זית
-
3 גבעולי שמיר
-
1 קופסה טונה בשמן
-
1 צנצנת עלי גפן
-
3 כפות צנוברים
-
100 גרם גבינה בולגרית
אופן הכנה
- פורסים את השום, סוחטים את הליים. מסירים את עלי השמיר מהגבעול.
- קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות.
- מחוררים את הפלפלים בעזרת מזלג ושורפים על אש גלויה. מכניסים לשקית ניילון למשך 10 דקות וסוגרים היטב. מסירי את הקליפה מתחת למים זורמים, חותכים כל פלפל ל-4 רצועות.
- מחממים את השמן במחבת ומזהיבים קלות את השום.
- מניחים את הפלפלים על צלחת גדולה ושטוחה ויוצקים מעל את מיץ הליים. מפזרים מלח, הפלפל ושאטה. מוסיפים שמן הזית ומעטרים בעלי השמיר. מניחים מעל את הטונה ועלי גפן, מפזרים את הצנוברים ומגישים עם הגבינה.
אופן הכנה
- פורסים את השום, סוחטים את הליים. מסירים את עלי השמיר מהגבעול.
- קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות.
- מחוררים את הפלפלים בעזרת מזלג ושורפים על אש גלויה. מכניסים לשקית ניילון למשך 10 דקות וסוגרים היטב. מסירי את הקליפה מתחת למים זורמים, חותכים כל פלפל ל-4 רצועות.
- מחממים את השמן במחבת ומזהיבים קלות את השום.
- מניחים את הפלפלים על צלחת גדולה ושטוחה ויוצקים מעל את מיץ הליים. מפזרים מלח, הפלפל ושאטה. מוסיפים שמן הזית ומעטרים בעלי השמיר. מניחים מעל את הטונה ועלי גפן, מפזרים את הצנוברים ומגישים עם הגבינה.
הערות
- לגרסת פרווה מגישים ללא גבינה
הערות
- לגרסת פרווה מגישים ללא גבינה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן