מילפיי קרם לימון ותותים
השף ישראל אהרוני מכין קלאסיקה צרפתית בגרסה ביתית וטעימה: מילפיי קרם לימון ותותים. שכבות של בצק עלים פריך עם מלית רכה וחמצמצה ותותים טריים לעיטור
השף ישראל אהרוני מכין קלאסיקה צרפתית בגרסה ביתית וטעימה: מילפיי קרם לימון ותותים. שכבות של בצק עלים פריך עם מלית רכה וחמצמצה ותותים טריים לעיטור
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 946.2 קק״ל 5676.9 קק״לפחמימות 150.4 גרם 902.2 גרםשומן 37.4 גרם 224.6 גרםנתרן 581.8 מ״ג 3490.9 מ״גחלבון 22.5 גרם 135.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 22.8 גרםשומן רווי 12.5 גרם 75.3 גרםכולסטרול 179.0 מ״ג 1074.0 מ״גסידן 124.1 מ״ג 744.8 מ״גברזל 7.0 מ״ג 41.9 מ״גאשלגן 287.3 מ״ג 1723.9 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 14.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות946
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 946.2 קק״ל 5676.9 קק״לפחמימות 150.4 גרם 902.2 גרםשומן 37.4 גרם 224.6 גרםנתרן 581.8 מ״ג 3490.9 מ״גחלבון 22.5 גרם 135.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 22.8 גרםשומן רווי 12.5 גרם 75.3 גרםכולסטרול 179.0 מ״ג 1074.0 מ״גסידן 124.1 מ״ג 744.8 מ״גברזל 7.0 מ״ג 41.9 מ״גאשלגן 287.3 מ״ג 1723.9 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 14.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 946 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבות
-
1 חבילה בצק עלים קפואמופשר לפי הוראות היצרן
-
3 כפות אבקת סוכר
קרם לימון
תותים בליקר
-
1 קופסה תותים
-
1/4 כוס ליקר תפוזים
-
2 כפות סוכר לבן
הגשה
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- מכינים קרם לימון: שמים את החלמונים, סוכר במיקסר ומקציפים דקה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון וקורנפלור ומערבבים עוד דקה.
- מוסיפים חלב, ומחממים על 80 מעלות עד שמתקבל קרם סמיך. מקררים.
- מכינים את השכבות: אופים את הבצק בין 2 ניירות אפיה, ובין שתי תבניות לחוצות אלה לאלה על חום של 180 מעלות כחצי שעה.
- חותכים את הבצק האפוי למלבנים.
- משרים את התותים בליקר ובסוכר.
- מזלפים על הבצק מעט קרם לימון, מניחים שכבה נאה של קצפת, מעל את התותים ומעל עוד מלבן בצק.
אופן הכנה
- מכינים קרם לימון: שמים את החלמונים, סוכר במיקסר ומקציפים דקה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון וקורנפלור ומערבבים עוד דקה.
- מוסיפים חלב, ומחממים על 80 מעלות עד שמתקבל קרם סמיך. מקררים.
- מכינים את השכבות: אופים את הבצק בין 2 ניירות אפיה, ובין שתי תבניות לחוצות אלה לאלה על חום של 180 מעלות כחצי שעה.
- חותכים את הבצק האפוי למלבנים.
- משרים את התותים בליקר ובסוכר.
- מזלפים על הבצק מעט קרם לימון, מניחים שכבה נאה של קצפת, מעל את התותים ומעל עוד מלבן בצק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן