ארוחה צבעונית ומושלמת: פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים ברוטב עגבניות
רחלי קרוט מכינה מנה צמחונית משגעת, צבעונית, טעימה ועשירה בחלבון: פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים ברוטב עגבניות. מנה מנחמת ליום קריר
רחלי קרוט מכינה מנה צמחונית משגעת, צבעונית, טעימה ועשירה בחלבון: פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים ברוטב עגבניות. מנה מנחמת ליום קריר
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.5 קק״ל 1965.1 קק״לפחמימות 45.7 גרם 274.0 גרםסוכר 18.2 גרם 109.4 גרםשומן 11.1 גרם 66.6 גרםנתרן 804.1 מ״ג 4824.8 מ״גחלבון 10.5 גרם 63.0 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.3 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.4 מ״ג 260.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 456.8 מ״ג 2740.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות328
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.5 קק״ל 1965.1 קק״לפחמימות 45.7 גרם 274.0 גרםסוכר 18.2 גרם 109.4 גרםשומן 11.1 גרם 66.6 גרםנתרן 804.1 מ״ג 4824.8 מ״גחלבון 10.5 גרם 63.0 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.3 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.4 מ״ג 260.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 456.8 מ״ג 2740.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 328 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלפלים ממולאים
-
8 פלפלים אדומים בינוניותאו כל צבע אחר, עם תחתית רחבה שיכולים לעמוד בסיר
-
1 כוס אורז יסמיןאו פרסי או בסמטי
-
3/4 כוס עדשים שחורות
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקלוף
-
3 שיני שוםקלופות
-
3 גזרים בינונייםקלופים
-
2 עגבניות בינוניותאדומות וקשות
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/4 כוס צנוברים קלויים
רוטב
-
2 צנצנות רוטב שקשוקהלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות. מגררים את הגזר והעגבניות על החלק הגדול בפומפייה.
- מרתיחים סיר בינוני עם הרבה מים וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את העדשים השחורות ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהעדשים רכות אבל עדיין מוצקות. מסננים היטב.
- בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, פרט לפלפלים, לרוטב ולמים ומערבבים היטב.
- חותכים את החלק העליון של הפלפלים ונפטרים מהגרעינים.
- מניחים את הפלפלים, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, בתוך סיר רחב ונמוך כך שהם יצמדו אחד לשני וממלאים בתערובת של האורז עד 3/4 גובה.
- מזלפים מסביב את רוטב העגבניות והפלפלים ומוסיפים מים רותחים.
- סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מורידים את המכסה ומעבירים את הפלפלים לתנור. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהפלפלים משחירים מעט בחלק העליון והאורז רך.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות. מגררים את הגזר והעגבניות על החלק הגדול בפומפייה.
- מרתיחים סיר בינוני עם הרבה מים וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את העדשים השחורות ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהעדשים רכות אבל עדיין מוצקות. מסננים היטב.
- בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, פרט לפלפלים, לרוטב ולמים ומערבבים היטב.
- חותכים את החלק העליון של הפלפלים ונפטרים מהגרעינים.
- מניחים את הפלפלים, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, בתוך סיר רחב ונמוך כך שהם יצמדו אחד לשני וממלאים בתערובת של האורז עד 3/4 גובה.
- מזלפים מסביב את רוטב העגבניות והפלפלים ומוסיפים מים רותחים.
- סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מורידים את המכסה ומעבירים את הפלפלים לתנור. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהפלפלים משחירים מעט בחלק העליון והאורז רך.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן