משדרג כל ארוחה: סלט כרוב עם אגוזים ושומשום
ידעתם שכרוב עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וויטמינים? למה שלא תכינו ממנו סלט כרוב עם אגוזים ושומשום ברוטב חמוץ-מתוק, תוספת נהדרת שתשדרג כל ארוחה
ידעתם שכרוב עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וויטמינים? למה שלא תכינו ממנו סלט כרוב עם אגוזים ושומשום ברוטב חמוץ-מתוק, תוספת נהדרת שתשדרג כל ארוחה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 321.7 קק״ל 1286.8 קק״לפחמימות 25.0 גרם 99.8 גרםשומן 22.5 גרם 90.1 גרםנתרן 469.9 מ״ג 1879.5 מ״גחלבון 4.8 גרם 19.0 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 91.5 מ״ג 365.8 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 428.2 מ״ג 1712.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות322
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 321.7 קק״ל 1286.8 קק״לפחמימות 25.0 גרם 99.8 גרםשומן 22.5 גרם 90.1 גרםנתרן 469.9 מ״ג 1879.5 מ״גחלבון 4.8 גרם 19.0 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 91.5 מ״ג 365.8 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 428.2 מ״ג 1712.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 322 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ראש כרוב לבןגדול
-
2 כפיות שטוחות סוכר לבן
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס שומשום
-
1/4 כוס אגוזי מלךקלויים
-
1 חופן חמוציות מיובשות
אופן הכנה
- מכינים את הכרוב: חותכים את הכרוב דק דק.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערה את הסוכר הלבן, חרדל, שום, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
- קולים את השומשום במחבת קטנה ללא שמן (היזהרו שלא יישרף). מצננים.
- קוצצים גס את אגוזי המלך והחמוציות. מערבבים עם השומשום הקלוי לאחר שהתקרר.
- מערבבים את הכרוב החתוך עם הרוטב. מפזרים מעל את תערובת השומשום ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הכרוב: חותכים את הכרוב דק דק.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערה את הסוכר הלבן, חרדל, שום, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
- קולים את השומשום במחבת קטנה ללא שמן (היזהרו שלא יישרף). מצננים.
- קוצצים גס את אגוזי המלך והחמוציות. מערבבים עם השומשום הקלוי לאחר שהתקרר.
- מערבבים את הכרוב החתוך עם הרוטב. מפזרים מעל את תערובת השומשום ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
האם אפשר להחליף את החרדל דיז’ון בחרזל רגיל?
היי מירי, כן, אפשר.
מתכון סופר טעים וקליל. אהבתי את הרוטב
לדעתי אפשר גם בלי ממתיק
מה יכול להחליף את הממתיק?
2 כפיות סוכר 🙂
אפשר להשתמש עם שמן סומסום?
אפשר, לא הרבה וגם להוריד מכמות שמן הזית. בהצלחה!