בליני עם סלמון, תפוחי אדמה וקרם פרש
מאיר אדוני והילה אלפרט נוסעים למזרח אירופה ומכינים מנה רוסית קלאסית - לביבות בליני עם סלמון בליווי תפוחי אדמה, קרם פרש ועירית
מאיר אדוני והילה אלפרט נוסעים למזרח אירופה ומכינים מנה רוסית קלאסית - לביבות בליני עם סלמון בליווי תפוחי אדמה, קרם פרש ועירית
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 510.9 קק״ל 2043.7 קק״לפחמימות 27.2 גרם 108.8 גרםשומן 35.8 גרם 143.0 גרםנתרן 1413.0 מ״ג 5652.1 מ״גחלבון 20.8 גרם 83.3 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 39.8 גרםשומן רווי 54.4 גרם 217.6 גרםכולסטרול 419.6 מ״ג 1678.3 מ״גסידן 94.3 מ״ג 377.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 244.9 מ״ג 979.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות511
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 510.9 קק״ל 2043.7 קק״לפחמימות 27.2 גרם 108.8 גרםשומן 35.8 גרם 143.0 גרםנתרן 1413.0 מ״ג 5652.1 מ״גחלבון 20.8 גרם 83.3 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 39.8 גרםשומן רווי 54.4 גרם 217.6 גרםכולסטרול 419.6 מ״ג 1678.3 מ״גסידן 94.3 מ״ג 377.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 244.9 מ״ג 979.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 511 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בליני
-
1 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
-
4 ביצים L
-
5 חלבונים L
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כפית מלח דק
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
50 גרם חמאה
תוספת תפוחי אדמה
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
1 קופסת שימורים סלמון מעושן
-
2 כפות שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף קליפת לימון
הגשה
-
1 גביע קרם פרש
-
1 צרור עירית
-
100 גרם ביצי סלמון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- עוטפים את תפוחי האדמה המיועדים לבצק בנייר כסף ואופים משך כ-90 דקות, או עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
- בינתיים מבשלים את תפוח האדמה הנועד להגשה במים רותחים עד שהוא רך, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
- טורפים במיקסר את הביצים והחלבונים לתערובת אחידה. טורפים את החלב עם השמנת בקערה נפרדת.
- קולפים את תפוחי האדמה האפויים ומועכים למחית חלקה. כשהמחית עדיין חמה טורפים פנימה 1/3 מתערובת הביצים. חוזרים על הפעולה עד לסיומה. מבצעים במהירות את אותה הפעולה עם החלב והשמנת וממשיכים לטרוף במהירות עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד.
- מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת חלקה, ללא גושים.
- במחבת רחבה וכבדה ממיסים את החמאה. בעזרת כף, יוצקים למחבת עיגולים בקוטר 5 ס”מ ומנמיכים את האש. אחרי 6־4 דקות, הופכים ומטגנים מהצד השני. מוציאים לנייר סופג.
- מניחים את הבליני על צלחת ומגישים 1/2 מהכמות בליווי קרם פרש, ביצי הסלמון והעירית.
- מכינים את תוספת תפוח האדמה: מערבבים בקערה קטנה את קוביות תפוחי האדמה שבושלו במים עם הסלמון, השמנת, המלח והפלפל השחור. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים כפית מעל כל בליני ומעטרים בגרידת לימון.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- עוטפים את תפוחי האדמה המיועדים לבצק בנייר כסף ואופים משך כ-90 דקות, או עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
- בינתיים מבשלים את תפוח האדמה הנועד להגשה במים רותחים עד שהוא רך, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
- טורפים במיקסר את הביצים והחלבונים לתערובת אחידה. טורפים את החלב עם השמנת בקערה נפרדת.
- קולפים את תפוחי האדמה האפויים ומועכים למחית חלקה. כשהמחית עדיין חמה טורפים פנימה 1/3 מתערובת הביצים. חוזרים על הפעולה עד לסיומה. מבצעים במהירות את אותה הפעולה עם החלב והשמנת וממשיכים לטרוף במהירות עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד.
- מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת חלקה, ללא גושים.
- במחבת רחבה וכבדה ממיסים את החמאה. בעזרת כף, יוצקים למחבת עיגולים בקוטר 5 ס”מ ומנמיכים את האש. אחרי 6־4 דקות, הופכים ומטגנים מהצד השני. מוציאים לנייר סופג.
- מניחים את הבליני על צלחת ומגישים 1/2 מהכמות בליווי קרם פרש, ביצי הסלמון והעירית.
- מכינים את תוספת תפוח האדמה: מערבבים בקערה קטנה את קוביות תפוחי האדמה שבושלו במים עם הסלמון, השמנת, המלח והפלפל השחור. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים כפית מעל כל בליני ומעטרים בגרידת לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן