מרק האפונה של רונה השכנה – מלא בזיכרונות וטעמים

מרק אפונה זה הכי חורף שיש, זה מזין, כל כך טעים, קל להכנה ובצבע ירוק משגע. כשרום מילשטיין מכינה מרק אפונה זה מזכיר לה את השכנה שלה. איזה זיכרון זה מעלה בכם?
מרק אפונה זה הכי חורף שיש, זה מזין, כל כך טעים, קל להכנה ובצבע ירוק משגע. כשרום מילשטיין מכינה מרק אפונה זה מזכיר לה את השכנה שלה. איזה זיכרון זה מעלה בכם?
  • רום מילשטיין
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    254
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 253.7 קק״ל 2029.4 קק״ל
    פחמימות 23.6 גרם 189.0 גרם
    שומן 12.1 גרם 96.6 גרם
    נתרן 930.6 מ״ג 7445.0 מ״ג
    חלבון 6.9 גרם 54.8 גרם
    סיבים תזונתיים 10.4 גרם 82.9 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 41.6 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 149.1 מ״ג 1192.6 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 18.6 מ״ג
    אשלגן 1058.7 מ״ג 8469.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    254
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 253.7 קק״ל 2029.4 קק״ל
    פחמימות 23.6 גרם 189.0 גרם
    שומן 12.1 גרם 96.6 גרם
    נתרן 930.6 מ״ג 7445.0 מ״ג
    חלבון 6.9 גרם 54.8 גרם
    סיבים תזונתיים 10.4 גרם 82.9 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 41.6 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 149.1 מ״ג 1192.6 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 18.6 מ״ג
    אשלגן 1058.7 מ״ג 8469.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור

הייתה לי שכנה.

קראו לה רונה – שם די צעיר לאישה בת 65.

בתור ילדה, חשבתי שזה ממש נחמד שלה קוראים רונה ולי קוראים רום. היא אפילו הייתה עושה עליי בייביסיטר לפעמים.

היא תמיד הייתה לבושה בכותנת לילה שהייתה משמשת אותה גם ביום, למעשה היא תמיד הייתה לובשת כותנות, אודם אדום וריח של כביסה מהולה בנפטלין. אהבתי לבקר אותה גם כשלא הייתה שומרת עליי, היא הייתה נותנת לי לאכול, היינו מדברות ובסוף לקינוח הייתה נותנת לי לבחור סוכריה מתוך צנצנת הסוכריות הישנות על השיש במטבח, עבורי הן היו הסוכריות הכי טעימות בעולם.
בסוף הביקור היא הייתה עומדת מחוץ לביתה, צופה עליי ומשגיחה שאני חוצה את הכביש הביתה בשלום. הייתי עולה במדרגות לביתי, מנופפת לה לשלום, היא הייתה מחזירה לי נשיקה באוויר ורק אז היא הייתה נכנסת חזרה לביתה.

בביקור אחד שזכור לי במיוחד, כנראה בגלל הטעם של הזיכרון הזה, היא הגישה לי מרק אפונה – מרק ירוק זה קצת מוזר, במיוחד בתור ילדה. היא הסבירה לי: “זה כמו פירה של אפונה” פירה אני אוהבת וגם אפונה. “תטעמי ואם לא תרצי אז את לא חייבת להמשיך לאכול”. השתכנעתי.
לקחתי ביס, גיליתי שבפנים מסתתרים להם גרגירי אפונה שלמים, לקחתי עוד ביס ועוד אחד ועוד אחד וזה היה לי כל כך טעים!

גדלתי, הביקורים פחתו והתרופפו וכך גם הזיכרון של רונה. יום אחד כשחזרתי מהצבא והלכתי לבקר אותה, היא כבר לא זכרה אותי. עצרתי את הדמעות, היא שאלה אותי את אותן השאלות שוב ושוב ואני בסבלנות עניתי לה עליהן שוב ושוב – בדיוק כמו שהייתה נוהגת בסבלנות איתי כשהייתי קטנה, החלפנו תפקידים. אלו הם החיים.

נפרדנו לשלום. חציתי את הכביש, עמדתי על גרם מדרגות ביתי, העפתי מבט לאחור לביתה של רונה, מדמיינת אותה בזיכרון שלי צופה ודואגת לי, נכנסתי הביתה הדמעות ירדו מעצמן והגעגוע לשכנה שלי רונה. זו הייתה הפעם האחרונה שראיתי אותה.

אחרי כמה שנים נזכרתי במרק האפונה שנתנה לי אז לאכול, עמדתי וניסיתי לשחזר את אותו הטעם, הפשוט והטוב של מרק אפונה חמים ונעים ומלא בזיכרונות.

אם לא אוכל לחבק את רונה, לפחות המרק והזיכרונות יחבקו אותי.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
רום מילשטיין
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. בסיר מרק מחממים 4 כפות שמן זית ו-50 גרם חמאה, קוצצים גס: בצל אחד, כרישה אחת, 2 גזרים וגבעול סלרי מוסיפים לסיר ומשחימים היטב.
  2. מוסיפים את האפונה היבשה שהשרנו מערבבים ומוסיפים ציר ירקות/עוף/בשר/מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה.
  3. מתבלים במלח, פלפל ו-2 עלי דפנה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים כ-30 דק’ עד שהאפונה היבשה והירקות מתרככים.
  4. מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים במוט בלנדר היטב ומחזירים לאש (במידה והמרק סמיך מידי, אפשר להוסיף עוד כוס ציר/ מים), טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מוסיפים את האפונה הקפואה, מבשלים עוד כ-40 דק’ על להבה בינונית עם מכסה פתוח.
  6. טוחנים קלות את המרק שנית, כך שישארו עדיין חתיכות אפונה או משאירים את האפונה שלמה בתוך המרק - זה מתפצח בכל ביס וזה נורא טעים!
  7. מגישים: מוזגים לקערה ומזלפים מעט שמן זית מעל, אפשר להגיש עם קרוטונים.

הערות

  • במידה ורוצים מרק טבעוני - מורידים את החמאה ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית, בוחרים במים/ ציר ירקות בתור נוזל המרק וכמובן מוותרים על חזה האווז המעושן
  • להגשה- ניתן להוסיף 200 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות ומטוגן היטב.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק האפונה של רונה השכנה – מלא בזיכרונות וטעמים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה תהילה!

    Avatar
    אני

    איזה יפור יפה ומרגש, תודה לך על השיתוף הנוגע

    Avatar
    יוני

    רשום במתכון שהוא כשר, רק שחמאה וחזה אווז יחד במרק זה ממש לא כשר!!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על ההערה, המתכון אכן תוקן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות