-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3214.6 קק״ל 3214.6 קק״לפחמימות 279.0 גרם 279.0 גרםשומן 203.3 גרם 203.3 גרםנתרן 1253.3 מ״ג 1253.3 מ״גחלבון 48.2 גרם 48.2 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 6.1 גרםשומן רווי 95.6 גרם 95.6 גרםכולסטרול 1034.1 מ״ג 1034.1 מ״גסידן 289.2 מ״ג 289.2 מ״גברזל 4.3 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 647.4 מ״ג 647.4 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
קלוריות3215
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3214.6 קק״ל 3214.6 קק״לפחמימות 279.0 גרם 279.0 גרםשומן 203.3 גרם 203.3 גרםנתרן 1253.3 מ״ג 1253.3 מ״גחלבון 48.2 גרם 48.2 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 6.1 גרםשומן רווי 95.6 גרם 95.6 גרםכולסטרול 1034.1 מ״ג 1034.1 מ״גסידן 289.2 מ״ג 289.2 מ״גברזל 4.3 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 647.4 מ״ג 647.4 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
המתכון הזה הוא פלא אמיתי. לא תאמינו איך הבצק מצליח להימתח לעובי דק כל כך מבלי להיקרע ולעטוף את מלית התפוחים לאחד המאפים הטעימים ביותר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 3215 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1 ק"ג תפוחי עץ גרני סמיט
-
80 גרם סוכר לבןהחלפה לדבשחזרה לסוכר לבן1/4 כוס דבש
-
60 גרם חמאה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
50 גרם עוגיות חמאה
קצפת
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
25 גרם אבקת סוכר
-
1/4 כפית תמצית וניל
הגשה
הברשת הבצק
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים את כל הרכיבים במיקסר עם וו לישה במשך 10-7 דקות במהירות בינונית ועד שנוצר בצק אחיד וחלק.
- משמנים קלות את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר למשך 2-3 שעות.
- מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 2 על 2 ס”מ.
- מפוררים את עוגיות החמאה באמצעות מערוך או מעבד מזון.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מערבבים בקערה את התפוחים עם הסוכר, החמאה המוממסת, הקינמון ופירורי העוגיות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מותחים בזהירות את בצק השטרודל שהתקרר, על גבי מגבת רחבה, סדין או מפת ניילון חד פעמית ומשומנת, לצורת מלבן. בסיום המתיחה הבצק צריך להיות דקיק, כמעט שקוף.
- חותכים את הבצק לגודל 30 על 40 ס”מ.
- מניחים את מלית התפוחים בשורה גבוהה על החלק התחתון והרחב של הבצק הדקיק. חשוב להשאיר את הצדדים ללא מלית התפוחים.
- נעזרים במגבת/מפה עליה יושב הבצק ומגלגלים את הבצק על גבי מלית התפוחים, לבסוף סוגרים את שולי הבצק החופשי ומצמידים אותם לחלק התחתון של המאפה.
- מעבירים את השטרודל לתבנית עם קו התפר של הגליל פונה כלפי מטה.
- טורפים היטב את הביצה ומברישים בה את השטרודל.
- אופים במשך 35-45 דקות, או עד שהוא הופך שחום. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את כל הרכיבים במיקסר עם וו בלון עד לקבלת קציפה רכה.
- פורסים חתיכות מהשטרודל, מפזרים שכבה נדיבה של אבקת הסוכר ומוסיפים כמות נדיבה של קצפת.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים את כל הרכיבים במיקסר עם וו לישה במשך 10-7 דקות במהירות בינונית ועד שנוצר בצק אחיד וחלק.
- משמנים קלות את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר למשך 2-3 שעות.
- מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 2 על 2 ס”מ.
- מפוררים את עוגיות החמאה באמצעות מערוך או מעבד מזון.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מערבבים בקערה את התפוחים עם הסוכר, החמאה המוממסת, הקינמון ופירורי העוגיות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מותחים בזהירות את בצק השטרודל שהתקרר, על גבי מגבת רחבה, סדין או מפת ניילון חד פעמית ומשומנת, לצורת מלבן. בסיום המתיחה הבצק צריך להיות דקיק, כמעט שקוף.
- חותכים את הבצק לגודל 30 על 40 ס”מ.
- מניחים את מלית התפוחים בשורה גבוהה על החלק התחתון והרחב של הבצק הדקיק. חשוב להשאיר את הצדדים ללא מלית התפוחים.
- נעזרים במגבת/מפה עליה יושב הבצק ומגלגלים את הבצק על גבי מלית התפוחים, לבסוף סוגרים את שולי הבצק החופשי ומצמידים אותם לחלק התחתון של המאפה.
- מעבירים את השטרודל לתבנית עם קו התפר של הגליל פונה כלפי מטה.
- טורפים היטב את הביצה ומברישים בה את השטרודל.
- אופים במשך 35-45 דקות, או עד שהוא הופך שחום. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את כל הרכיבים במיקסר עם וו בלון עד לקבלת קציפה רכה.
- פורסים חתיכות מהשטרודל, מפזרים שכבה נדיבה של אבקת הסוכר ומוסיפים כמות נדיבה של קצפת.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (20)
מה אפשר לעשות עם הבצק שנשאר?
היי יהודית, עם שאריות הבצק את יכולה להכין מילואים של שוקולד או כל ממרח אחר