מנת גורמה חגיגית: שוק טלה ברוטב פירות יבשים
מנה מסורתית לחג שאיננה דורשת הרבה מאמץ והופכת את השולחן לחגיגי ומיוחד בכל אירוח, פירות יבשים וטלה זה פשוט שילוב מנצח, רך כמו חמאה, מתקתק ונפלא
מנה מסורתית לחג שאיננה דורשת הרבה מאמץ והופכת את השולחן לחגיגי ומיוחד בכל אירוח, פירות יבשים וטלה זה פשוט שילוב מנצח, רך כמו חמאה, מתקתק ונפלא
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.6 קק״ל 2079.9 קק״לפחמימות 34.1 גרם 204.4 גרםשומן 25.8 גרם 154.9 גרםנתרן 863.9 מ״ג 5183.5 מ״גחלבון 4.3 גרם 25.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.8 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.7 מ״ג 160.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 347.6 מ״ג 2085.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות347
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.6 קק״ל 2079.9 קק״לפחמימות 34.1 גרם 204.4 גרםשומן 25.8 גרם 154.9 גרםנתרן 863.9 מ״ג 5183.5 מ״גחלבון 4.3 גרם 25.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.8 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.7 מ״ג 160.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 347.6 מ״ג 2085.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 347 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 שוק טלה בינוניללא העצם
מילוי
-
1 חופן שזיפים מיובשיםללא גלעין
-
1 חופן משמשים מיובשים
-
1 חופן צימוקים בהירים
-
2 שיני שום
-
1/4 כוס שמן זית
-
60 גרם צנוברים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס אורז לבן(מושרה 20 דק במים רותחים)
ציפוי
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות חרדל גרגירים
-
4 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים, השום ושמן הזית עד שמתקבלת מחית לא חלקה לגמרי אלא עם מעט חתיכות של פירות. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הצנוברים, המלח, הפלפל והאורז ומערבבים היטב.
- ממלאים את הבשר במילוי, קושרים עם חוט קשירה חזק והדוק. מניחים את הבשר הממולא על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מכינים את הציפוי: מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מערבבים את מרכיבי הציפוי ומורחים על הבשר (מבחוץ). מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות. מנמיכים את התנור ל-150 מעלות וצולים עוד כשעתיים.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים, השום ושמן הזית עד שמתקבלת מחית לא חלקה לגמרי אלא עם מעט חתיכות של פירות. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הצנוברים, המלח, הפלפל והאורז ומערבבים היטב.
- ממלאים את הבשר במילוי, קושרים עם חוט קשירה חזק והדוק. מניחים את הבשר הממולא על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מכינים את הציפוי: מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מערבבים את מרכיבי הציפוי ומורחים על הבשר (מבחוץ). מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות. מנמיכים את התנור ל-150 מעלות וצולים עוד כשעתיים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם לפסח למי שלא אוכלי קטניות אפשר משהו אחר במקום מילוי באורז.
אשמח למתכונים מעניינים