ארוחה חגיגית בסיר אחד – אושפלאו קליל של נטע לויה
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 462.0 קק״ל 3696.2 קק״לפחמימות 56.6 גרם 452.4 גרםשומן 12.6 גרם 100.6 גרםנתרן 445.1 מ״ג 3561.1 מ״גחלבון 25.7 גרם 205.4 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 80.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 18.3 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסידן 69.5 מ״ג 555.8 מ״גברזל 3.7 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 552.0 מ״ג 4416.3 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות462
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 462.0 קק״ל 3696.2 קק״לפחמימות 56.6 גרם 452.4 גרםשומן 12.6 גרם 100.6 גרםנתרן 445.1 מ״ג 3561.1 מ״גחלבון 25.7 גרם 205.4 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 80.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 18.3 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסידן 69.5 מ״ג 555.8 מ״גברזל 3.7 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 552.0 מ״ג 4416.3 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
ה-תבשיל המושלם לשולחן החג שלכם! שכבות של אורז צהבהב, שוקי עוף זהובים ותערובת של בצלים, גזרים, גרגירי חומוס וצימוקים – הכל בסיר אחד.
האושפלאו הוא תבשיל אורז בוכרי, לפעמים מוגש בגרסה עם בשר ולפעמים עם עוף, שבאופן מסורתי מכינים עם גזר ובצל. אני אוהבת להכין אותו בגרסה החגיגית יותר שמכילה בנוסף גם גרגירי חומוס וצימוקים.
התבשיל הזה מושלם לארוחת החג מכמה סיבות: הראשונה והברורה מכל, היא שהתבשיל אינו מכיל קמח חיטה ולכן מתאים בדיוק גם לראש השנה אם יש לכם אורחים שנמנעים מגלוטן אבל גם ובמיוחד לפסח. השנייה היא, שהוא סופר חגיגי ומרשים במרכז השולחן ויחשבו שעבדתם עליו נורא קשה, מה שמוביל אותי לסיבה השלישית והכי שווה- הוא ממש קל להכנה! על אף המראה המרשים האושפלאו לא מסובך להכנה.
נכון, צריך לטגן את העוף ואת תערובת הבצלים והגזרים בנפרד אבל הכל קורה באותו הסיר ולאחר מכן פשוט צריך להרכיב את השכבות בסיר ולחכות. זה הכל.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 462 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 שוקי עוף בינוניותעם עור
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםפרוסים
-
3 גזרים בינונייםקלופים, וחתוכים למקלות
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
1 כוס צימוקים כהים
-
2 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
1 כף כורכום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- מניחים את האורז בקערה ומכסים במים. משרים למשך חצי שעה ובינתיים מכינים את שאר מרכיבי התבשיל.
- מתבלים היטב את שוקי העוף במלח ופלפל משני הצדדים. מחממים על כיריים את שמן הזית בסיר רחב ועמוק ובשני סבבים מטגנים את שוקי העוף עד להזהבה. מניחים בקערה.
- מוסיפים לסיר את הבצלים והגזרים ומטגנים במשך 7-10 דקות עד להזהבה וריכוך.
- מוסיפים את גרגירי החומוס והצימוקים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מתבלים במעט מלח ופלפל ומוציאים מהסיר לקערה ומכבים את הלהבה.
- שוטפים את האורז היטב ומסננים. מחזירים לקערה ומערבבים עם הכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור.
- מרכיבים את הסיר: בתחתית הסיר מניחים חצי משוקי העוף וחצי מתערובת הבצלים והגזרים. מפזרים לשכבה אחידה, מעל מפזרים חצי מכמות האורז, משטחים ומהדקים בעזרת כף. חוזרים על הפעולה: מפזרים מעל שכבת האורז את יתר שוקי העוף הנותרים, את תערובת הבצלים והגזרים ומעליה את שארית האורז. משטחים ומהדקים.
- מניחים את הסיר על להבה נמוכה ומוסיפים את המים הרותחים, מכסים במגבת מטבח נקייה ומעליה את המכסה של הסיר ומבשלים במשך 50 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך רבע שעה נוספת.
- פותחים את המכסה ומצננים חמש דקות. בזהירות רבה הופכים את הסיר על צלחת הגשה רחבה.
אופן ההכנה
- מניחים את האורז בקערה ומכסים במים. משרים למשך חצי שעה ובינתיים מכינים את שאר מרכיבי התבשיל.
- מתבלים היטב את שוקי העוף במלח ופלפל משני הצדדים. מחממים על כיריים את שמן הזית בסיר רחב ועמוק ובשני סבבים מטגנים את שוקי העוף עד להזהבה. מניחים בקערה.
- מוסיפים לסיר את הבצלים והגזרים ומטגנים במשך 7-10 דקות עד להזהבה וריכוך.
- מוסיפים את גרגירי החומוס והצימוקים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מתבלים במעט מלח ופלפל ומוציאים מהסיר לקערה ומכבים את הלהבה.
- שוטפים את האורז היטב ומסננים. מחזירים לקערה ומערבבים עם הכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור.
- מרכיבים את הסיר: בתחתית הסיר מניחים חצי משוקי העוף וחצי מתערובת הבצלים והגזרים. מפזרים לשכבה אחידה, מעל מפזרים חצי מכמות האורז, משטחים ומהדקים בעזרת כף. חוזרים על הפעולה: מפזרים מעל שכבת האורז את יתר שוקי העוף הנותרים, את תערובת הבצלים והגזרים ומעליה את שארית האורז. משטחים ומהדקים.
- מניחים את הסיר על להבה נמוכה ומוסיפים את המים הרותחים, מכסים במגבת מטבח נקייה ומעליה את המכסה של הסיר ומבשלים במשך 50 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך רבע שעה נוספת.
- פותחים את המכסה ומצננים חמש דקות. בזהירות רבה הופכים את הסיר על צלחת הגשה רחבה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
לנטע שלום רב.
האם אפשר להוסיף בבישול תאדיג וביכדי שלא ישרף לבשל על אש בינונית 35/40 דקות. האם צימוקים צהובות גם יתאים. אשמח לדעת תודה אליעזר.טל.וודסאפ.0505213194.הכוונה לאשפולו
אכן כך מכינים את האושפלאו, על אש בינונית, הכל מפורט באופן ההכנה. כל סוג של צימוקים יתאים לתבשיל. בהצלחה!