עוגת שמרים שושנים במלית ממרח לוטוס
הגיע הזמן שלכם להפשיל שרוולים ולהתמודד עם הפחד מעוגות שמרים: עוגת שמרים שושנים מלאה בממרח לוטוס קרמי שעושה ריח מטריף בכל הבית
הגיע הזמן שלכם להפשיל שרוולים ולהתמודד עם הפחד מעוגות שמרים: עוגת שמרים שושנים מלאה בממרח לוטוס קרמי שעושה ריח מטריף בכל הבית
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5609.7 קק״ל 5609.7 קק״לפחמימות 707.7 גרם 707.7 גרםשומן 266.1 גרם 266.1 גרםנתרן 2993.6 מ״ג 2993.6 מ״גחלבון 95.3 גרם 95.3 גרםסיבים תזונתיים 18.7 גרם 18.7 גרםשומן רווי 87.8 גרם 87.8 גרםכולסטרול 1101.2 מ״ג 1101.2 מ״גסידן 246.6 מ״ג 246.6 מ״גברזל 11.0 מ״ג 11.0 מ״גאשלגן 1207.9 מ״ג 1207.9 מ״גאבץ 8.1 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות5610
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5609.7 קק״ל 5609.7 קק״לפחמימות 707.7 גרם 707.7 גרםשומן 266.1 גרם 266.1 גרםנתרן 2993.6 מ״ג 2993.6 מ״גחלבון 95.3 גרם 95.3 גרםסיבים תזונתיים 18.7 גרם 18.7 גרםשומן רווי 87.8 גרם 87.8 גרםכולסטרול 1101.2 מ״ג 1101.2 מ״גסידן 246.6 מ״ג 246.6 מ״גברזל 11.0 מ״ג 11.0 מ״גאשלגן 1207.9 מ״ג 1207.9 מ״גאבץ 8.1 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 5610 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים בקערת מיקסר שמרים וכף סוכר (את שאר הסוכר שומרים להכנת הבצק) בחלב החמים. משהים 10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר הסוכר וחומרי הבצק ומערבלים עם וו הלישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרכיבים את העוגה ומתפיחים שוב: מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בממרח לוטוס ומגלגלים לגליל.
- חותכים את הגליל ל-12 מקטעים בעובי 4 ס”מ.
- משמנים תבנית בתרסיס שמן. מניחים במרכז התבנית שושנה ומסדרים מסביבה בשני מעגלים את שאר השושנים במרחק של 3 ס”מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים את העוגה במעט ביצה טרופה.
- אופים בתנור החם 40-35 דקות, עד שהעוגה זהובה מאוד.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים בקערת מיקסר שמרים וכף סוכר (את שאר הסוכר שומרים להכנת הבצק) בחלב החמים. משהים 10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר הסוכר וחומרי הבצק ומערבלים עם וו הלישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרכיבים את העוגה ומתפיחים שוב: מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בממרח לוטוס ומגלגלים לגליל.
- חותכים את הגליל ל-12 מקטעים בעובי 4 ס”מ.
- משמנים תבנית בתרסיס שמן. מניחים במרכז התבנית שושנה ומסדרים מסביבה בשני מעגלים את שאר השושנים במרחק של 3 ס”מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים את העוגה במעט ביצה טרופה.
- אופים בתנור החם 40-35 דקות, עד שהעוגה זהובה מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
שלום. העוגה יצאה לי יבשה. רציתי בבקשה לדעת מה אפשר לעשות כדי שהעוגה תהיה עסיסית ורכה. מה עושים כשבצק שמרים יוצא יבש?ב