סאקו סאי – כיסוני טפיוקה ועוף תאילנדים כמו של נדב ודניאל מ-MKR
כיסוני סאקו סאי מאודים מבצק טפיוקה, ממולאים בעוף טחון עם שאלוט, שום ובוטנים מטוגנים, תבלינים אסייאתים וג'ינג'ר טרי. סוודיקה!
כיסוני סאקו סאי מאודים מבצק טפיוקה, ממולאים בעוף טחון עם שאלוט, שום ובוטנים מטוגנים, תבלינים אסייאתים וג'ינג'ר טרי. סוודיקה!
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.5 קק״ל 664.9 קק״לפחמימות 5.6 גרם 55.9 גרםשומן 3.6 גרם 35.6 גרםנתרן 257.8 מ״ג 2578.1 מ״גחלבון 3.1 גרם 31.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.9 גרםשומן רווי 0.7 גרם 7.0 גרםכולסטרול 12.9 מ״ג 129.0 מ״גסידן 3.0 מ״ג 30.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 95.1 מ״ג 950.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות67
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.5 קק״ל 664.9 קק״לפחמימות 5.6 גרם 55.9 גרםשומן 3.6 גרם 35.6 גרםנתרן 257.8 מ״ג 2578.1 מ״גחלבון 3.1 גרם 31.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.9 גרםשומן רווי 0.7 גרם 7.0 גרםכולסטרול 12.9 מ״ג 129.0 מ״גסידן 3.0 מ״ג 30.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 95.1 מ״ג 950.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 67 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
75 גרם פניני טפיוקה
-
75 גרם מים פושריםאפשר להוסיף עד 100 גרם סה"כ, לפי מרקם הבצק
מלית
-
150 גרם עוף טחון
-
10 גרם כוסברהשורש כוסברה
-
15 גרם שום
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
1 קורט מלח דק
-
30 גרם בצלי שאלוטפרוסים דק
-
25 גרם סוכר דקליםאפשר להחליף בסוכר רגיל
-
20 גרם רוטב דגיםאפשר להוסיף עוד לפי הטעם
-
3 גרם שורש גלנגלטחון לאבקת גנלגל יבש
-
3 גרם מיץ ג’ינג’ר
-
20 גרם שוםמטוגן
-
20 גרם בצלי שאלוטמטוגן
-
25 גרם בוטנים טבעייםמטוגנים
-
1 בקבוק שמן קנולהאו שמן נייטרלי אחר, לטיגון
הגשה
-
2 כפות שמן שומשום
-
1 חופן עלי חרדלמספר עלים כמספר הכיסונים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק של הסאקו סאי: מערבבים את הפנינים והמים לקבלת בצק קשה יחסית.
- מכינים את המלית של הסאקו סאי: טוחנים במכתב ועלי את שורש הכוסברה, השום והפלפל הלבן למחית.
- מטגנים את מחית הכוסברה במעט שמן. מוסיפים שאלוט טרי פרוס וממשיכים לטגן. מוסיפים את העוף הטחון וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים את יתר התבלינים, מבשלים מעט ומסירים מהאש.
- מוסיפים שום ושאלוט מטוגנים (אפשר לקנות מוכן או להכין מראש) ומצננים את המלית שהתקבלה.
- כשהמלית קרה יוצרים ממנה כדורים קטנים ממלאים בהם מעטפת מבצק הטפיוקה בערך כמו שממלאים קובה.
- מניחים את כיסוני הסאקו סאי בסלסלת אידוי מרופדת בסנו סושי -נייר אפייה טבעי, ומאדים 10 דקות בערך.
- אופן הגשת סאקו סאי: מגישים על עלי חרדל עם מעט שמן שומשום.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק של הסאקו סאי: מערבבים את הפנינים והמים לקבלת בצק קשה יחסית.
- מכינים את המלית של הסאקו סאי: טוחנים במכתב ועלי את שורש הכוסברה, השום והפלפל הלבן למחית.
- מטגנים את מחית הכוסברה במעט שמן. מוסיפים שאלוט טרי פרוס וממשיכים לטגן. מוסיפים את העוף הטחון וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים את יתר התבלינים, מבשלים מעט ומסירים מהאש.
- מוסיפים שום ושאלוט מטוגנים (אפשר לקנות מוכן או להכין מראש) ומצננים את המלית שהתקבלה.
- כשהמלית קרה יוצרים ממנה כדורים קטנים ממלאים בהם מעטפת מבצק הטפיוקה בערך כמו שממלאים קובה.
- מניחים את כיסוני הסאקו סאי בסלסלת אידוי מרופדת בסנו סושי -נייר אפייה טבעי, ומאדים 10 דקות בערך.
- אופן הגשת סאקו סאי: מגישים על עלי חרדל עם מעט שמן שומשום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן