קלאסיקה של בית: עוף בבצל של השף תום פרנץ
- תום פרנץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.4 קק״ל 2966.3 קק״לפחמימות 331.5 גרם 1988.8 גרםשומן 302.6 גרם 1815.5 גרםנתרן 823.7 מ״ג 4942.2 מ״גחלבון 300.5 גרם 1802.9 גרםסיבים תזונתיים 301.0 גרם 1806.0 גרםשומן רווי 298.2 גרם 1789.2 גרםכולסטרול 297.5 מ״ג 1785.0 מ״גסידן 354.2 מ״ג 2125.2 מ״גברזל 298.0 מ״ג 1788.2 מ״גאשלגן 661.8 מ״ג 3971.0 מ״גאבץ 297.5 מ״ג 1785.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות494
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.4 קק״ל 2966.3 קק״לפחמימות 331.5 גרם 1988.8 גרםשומן 302.6 גרם 1815.5 גרםנתרן 823.7 מ״ג 4942.2 מ״גחלבון 300.5 גרם 1802.9 גרםסיבים תזונתיים 301.0 גרם 1806.0 גרםשומן רווי 298.2 גרם 1789.2 גרםכולסטרול 297.5 מ״ג 1785.0 מ״גסידן 354.2 מ״ג 2125.2 מ״גברזל 298.0 מ״ג 1788.2 מ״גאשלגן 661.8 מ״ג 3971.0 מ״גאבץ 297.5 מ״ג 1785.0 מ״גסגור
המנה הכי קלה והכי טעימה לעוף שאני מכיר, אולי זה לא פלא כי זה העוף המנצח של אמא שלי ז”ל, שהיתה בשלנית אלופה וממנה ספגתי את האהבה למטבח. אני די בטוח שהיא הכינה אותו פעם בשבוע שבועיים, ועכשיו, זה העוף שלי לשבת, כשאני מבשל לשבת אני לא מוותר עליו. מבטיח לכם שהדבר הכי קשה כאן זה לחתוך את הבצל! בכל המנה המופלאה הזו יש 5 מרכיבים – בצל, שום, חלקי עוף, סוכר חום, שמן זית מלח ופלפל ואת כל הקסם התנור כבר עושה לבד….העוף יוצא רך רך ונופל מהעצם, זה המתכון שאני חוזר אליו שוב ושוב ושוב ואני גאה לחלוק את הסוד איתכם.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 494 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 כרעי עוףמחולקים לפולקע ומשולשים
-
6 בצלים גדולים
-
3 כפות שמן זית
-
6 שיני שוםחצויות לאורך
-
3 כפות גדושות סוכר חום כהההחלפה לדבשחזרה לסוכר חום כהה3 כפיות דבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- משמנים תבנית צליה שמתאימה גם להגשה. קולפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות דקות.
- מפזרים על גבי התבנית המשומנת את הבצל ומפזרים 2 כפות סוכר חום ואת שיני השום (תנסו להחביא את שיני השום מתחת לעוף או בין הבצל שלא ישרפו).
- מסדרים את העוף מעל, משמנים במעט שמן, ממליחים ומפלפלים ועוד מעט סוכר חום. מכסים את התבנית היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך שעתיים לפחות.
- בתום הזמן, מסירים את הכיסוי , העוף והבצל בשלב זה יהיו רכים אך בהירים, אל דאגה. טועמים את הנוזלים ואם צריך, מוסיפים עוד מתיקות/מלח/פלפל.
- יוצקים מעל העוף מהנוזלים שבתבנית. מפזרים על העור את כף הסוכר הנוספת וצולים את העוף עד שהעוף והבצל מקבלים צבע זהוב/ שחום יפה (להיזהר שלא יישרף).
- מגישים חם בתוספת אורז חגיגי או פירה תפוחי אדמה.
אופן ההכנה
- משמנים תבנית צליה שמתאימה גם להגשה. קולפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות דקות.
- מפזרים על גבי התבנית המשומנת את הבצל ומפזרים 2 כפות סוכר חום ואת שיני השום (תנסו להחביא את שיני השום מתחת לעוף או בין הבצל שלא ישרפו).
- מסדרים את העוף מעל, משמנים במעט שמן, ממליחים ומפלפלים ועוד מעט סוכר חום. מכסים את התבנית היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך שעתיים לפחות.
- בתום הזמן, מסירים את הכיסוי , העוף והבצל בשלב זה יהיו רכים אך בהירים, אל דאגה. טועמים את הנוזלים ואם צריך, מוסיפים עוד מתיקות/מלח/פלפל.
- יוצקים מעל העוף מהנוזלים שבתבנית. מפזרים על העור את כף הסוכר הנוספת וצולים את העוף עד שהעוף והבצל מקבלים צבע זהוב/ שחום יפה (להיזהר שלא יישרף).
- מגישים חם בתוספת אורז חגיגי או פירה תפוחי אדמה.
הערות
- אפשר להפוך את העוף כעבור שעה מתחילת האפייה ואחר כך להפוך שוב לפני הצלייה הסופית להשחמה
הערות
- אפשר להפוך את העוף כעבור שעה מתחילת האפייה ואחר כך להפוך שוב לפני הצלייה הסופית להשחמה
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
לא מוסיפים מים?
אין צורך להוסיף מים, הנוזלים יוצאים מהעוף.
יצא מושששש, נכנס לספר מתכונים שלנו!
יצא מוששששששש……..
תודה רבה (: