קלאסיקה של בית: עוף בבצל של השף תום פרנץ

צלי עוף רך וטעים מ-5 מרכיבים בלבד! לא צריך לטרוח קשה בשביל להכין ארוחת צהריים משפחתית וחגיגית. פשוט שמים את כל המצרכים בתבנית ונותנים לתנור לעשות את העבודה
צלי עוף רך וטעים מ-5 מרכיבים בלבד! לא צריך לטרוח קשה בשביל להכין ארוחת צהריים משפחתית וחגיגית. פשוט שמים את כל המצרכים בתבנית ונותנים לתנור לעשות את העבודה
  • תום פרנץ
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    494
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 494.4 קק״ל 2966.3 קק״ל
    פחמימות 331.5 גרם 1988.8 גרם
    שומן 302.6 גרם 1815.5 גרם
    נתרן 823.7 מ״ג 4942.2 מ״ג
    חלבון 300.5 גרם 1802.9 גרם
    סיבים תזונתיים 301.0 גרם 1806.0 גרם
    שומן רווי 298.2 גרם 1789.2 גרם
    כולסטרול 297.5 מ״ג 1785.0 מ״ג
    סידן 354.2 מ״ג 2125.2 מ״ג
    ברזל 298.0 מ״ג 1788.2 מ״ג
    אשלגן 661.8 מ״ג 3971.0 מ״ג
    אבץ 297.5 מ״ג 1785.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    494
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 494.4 קק״ל 2966.3 קק״ל
    פחמימות 331.5 גרם 1988.8 גרם
    שומן 302.6 גרם 1815.5 גרם
    נתרן 823.7 מ״ג 4942.2 מ״ג
    חלבון 300.5 גרם 1802.9 גרם
    סיבים תזונתיים 301.0 גרם 1806.0 גרם
    שומן רווי 298.2 גרם 1789.2 גרם
    כולסטרול 297.5 מ״ג 1785.0 מ״ג
    סידן 354.2 מ״ג 2125.2 מ״ג
    ברזל 298.0 מ״ג 1788.2 מ״ג
    אשלגן 661.8 מ״ג 3971.0 מ״ג
    אבץ 297.5 מ״ג 1785.0 מ״ג
    סגור

המנה הכי קלה והכי טעימה לעוף שאני מכיר, אולי זה לא פלא כי זה העוף המנצח של אמא שלי ז”ל, שהיתה בשלנית אלופה וממנה ספגתי את האהבה למטבח. אני די בטוח שהיא הכינה אותו פעם בשבוע שבועיים, ועכשיו, זה העוף שלי לשבת, כשאני מבשל לשבת אני לא מוותר עליו. מבטיח לכם שהדבר הכי קשה כאן זה לחתוך את הבצל! בכל המנה המופלאה הזו יש 5 מרכיבים – בצל, שום, חלקי עוף, סוכר חום, שמן זית מלח ופלפל ואת כל הקסם התנור כבר עושה לבד….העוף יוצא רך רך ונופל מהעצם, זה המתכון שאני חוזר אליו שוב ושוב ושוב ואני גאה לחלוק את הסוד איתכם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן ההכנה

  1. משמנים תבנית צליה שמתאימה גם להגשה. קולפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות דקות.
  2. מפזרים על גבי התבנית המשומנת את הבצל ומפזרים 2 כפות סוכר חום ואת שיני השום (תנסו להחביא את שיני השום מתחת לעוף או בין הבצל שלא ישרפו).
  3. מסדרים את העוף מעל, משמנים במעט שמן, ממליחים ומפלפלים ועוד מעט סוכר חום. מכסים את התבנית היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך שעתיים לפחות.
  4. בתום הזמן, מסירים את הכיסוי , העוף והבצל בשלב זה יהיו רכים אך בהירים, אל דאגה. טועמים את הנוזלים ואם צריך, מוסיפים עוד מתיקות/מלח/פלפל.
  5. יוצקים מעל העוף מהנוזלים שבתבנית. מפזרים על העור את כף הסוכר הנוספת וצולים את העוף עד שהעוף והבצל מקבלים צבע זהוב/ שחום יפה (להיזהר שלא יישרף).
  6. מגישים חם בתוספת אורז חגיגי או פירה תפוחי אדמה.

    צלי עוף בבצל. צילום: נמרוד סונדרס.
    צלי עוף בבצל. צילום: נמרוד סונדרס.

הערות

  • אפשר להפוך את העוף כעבור שעה מתחילת האפייה ואחר כך להפוך שוב לפני הצלייה הסופית להשחמה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קלאסיקה של בית: עוף בבצל של השף תום פרנץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אין צורך להוסיף מים, הנוזלים יוצאים מהעוף.

    Avatar
    נעמי

    יצא מושששש, נכנס לספר מתכונים שלנו!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות