לחם תירס עשיר וטעים ממש כמו עוגה
ג'אנה חן שמעה על בהלת התירס ונזכרה בלחם תירס מופלא שהיא מכינה עם הרבה זרעי בריאות לקישוט שכיף לפרוס ולאכול כמו פרוסת עוגה או לצד ממרחים שאוהבים
ג'אנה חן שמעה על בהלת התירס ונזכרה בלחם תירס מופלא שהיא מכינה עם הרבה זרעי בריאות לקישוט שכיף לפרוס ולאכול כמו פרוסת עוגה או לצד ממרחים שאוהבים
- ג'אנה חן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 194.6 קק״ל 1556.6 קק״לפחמימות 23.2 גרם 185.7 גרםשומן 6.6 גרם 52.9 גרםנתרן 2603.4 מ״ג 20827.4 מ״גחלבון 10.6 גרם 84.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 10.9 גרםשומן רווי 2.7 גרם 21.8 גרםכולסטרול 103.7 מ״ג 829.3 מ״גסידן 153.1 מ״ג 1224.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 117.5 מ״ג 940.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות195
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 194.6 קק״ל 1556.6 קק״לפחמימות 23.2 גרם 185.7 גרםשומן 6.6 גרם 52.9 גרםנתרן 2603.4 מ״ג 20827.4 מ״גחלבון 10.6 גרם 84.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 10.9 גרםשומן רווי 2.7 גרם 21.8 גרםכולסטרול 103.7 מ״ג 829.3 מ״גסידן 153.1 מ״ג 1224.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 117.5 מ״ג 940.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.0 מ״גסגור
שמעתי אין סוף בדיחות וסיפורים על בהלת התירס בקופסאות השימורים אז החלטתי להכין את התירס בזווית קצת אחרת שאני מאד אוהבת.
הלחם כל כך עשיר וטעים שאני אוהבת לאכול אותו ללא תוספות בהגשה כמו פרוסת עוגה. אבל אפשר להגיש גם לצד שמנת חמוצה, גבינות וכל מה שאוהבים.
אני בטוחה שתהנו מזה,
שלכם ג׳אנה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 195 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחם תירס
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 1/2 כוסות קמח תירס אינסטנטכמו להכנת פולנטה
-
70 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פפריקה מתוקהמעושנת
-
1 כף זרעי כמון
-
1/2 כוס שמן תירס
-
3 ביצים M
-
1 1/4 כוסות חלב 3%
הגשה
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 15%או לאבנה ושמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, קמח התירס, הפרמז’ן, המלח, הסוכר, הפפריקה והכמון.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמן, הביצים והחלב.
- מוזגים את הנוזלים לקערת היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מוזגים את הבלילה לתבנית (אפשר גם לתבניות עגולות אישיות).
- מפזרים מלמעלה את הזרעים שאוהבים ומכניסים לתנור ל-49 דקות.
- מצננים ומגישים לצד שמנת חמוצה או גבינת לאבנה ושמן זית.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, קמח התירס, הפרמז’ן, המלח, הסוכר, הפפריקה והכמון.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמן, הביצים והחלב.
- מוזגים את הנוזלים לקערת היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מוזגים את הבלילה לתבנית (אפשר גם לתבניות עגולות אישיות).
- מפזרים מלמעלה את הזרעים שאוהבים ומכניסים לתנור ל-49 דקות.
- מצננים ומגישים לצד שמנת חמוצה או גבינת לאבנה ושמן זית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן