בכוסות אישיות או לא להיות: קרם קרמל-קפה עם קצפת!
סיום מושלם ומפנק לארוחת הערב שלכם - קינוחים אישיים בכוסות עם שכבת עוגיות שוקולד, קרם קרמל-קפה רך ועשיר, קצפת אוורירית וקישוטי תותים טריים ושבבי שוקולד מריר
סיום מושלם ומפנק לארוחת הערב שלכם - קינוחים אישיים בכוסות עם שכבת עוגיות שוקולד, קרם קרמל-קפה רך ועשיר, קצפת אוורירית וקישוטי תותים טריים ושבבי שוקולד מריר
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 663.4 קק״ל 3980.4 קק״לפחמימות 51.3 גרם 307.9 גרםשומן 43.3 גרם 259.8 גרםנתרן 216.6 מ״ג 1299.4 מ״גחלבון 8.7 גרם 52.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרםשומן רווי 25.8 גרם 154.8 גרםכולסטרול 218.0 מ״ג 1308.0 מ״גסידן 186.4 מ״ג 1118.3 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 314.1 מ״ג 1884.7 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות663
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 663.4 קק״ל 3980.4 קק״לפחמימות 51.3 גרם 307.9 גרםשומן 43.3 גרם 259.8 גרםנתרן 216.6 מ״ג 1299.4 מ״גחלבון 8.7 גרם 52.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרםשומן רווי 25.8 גרם 154.8 גרםכולסטרול 218.0 מ״ג 1308.0 מ״גסידן 186.4 מ״ג 1118.3 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 314.1 מ״ג 1884.7 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 663 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
1 חבילה עוגיות שוקולד
קרם קרמל-קפה
קצפת וקישוט
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%קרה (מיכל אחד גדול)
-
4 כפות אבקת סוכר
-
50 גרם שוקולד מרירמגורר
-
1 סלסילה תותים
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והמלח.
- שמים בסיר בינוני את החלב והאספרסו, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים חצי מכמות תערובת החלב, בזרם דק, תוך כדי טריפה, לתוך הקערה עם הביצים. ממשיכים לטרוף עוד חצי דקה. מוסיפים את יתר תערובת החלב ומערבבים. מחזירים את הכל חזרה לסיר.
- מביאים את המסה לרתיחה ומבשלים עוד דקה תוך ערבוב קבוע, עד שמתקבל קרם חלק. מכבים את הלהבה.
- מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהיא נטמעת בקרם. מניילנים ומצננים במקרר.
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- מרכיבים את הקינוחים: שמים בתחתית כלי הגשה עוגיות שבורות. יוצקים מעל את הקרם. ומסיימים עם תלולית גבוהה של קצפת.
- מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והמלח.
- שמים בסיר בינוני את החלב והאספרסו, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים חצי מכמות תערובת החלב, בזרם דק, תוך כדי טריפה, לתוך הקערה עם הביצים. ממשיכים לטרוף עוד חצי דקה. מוסיפים את יתר תערובת החלב ומערבבים. מחזירים את הכל חזרה לסיר.
- מביאים את המסה לרתיחה ומבשלים עוד דקה תוך ערבוב קבוע, עד שמתקבל קרם חלק. מכבים את הלהבה.
- מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהיא נטמעת בקרם. מניילנים ומצננים במקרר.
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- מרכיבים את הקינוחים: שמים בתחתית כלי הגשה עוגיות שבורות. יוצקים מעל את הקרם. ומסיימים עם תלולית גבוהה של קצפת.
- מפזרים מעל שבבי שוקולד, מוסיפים תותים ומגישים מיד.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
אפשר להחליף את העוגיות בפתי בר לבן?
כן, אפשר להחליף את העוגיות בפתי בר וניל או שוקולד.
כמה גרם העוגיות??
חבילה של עוגיות תספיק לך (כ-250 גרם).
ביצים חיות?
חלמונים שמתבשלים אחר כך בחלב הרותח (עושים השוואת טמפ’ לקבלת קרם פטיסייר). בהצלחה!
במה אפשר להחליף את האספרסו? או איך אפשר להכין אותו
היי, אפשר להכין רבע כוס נס קפה מרוכז (רק קפה ומים, ללא חלב וללא ממתיק). בהצלחה!