“אֶכול שקשוקה” – המאפה שיטריף לכם את השבת
ליאור שרף תופס שתי ציפורים במכה אחת ומכין מנה משגעת אחת של שקשוקה בתוך לחם, התבשיל הכה ישראלי מלא בטעמים עם הביצה הנוזלת שכבר מחובר ללחם לניגוב - חלום!
ליאור שרף תופס שתי ציפורים במכה אחת ומכין מנה משגעת אחת של שקשוקה בתוך לחם, התבשיל הכה ישראלי מלא בטעמים עם הביצה הנוזלת שכבר מחובר ללחם לניגוב - חלום!
- ליאור שרף
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 536.9 קק״ל 2684.7 קק״לפחמימות 72.8 גרם 364.0 גרםשומן 21.3 גרם 106.6 גרםנתרן 2018.0 מ״ג 10089.9 מ״גחלבון 14.3 גרם 71.7 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 24.0 גרםשומן רווי 2.4 גרם 12.2 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 63.2 מ״ג 316.1 מ״גברזל 3.0 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 373.3 מ״ג 1866.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות537
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 536.9 קק״ל 2684.7 קק״לפחמימות 72.8 גרם 364.0 גרםשומן 21.3 גרם 106.6 גרםנתרן 2018.0 מ״ג 10089.9 מ״גחלבון 14.3 גרם 71.7 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 24.0 גרםשומן רווי 2.4 גרם 12.2 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 63.2 מ״ג 316.1 מ״גברזל 3.0 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 373.3 מ״ג 1866.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 6.7 מ״גסגור
ההתנסות הראשונה של רובנו במטבח היא טיגון חביתה. התחתית שחומה, למעלה נא ואתה מרגיש שקפצת כיתה.
חוויית ההצלחה מעבירה אותך על דעתך. פתאום למחבת עם ביצה נוספה חברה, העגבנייה.
הטיגון ננטש לטובת בישול, ובסיר מתערבבים חמישים גוונים של אדום.
ה”שקשוקה” מנה פשוטה במרכיבים, עשירה בטעמים ולא תלויה בזמנים! מתאימה לכל שעה ביום! חלום.
הפעם החלטתי לתפוס שתי ציפורים במכה אחת. שקשוקה בתוך לחם – במנה אחת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 537 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק ספיחה
רוטב עגבניות
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות(MUTTI)
-
1 כף שוםכתוש
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כפית כמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והמים ומניחים לתסיסה של כ-5 דק’.
- מוסיפים את השמן, הביצים, הקמח, המלח והסוכר ובעזרת וו לישה לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ומעט דביק. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים, מכסים ומניחים לעשרים דקות מנוחה.
- מכינים את השקשוקה: מבשלים על אש בינונית את כל המצרכים כחצי שעה עד שרוטב העגבניות מצטמצם ומניחים בצד.
- כל כדור מרדדים לאליפסה, מגלגלים משני צדדי האליפסה ויוצרים “סירה” (כמו בתמונה מטה) ממלאים ברוטב עגבניות ויוצרים גומה במרכז.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- שוברים בזהירות ביצה לקערית מבלי לפגוע בחלמון.
- מעבירים את המאפה לתנור שחומם מראש ואופים חמש דקות, פותחים את התנור ויוצקים את הביצה מהקערית לגומה שהכנו מבעוד מועד במאפה.
- אופים 10 דקות נוספות או עד השחמה של שולי המאפה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והמים ומניחים לתסיסה של כ-5 דק’.
- מוסיפים את השמן, הביצים, הקמח, המלח והסוכר ובעזרת וו לישה לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ומעט דביק. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים, מכסים ומניחים לעשרים דקות מנוחה.
- מכינים את השקשוקה: מבשלים על אש בינונית את כל המצרכים כחצי שעה עד שרוטב העגבניות מצטמצם ומניחים בצד.
- כל כדור מרדדים לאליפסה, מגלגלים משני צדדי האליפסה ויוצרים “סירה” (כמו בתמונה מטה) ממלאים ברוטב עגבניות ויוצרים גומה במרכז.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- שוברים בזהירות ביצה לקערית מבלי לפגוע בחלמון.
- מעבירים את המאפה לתנור שחומם מראש ואופים חמש דקות, פותחים את התנור ויוצקים את הביצה מהקערית לגומה שהכנו מבעוד מועד במאפה.
- אופים 10 דקות נוספות או עד השחמה של שולי המאפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (13)
הכנתי
50 גרם שמן? הכוונה ל 50 מ”ל?
כן. בשמן המשקל והנפח הם כמעט זהים.
מתאים לבראנץ של שבת