רוצים עולם יפה יותר? לזניה טבעונית עם פטריות, תרד וברוקולי
טבעונים ונהנים - מנה טבעונית וחגיגית שמתאימה במיוחד לחג השבועות! לזניה טבעונית משכבות ברוקולי, פטריות ותרד, רוטב עגבניות וטופו ורוטב "גבינה" עשיר שמחליף בשמל
טבעונים ונהנים - מנה טבעונית וחגיגית שמתאימה במיוחד לחג השבועות! לזניה טבעונית משכבות ברוקולי, פטריות ותרד, רוטב עגבניות וטופו ורוטב "גבינה" עשיר שמחליף בשמל
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 464.7 קק״ל 2788.0 קק״לפחמימות 50.8 גרם 304.5 גרםשומן 20.0 גרם 119.8 גרםנתרן 1270.1 מ״ג 7620.8 מ״גחלבון 16.6 גרם 99.5 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.4 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 269.8 מ״ג 1618.5 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 334.2 מ״ג 2004.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות465
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 464.7 קק״ל 2788.0 קק״לפחמימות 50.8 גרם 304.5 גרםשומן 20.0 גרם 119.8 גרםנתרן 1270.1 מ״ג 7620.8 מ״גחלבון 16.6 גרם 99.5 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.4 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 269.8 מ״ג 1618.5 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 334.2 מ״ג 2004.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 465 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת ירקות
-
1 חבילה עלי לזניה
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןחתוכות לפרוסות
-
1 חבילה עלי תרד
-
1 ראש ברוקולימפורק לפרחים קטנים
רוטב "גבינה" לבן
-
6 כפות שמן זית
-
50 גרם קמח לבןאו 5 כפות
-
960 מ"ל חלב סויהאו 4 כוסות - של משק צוריאל
-
2 כפות חרדל דיז’ון
-
3 שיני שוםכתושות
-
4 כפות שמרים יבשים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב עגבניות וטופו
-
400 מ"ל רוטב עגבניות מוכןפחית אחת
-
1 חבילה טופו300 גרם - של משק צוריאל
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף אורגנו יבשאו בזיליקום יבש
-
2 כפות שמן זית
הגשה
-
1 חופן בזיליקום
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: מקפיצים במעט שמן זית את הפטריות עד להזהבה קלה. מעבירים לצלחת. באותה המחבת מקפיצים את התרד עד שהוא מוריד מנפחו ומתחיל להתרכך. סוחטים ומעבירים לצלחת. חולטים את הברוקולי לכמה דקות במים רותחים ומסננים. שומרים את הירקות בצד.
- מכינים את הרוטב הלבן: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד שמתחילים להיווצר גושים. מוסיפים את משקה הסויה הקלאסי של משק צוריאל, מערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי להיפטר מכל הגושים ומביאים לרתיחה. מבשלים אחרי הרתיחה תוך ערבוב במשך 3-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מכבים את הלהבה. מוסיפים לסיר את החרדל, השום, השמרים היבשים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את רוטב העגבניות והטופו: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרכיבים את הלזניה: יוצקים בתחתית הכלי 1/3 מכמות רוטב העגבניות. מסדרים מעל בחפיפה 3-4 דפי לזניה. יוצקים מעל כמות נדיבה של הרוטב הלבן ומסדרים את התרד ו-1/2 מכמות הברוקולי. מכסים ב-3-4 דפי לזניה. יוצקים 1/3 מכמות רוטב העגבניות, כמות נדיבה של הרוטב הלבן ומסדרים מעל את הפטריות ושאריות הברוקולי. מכסים ב-3-4 דפי לזניה, יתרת רוטב העגבניות וכמה כפות של הרוטב הלבן (שומרים בערך ¾ כוס בצד).
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 30 דקות.
- מורידים את נייר הכסף, מוסיפים את יתרת הרוטב הלבן ואופים ללא כיסוי כ-20 דקות נוספות, או עד שהרוטב מתחיל להזהיב.
- מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: מקפיצים במעט שמן זית את הפטריות עד להזהבה קלה. מעבירים לצלחת. באותה המחבת מקפיצים את התרד עד שהוא מוריד מנפחו ומתחיל להתרכך. סוחטים ומעבירים לצלחת. חולטים את הברוקולי לכמה דקות במים רותחים ומסננים. שומרים את הירקות בצד.
- מכינים את הרוטב הלבן: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד שמתחילים להיווצר גושים. מוסיפים את משקה הסויה הקלאסי של משק צוריאל, מערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי להיפטר מכל הגושים ומביאים לרתיחה. מבשלים אחרי הרתיחה תוך ערבוב במשך 3-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מכבים את הלהבה. מוסיפים לסיר את החרדל, השום, השמרים היבשים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את רוטב העגבניות והטופו: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרכיבים את הלזניה: יוצקים בתחתית הכלי 1/3 מכמות רוטב העגבניות. מסדרים מעל בחפיפה 3-4 דפי לזניה. יוצקים מעל כמות נדיבה של הרוטב הלבן ומסדרים את התרד ו-1/2 מכמות הברוקולי. מכסים ב-3-4 דפי לזניה. יוצקים 1/3 מכמות רוטב העגבניות, כמות נדיבה של הרוטב הלבן ומסדרים מעל את הפטריות ושאריות הברוקולי. מכסים ב-3-4 דפי לזניה, יתרת רוטב העגבניות וכמה כפות של הרוטב הלבן (שומרים בערך ¾ כוס בצד).
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 30 דקות.
- מורידים את נייר הכסף, מוסיפים את יתרת הרוטב הלבן ואופים ללא כיסוי כ-20 דקות נוספות, או עד שהרוטב מתחיל להזהיב.
- מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן