עוגת שמרים וקינמון בניחוח של בית
עוגת שמרים ביתית עם קינמון, ריבת משמש, פקאנים וצימוקים שתפיץ ריחות משגעים במטבח! עוגת נפלאה שהיא גם פרווה ותתאים לסיום כל ארוחה או ליד הקפה של הבוקר
עוגת שמרים ביתית עם קינמון, ריבת משמש, פקאנים וצימוקים שתפיץ ריחות משגעים במטבח! עוגת נפלאה שהיא גם פרווה ותתאים לסיום כל ארוחה או ליד הקפה של הבוקר
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.2 קק״ל 7400.8 קק״לפחמימות 59.1 גרם 1063.3 גרםשומן 15.7 גרם 282.7 גרםנתרן 91.5 מ״ג 1646.7 מ״גחלבון 8.2 גרם 147.2 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 43.2 גרםשומן רווי 4.1 גרם 74.4 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 19.9 מ״ג 357.4 מ״גברזל 1.0 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 122.7 מ״ג 2209.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 14.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות411
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 411.2 קק״ל 7400.8 קק״לפחמימות 59.1 גרם 1063.3 גרםשומן 15.7 גרם 282.7 גרםנתרן 91.5 מ״ג 1646.7 מ״גחלבון 8.2 גרם 147.2 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 43.2 גרםשומן רווי 4.1 גרם 74.4 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 19.9 מ״ג 357.4 מ״גברזל 1.0 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 122.7 מ״ג 2209.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 14.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 411 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
4 כפות שמן קנולה
-
6 כפות סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
1 כף קליפת לימון
-
200 גרם מזולה בטעם חמאהרכה מאוד
-
1 קורט מלח דק
-
2 כפיות תמצית וניל
מלית קינמון וצימוקים
-
4 כפות קינמון טחון
-
2 כפות מזולה – ללא תוספת מלחמומסת
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
5 כפות ריבת משמש
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה ומדוללת במעט מים
אופן הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. אם הבצק דביק יש להוסיף קמח בעדינות.
- מקמחים את כדור הבצק ומניחים בקערת התפחה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח ומשהים להתפחה בערך שעה.
- לאחר שעה הבצק הכפיל את נפחו. טופחים טוב טוב על פני הבצק, נותנים לו עוד לישה וחוזרים להתפיח כ-30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן שעובי הבצק הוא 1/2 ס״מ בערך.
- מערבבים היטב את חומרי מלית הקינמון ומורחים על הבצק. מגלגלים את הבצק לגליל ומכניסים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית מצופה בנייר אפייה.
- חורצים בעזרת סכין את העוגה 3 -4 חתכים. מורחים בעדינות את העוגות בביצה מדוללת במעט מים. מכסים את תבניות העוגות במגבת ומתפיחים את העוגות עוד 20 דקות.
- בעת התפחת העוגות מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים בערך 40 דקות עד שהעוגות משחימות.
אופן הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. אם הבצק דביק יש להוסיף קמח בעדינות.
- מקמחים את כדור הבצק ומניחים בקערת התפחה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח ומשהים להתפחה בערך שעה.
- לאחר שעה הבצק הכפיל את נפחו. טופחים טוב טוב על פני הבצק, נותנים לו עוד לישה וחוזרים להתפיח כ-30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן שעובי הבצק הוא 1/2 ס״מ בערך.
- מערבבים היטב את חומרי מלית הקינמון ומורחים על הבצק. מגלגלים את הבצק לגליל ומכניסים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית מצופה בנייר אפייה.
- חורצים בעזרת סכין את העוגה 3 -4 חתכים. מורחים בעדינות את העוגות בביצה מדוללת במעט מים. מכסים את תבניות העוגות במגבת ומתפיחים את העוגות עוד 20 דקות.
- בעת התפחת העוגות מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים בערך 40 דקות עד שהעוגות משחימות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן