מנה במתנה – עוף עטוף ב… כרוב סגול! וואו!

אמלי פינק מכינה עוף עם טוויסט מקורי - עוף עטוף בעלי כרוב. כרעי עוף נימוחים בבישול ארוך בתנור, מתובלים בראס אל חנות, עטופים בעלי כרוב סגול ומרווה
אמלי פינק מכינה עוף עם טוויסט מקורי - עוף עטוף בעלי כרוב. כרעי עוף נימוחים בבישול ארוך בתנור, מתובלים בראס אל חנות, עטופים בעלי כרוב סגול ומרווה
  • אמלי פינק
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    557
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 556.6 קק״ל 2226.5 קק״ל
    פחמימות 23.1 גרם 92.4 גרם
    שומן 26.8 גרם 107.3 גרם
    נתרן 934.8 מ״ג 3739.4 מ״ג
    חלבון 56.8 גרם 227.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.5 גרם 21.9 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 256.6 מ״ג 1026.3 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״ג
    אשלגן 1400.8 מ״ג 5603.2 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    557
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 556.6 קק״ל 2226.5 קק״ל
    פחמימות 23.1 גרם 92.4 גרם
    שומן 26.8 גרם 107.3 גרם
    נתרן 934.8 מ״ג 3739.4 מ״ג
    חלבון 56.8 גרם 227.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.5 גרם 21.9 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 256.6 מ״ג 1026.3 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״ג
    אשלגן 1400.8 מ״ג 5603.2 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג
    סגור

כבר כמה חודשים שיש טרנד מטורף שמסתובב לו אצל כל הפודיז’, והוא: חלות מקושטות ומטופחות עד מאוד.

אני ממש מאוהבת ברעיון הזה, וכפי שאתם כבר מכירים אותי, חלה לא תהיה כאן, אז החלטתי שאין סיכוי שאני מוותרת על התענוג, רק מה לעשות, אני והסמים הלבנים (קמח, סוכר) קצת פחות חברים.

כמו ילדה טובה וממושמעת שאני, לא נשארתי חייבת, וקישטתי את העוף שלי, האמת?! יצא מעולה!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
אמלי פינק
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


1. תחילה מוציאים את שורש הכרוב בתנועת סיבוב עם סכין חדה.
2. מכניסים את ראש הכרוב לסיר עם מים רותחים על אש בינונית בכיריים ומכסים במכה עד להיפרדות העלים זה מזה.
3. במחבת חמה שמים שמן זית, מניחים את הכרעיים, מפזרים מעליהם את הראס אל חנות, פלפל שחור גרוס ומלח גס. מטגנים אותם עד להזהבה יפה.
4. בינתיים מסננים את עלי הכרוב ומסירים את החלק האמצעי הלבן הקשה לאורכו. בצורה כזו שהעלה עדיין נישאר שלם וגמיש.

מסננים את עלי הכרוב ומסירים את החלק האמצעי הקשה. צילום: אמלי פינק
מסננים את עלי הכרוב ומסירים את החלק האמצעי הקשה. צילום: אמלי פינק

5. עוטפים את העוף בעלה כרוב או שניים וקושרים בעזרת החוט בסיבובים אקראיים וקושרים.
6. משחילים בין החוט לעלי הכרוב ענפי מרווה מיובשים.

קושרים את העוף העטוף בעלי הכרוב ומשחילים עלי מרווה. צילום: אמלי פינק
קושרים את העוף העטוף בעלי הכרוב ומשחילים עלי מרווה. צילום: אמלי פינק

7. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
8. בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים שמן זית, מניחים את העופות, עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-4-5 שעות.


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מנה במתנה – עוף עטוף ב… כרוב סגול! וואו!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    אילנית

    מודה שהייתי סקפטית, אבל ניסיתי בכל זאת, ויצא מעולה

    Avatar
    חגית

    מקסים ממש! מכינה מחר לא. צהריים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות