עוגת שוקולד מושחתת כי לכולנו מגיע לשמוח
מתכון לעוגת שוקולד הוא חובה בכל בית, וכשמדובר בעוגת שוקולד מושחתת זה עוד יותר טוב! עוגה אפויה, רכה ועשירה עם ציפוי מתוק וסוכריות צבעוניות לקישוט שילדים אוהבים
מתכון לעוגת שוקולד הוא חובה בכל בית, וכשמדובר בעוגת שוקולד מושחתת זה עוד יותר טוב! עוגה אפויה, רכה ועשירה עם ציפוי מתוק וסוכריות צבעוניות לקישוט שילדים אוהבים
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1451.1 קק״ל 11608.9 קק״לפחמימות 204.2 גרם 1633.6 גרםשומן 65.4 גרם 522.9 גרםנתרן 675.6 מ״ג 5405.0 מ״גחלבון 21.1 גרם 168.5 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 63.2 גרםשומן רווי 37.7 גרם 301.6 גרםכולסטרול 255.0 מ״ג 2040.0 מ״גסידן 266.2 מ״ג 2129.5 מ״גברזל 4.8 מ״ג 38.2 מ״גאשלגן 693.6 מ״ג 5548.9 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 27.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1451
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1451.1 קק״ל 11608.9 קק״לפחמימות 204.2 גרם 1633.6 גרםשומן 65.4 גרם 522.9 גרםנתרן 675.6 מ״ג 5405.0 מ״גחלבון 21.1 גרם 168.5 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 63.2 גרםשומן רווי 37.7 גרם 301.6 גרםכולסטרול 255.0 מ״ג 2040.0 מ״גסידן 266.2 מ״ג 2129.5 מ״גברזל 4.8 מ״ג 38.2 מ״גאשלגן 693.6 מ״ג 5548.9 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 27.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1451 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
50 גרם חמאה רכה
-
100 גרם קמח לבןלמריחה על התבניות
-
360 גרם קמח לבן
-
60 גרם קורנפלור
-
100 גרם אבקת קקאו
-
5 גרם אבקת סודה לשתייה
-
6 גרם אבקת אפייה
-
6 גרם מלח דק
-
2 כפות קפה נמס
-
240 גרם חמאה רכה
-
300 גרם סוכר לבן
-
300 גרם סוכר חום
-
1 כפית תמצית ונילאיכותית
-
4 ביצים L
-
500 גרם רוויון
-
500 גרם שוקולד חלבמומס
קרם לטופינג של העוגה
-
1 ק"ג גבינת שמנת
-
200 גרם אבקת סוכר
-
200 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 חופן סוכריות צבעוניותלקישוט
אופן הכנה
- מרפדים את תחתית התבנית העגולה בנייר אפייה של סנו סושי, מורחים בחמאה. מקמחים ומנערים משאריות קמח ושומרים בהקפאה.
- מנפים יחד (רצוי פעמיים) את כל האבקות: קמח, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח.
- מנפים את הקפה ואבקת הקקאו לקערה.
- מקציפים במיקסר של קנווד חמאה ו-2 סוגי סוכר לקצף בהיר ותפוח. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות הקערה מספר פעמים בעזרת לקקן.
- מוסיפים ביצים בהדרגה, תמצית וניל וריוויון לסירוגין תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הביצה הנוספת נטמעה היטב בתערובת - במהלך ההקצפה מנקים את דפנות הקערה מספר פעמים.
- מוסיפים חצי מכמות הקמח עם החומרים היבשים, וחצי מכמות הקקאו המעורבב עם קפה נמס ונותנים למיקסר להמשיך לערבל. במהלך הערבול מוסיפים את יתרת הרווין, הקמח והקקאו.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מוזגים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפייה של כ-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד חלב ושמנת מתוקה בקערה בתוך באן מארי.
- בצד מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר למרקם חלק ואוורירי.
- מוסיפים שוקולד חלב מומס לגבינת השמנת בהדרגה עד למרקם חלק ואחיד.
- שופכים על העוגה המצופה לאחר קירור ומקשטים.
אופן הכנה
- מרפדים את תחתית התבנית העגולה בנייר אפייה של סנו סושי, מורחים בחמאה. מקמחים ומנערים משאריות קמח ושומרים בהקפאה.
- מנפים יחד (רצוי פעמיים) את כל האבקות: קמח, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח.
- מנפים את הקפה ואבקת הקקאו לקערה.
- מקציפים במיקסר של קנווד חמאה ו-2 סוגי סוכר לקצף בהיר ותפוח. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות הקערה מספר פעמים בעזרת לקקן.
- מוסיפים ביצים בהדרגה, תמצית וניל וריוויון לסירוגין תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הביצה הנוספת נטמעה היטב בתערובת - במהלך ההקצפה מנקים את דפנות הקערה מספר פעמים.
- מוסיפים חצי מכמות הקמח עם החומרים היבשים, וחצי מכמות הקקאו המעורבב עם קפה נמס ונותנים למיקסר להמשיך לערבל. במהלך הערבול מוסיפים את יתרת הרווין, הקמח והקקאו.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מוזגים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפייה של כ-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד חלב ושמנת מתוקה בקערה בתוך באן מארי.
- בצד מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר למרקם חלק ואוורירי.
- מוסיפים שוקולד חלב מומס לגבינת השמנת בהדרגה עד למרקם חלק ואחיד.
- שופכים על העוגה המצופה לאחר קירור ומקשטים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן