טעים על מלא: שיפודי פרגית לצד סלט קוסקוס מלא
- יונית צוקרמן ואמיר דן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 672.0 קק״ל 2688.2 קק״לפחמימות 76.8 גרם 307.1 גרםשומן 23.4 גרם 93.5 גרםנתרן 1538.1 מ״ג 6152.3 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.2 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.4 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.7 מ״ג 202.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 339.4 מ״ג 1357.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות672
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 672.0 קק״ל 2688.2 קק״לפחמימות 76.8 גרם 307.1 גרםשומן 23.4 גרם 93.5 גרםנתרן 1538.1 מ״ג 6152.3 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.2 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.4 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.7 מ״ג 202.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 339.4 מ״ג 1357.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״גסגור
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 672 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט קוסקוס מלא
-
1 שקית קוסקוס מלא
-
3 מלפפונים קטניםחתוכים לקוביות
-
1 כוס שעועית ירוקה טרייהחלוטה
-
1/4 כוס בצל ירוק
-
1/4 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/4 כוס כוסברהקצוצה
-
1/2 כוס סלריקצוץ
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ
-
1/4 כוס חמוציות מיובשותללא סוכר
-
1 כף גדושה לימון כבוש
-
4 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס גרגירי רימון
פרגיות
-
1/2 ק"ג סטייק פרגית
מרינדה
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף קליפת לימון
-
2 כפות רכז רימונים
-
1 כף לימון כבוש
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 לימון בינוני
אופן הכנה
1. מכינים את סלט הקוסקוס: מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן.
2. קוצצים את כל הירקות הירוקים. לירוקים מוסיפים את הקוסקוס המלא שהכנו קודם ומערבבים.
3. מוסיפים חמוציות, גרגרי רימון ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, לימון כבוש.
4. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5. מכינים את שיפודי הפרגית: חותכים את הפרגיות לקוביות.
6. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המרינדה היטב.
7. מניחים את הפרגיות החתוכות בתוך המרינדה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות שעה.
8. משפדים את הפרגיות על שיפודים, צורבים את הפרגיות על הגריל משני הצדדים ומשפריצים מעט לימון על השיפודים בעודם על הגריל.
9. מגישים יחד עם סלט הקוסקוס.
אופן הכנה
1. מכינים את סלט הקוסקוס: מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן.
2. קוצצים את כל הירקות הירוקים. לירוקים מוסיפים את הקוסקוס המלא שהכנו קודם ומערבבים.
3. מוסיפים חמוציות, גרגרי רימון ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, לימון כבוש.
4. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5. מכינים את שיפודי הפרגית: חותכים את הפרגיות לקוביות.
6. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המרינדה היטב.
7. מניחים את הפרגיות החתוכות בתוך המרינדה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות שעה.
8. משפדים את הפרגיות על שיפודים, צורבים את הפרגיות על הגריל משני הצדדים ומשפריצים מעט לימון על השיפודים בעודם על הגריל.
9. מגישים יחד עם סלט הקוסקוס.