ארוחת שחיתות לאנשים עסוקים – סלט טונה של העולמות
- אמיר שרון
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 354.8 קק״ל 1419.1 קק״לפחמימות 44.3 גרם 177.3 גרםשומן 61.1 גרם 244.4 גרםנתרן 634.5 מ״ג 2537.8 מ״גחלבון 41.2 גרם 165.0 גרםסיבים תזונתיים 42.1 גרם 168.6 גרםשומן רווי 37.7 גרם 150.9 גרםכולסטרול 39.6 מ״ג 158.4 מ״גסידן 65.9 מ״ג 263.6 מ״גברזל 35.2 מ״ג 140.9 מ״גאשלגן 592.7 מ״ג 2370.6 מ״גאבץ 35.6 מ״ג 142.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות355
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 354.8 קק״ל 1419.1 קק״לפחמימות 44.3 גרם 177.3 גרםשומן 61.1 גרם 244.4 גרםנתרן 634.5 מ״ג 2537.8 מ״גחלבון 41.2 גרם 165.0 גרםסיבים תזונתיים 42.1 גרם 168.6 גרםשומן רווי 37.7 גרם 150.9 גרםכולסטרול 39.6 מ״ג 158.4 מ״גסידן 65.9 מ״ג 263.6 מ״גברזל 35.2 מ״ג 140.9 מ״גאשלגן 592.7 מ״ג 2370.6 מ״גאבץ 35.6 מ״ג 142.2 מ״גסגור
לפעמים אנחנו צריכים לשים את עצמנו במקום הראשון, עם כל הכבוד לכמה שאנחנו עסוקים. הלוואי והיה לי שעון כזה שנותן לי איזה זץ מחשמל בכל פעם שאני מזניח אותי או לא שם לב למה שאני צריך.
אבל עד שמישהו ימציא את הדבר הזה שיגרום לנו תמיד להקשיב למה שאנחנו צריכים אני מכין לעצמי ולמי שאני אוהב את הסלט הזה. סלט טונה עם אבוקדו, ביצה קשה, בצל סגול וחסה. לפעמים אני זורק לתוכו איזה צ’ילי קטן או חופן צלפים. לפעמים זיתים או מלפפונים חמוצים. הסלט הזה “סובל הכל” והוא באמת נותן את ההרגשה שאתה במקום הראשון בלי פשרות.
יאללה, לכו תכינו ובינתיים תשירו לעצמכם את השיר המצוין הזה.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 355 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לסלט:
-
2 קופסאות שימורים טונה בשמןמסוננת. אפשר במים
-
2 אבוקדו בינוניים
-
2 ביצים קשות L
-
1 בצל סגול גדול
-
2 בצל ירוק
-
או כל חסה שאוהבים
-
1 חופן זיתים ירוקיםמגולענים
-
לא חובה, רק אם אוהבים חריף
לרוטב:
-
3 כפות מיונז
-
1 לימוןסחוט למיץ
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית סירופ מייפלאו דבש, או סילאן
אופן הכנה
- חותכים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות ואת הבצל הירוק לעיגולים דקיקים. חותכים את החסה לרצועות, חותכים האבוקדו לקוביות.
- מסננים את הטונה ומפוררים במזלג.
- גיוון: אם רוצים מוסיפים גם זיתים מגולענים חתוכים לטבעות. בגדול, הסלט הזה פתוח לטעמים ואפשר להכניס אליו גם פלפל חריף או פטרוזיליה.
- קולפים את הביצים הקשות, מועכים במזלג או חותכים לקוביות קטנות.
- מכינים את הרוטב: מכניסים הכל לקערה, סוחטים לימון, מוסיפים את הפלפל והמלח ומערבבים.
- אפשר לאכול ככה, יש מהקערה ואפשר לקלות פרוסות של לחם טוב מקמח מלא ולהכין סנדוויץ’ מפנק.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות ואת הבצל הירוק לעיגולים דקיקים. חותכים את החסה לרצועות, חותכים האבוקדו לקוביות.
- מסננים את הטונה ומפוררים במזלג.
- גיוון: אם רוצים מוסיפים גם זיתים מגולענים חתוכים לטבעות. בגדול, הסלט הזה פתוח לטעמים ואפשר להכניס אליו גם פלפל חריף או פטרוזיליה.
- קולפים את הביצים הקשות, מועכים במזלג או חותכים לקוביות קטנות.
- מכינים את הרוטב: מכניסים הכל לקערה, סוחטים לימון, מוסיפים את הפלפל והמלח ומערבבים.
- אפשר לאכול ככה, יש מהקערה ואפשר לקלות פרוסות של לחם טוב מקמח מלא ולהכין סנדוויץ’ מפנק.
הכנתם את המתכון?
קטגוריות
- אוכל אנגלי
- אוכל יווני
- אוכל צרפתי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- יום העצמאות
- כריכים
- ל"ג בעומר
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לפסח
- סוכות
- סלטים
- סלטים קרים
- פיקניק