לא עוד טונה מקופסה: הכירו את קונפי הטונה הביתי!
- אמלי פינק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1119.4 קק״ל 4477.5 קק״לפחמימות 3.6 גרם 14.2 גרםשומן 125.2 גרם 500.8 גרםנתרן 680.9 מ״ג 2723.6 מ״גחלבון 0.5 גרם 1.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.9 גרםשומן רווי 17.5 גרם 70.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.4 מ״ג 69.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 78.6 מ״ג 314.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות1119
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1119.4 קק״ל 4477.5 קק״לפחמימות 3.6 גרם 14.2 גרםשומן 125.2 גרם 500.8 גרםנתרן 680.9 מ״ג 2723.6 מ״גחלבון 0.5 גרם 1.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.9 גרםשומן רווי 17.5 גרם 70.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.4 מ״ג 69.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 78.6 מ״ג 314.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
אתם וודאי מכירים את שימורי הטונה, בעיקר כאלה בשמן. אני דווקא בדרך כלל רוכשת את אלו שבמים, שהם הרבה פחות טעימים. אבל רגע! אני עושה את זה מסיבה טובה, אני עושה את זה, כדי שאוכל לשדך אותם לשמן זית איכותי ולא להסתפק בשמן באיכות ירודה.
עוד דרך טובה לדאוג לאוכל שלי וגם לקצץ בהוצאות. אבל כל זה שולי בהחלט כשהלהיט ההיסטרי כאן הוא הטעם הפסיכי שתקבלו.
אני מבטיחה לכם שלא תאכלו לעולם שוב “סתם” שימורים. תשמעו לי.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 1119 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פילה סטייק טונהקפואה
-
500 מ"ל שמן זיתאיכותי
-
2 פלפלי צ'ילי אדומים בינונייםהבנרו, לאוהבי החריף
-
1 ליים בינוניחתוך לסלייסים
-
6 גרגירי פלפל אנגלי
-
3 עלי דפנה בינוניים
-
6 עלה קארי בינוניים
-
1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
- מכניסים את כל המצרכים לקלחת בצורה של שכבות כשהעדיפות תהיה שהטונה מעל הכל.
- מכסים בשמן זית ומבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות מרגע הבעבוע.
- התהליך ייקח סה”כ חצי שעה עד לקבלת התוצאה הסופית.
- מפוררים את הטונה בתוף קופסה מעוקרת, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר.
- כל שנותר, הוא להכין כריך של השמחות!
אופן הכנה
- מכניסים את כל המצרכים לקלחת בצורה של שכבות כשהעדיפות תהיה שהטונה מעל הכל.
- מכסים בשמן זית ומבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות מרגע הבעבוע.
- התהליך ייקח סה”כ חצי שעה עד לקבלת התוצאה הסופית.
- מפוררים את הטונה בתוף קופסה מעוקרת, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר.
- כל שנותר, הוא להכין כריך של השמחות!
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
אני לא מוצא ליים כנראה בגלל שנת השמיטה, יש משהו במקום או שזה לא קריטי?
אני לא מוצא ליים כנראה בגלל השמיטה
אפשר להשתמש בלימון 🙂
ליים זה לימון מיוחד או מה?
יש פרי שדומה ללימון, אך בצבע ירוק וקטן יותר, שקוראים לו ליים