לא עוד טונה מקופסה: הכירו את קונפי הטונה הביתי!

אמלי פינק מבטיחה שלעולם לא תאכלו יותר "סתם" טונה מקופסת שימורים! קונפי של דג טונה, שמתבשל קצרות בשמן זית איכותי עם ליים, פלפל אנגלי, עלי דפנה ועלי קארי
אמלי פינק מבטיחה שלעולם לא תאכלו יותר "סתם" טונה מקופסת שימורים! קונפי של דג טונה, שמתבשל קצרות בשמן זית איכותי עם ליים, פלפל אנגלי, עלי דפנה ועלי קארי
  • אמלי פינק
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    1119
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1119.4 קק״ל 4477.5 קק״ל
    פחמימות 3.6 גרם 14.2 גרם
    שומן 125.2 גרם 500.8 גרם
    נתרן 680.9 מ״ג 2723.6 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 1.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.9 גרם
    שומן רווי 17.5 גרם 70.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 17.4 מ״ג 69.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 78.6 מ״ג 314.4 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    1119
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1119.4 קק״ל 4477.5 קק״ל
    פחמימות 3.6 גרם 14.2 גרם
    שומן 125.2 גרם 500.8 גרם
    נתרן 680.9 מ״ג 2723.6 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 1.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.9 גרם
    שומן רווי 17.5 גרם 70.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 17.4 מ״ג 69.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 78.6 מ״ג 314.4 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור

אתם וודאי מכירים את שימורי הטונה, בעיקר כאלה בשמן. אני דווקא בדרך כלל רוכשת את אלו שבמים, שהם הרבה פחות טעימים. אבל רגע! אני עושה את זה מסיבה טובה, אני עושה את זה, כדי שאוכל לשדך אותם לשמן זית איכותי ולא להסתפק בשמן באיכות ירודה.

עוד דרך טובה לדאוג לאוכל שלי וגם לקצץ בהוצאות. אבל כל זה שולי בהחלט כשהלהיט ההיסטרי כאן הוא הטעם הפסיכי שתקבלו.

אני מבטיחה לכם שלא תאכלו לעולם שוב “סתם” שימורים. תשמעו לי.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
אמלי פינק
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכניסים את כל המצרכים לקלחת בצורה של שכבות כשהעדיפות תהיה שהטונה מעל הכל.

    מכניסים את כל המצרכים לקלחת כשהטונה למעלה. צילום: אמלי פינק
    מכניסים את כל המצרכים לקלחת כשהטונה למעלה. צילום: אמלי פינק

  2. מכסים בשמן זית ומבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות מרגע הבעבוע.
  3. התהליך ייקח סה”כ חצי שעה עד לקבלת התוצאה הסופית.
  4. מפוררים את הטונה בתוף קופסה מעוקרת, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר.
  5. כל שנותר, הוא להכין כריך של השמחות!

    מכינים כריך מושלם! צילום: אמלי פינקמכינים כריך מושלם. צילום: אמלי פינק
    מכינים כריך מושלם! צילום: אמלי פינק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לא עוד טונה מקופסה: הכירו את קונפי הטונה הביתי!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    שמחה בירנשטוק

    אני לא מוצא ליים כנראה בגלל שנת השמיטה, יש משהו במקום או שזה לא קריטי?

    Avatar
    שמחה בירנשטוק

    אני לא מוצא ליים כנראה בגלל השמיטה

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש בלימון 🙂

    Avatar
    שמחה בירנשטוק

    ליים זה לימון מיוחד או מה?

      Avatar
      מערכת Foody

      יש פרי שדומה ללימון, אך בצבע ירוק וקטן יותר, שקוראים לו ליים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות