סציבי – מרק עוף קר באגוזים שניצח את מאסטר שף
ג'אנה חן מכינה סציבי - מרק קר וסמיך של עוף ואגוזים מהמטבח הגיאורגי, עם כוסברה, זעפרן ושלל תבלינים. מנה מצוינת לימי הקיץ החמים, מקורית ומשביעה וטעימה בטירוף!
ג'אנה חן מכינה סציבי - מרק קר וסמיך של עוף ואגוזים מהמטבח הגיאורגי, עם כוסברה, זעפרן ושלל תבלינים. מנה מצוינת לימי הקיץ החמים, מקורית ומשביעה וטעימה בטירוף!
- ג'אנה חן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 655.6 קק״ל 2622.5 קק״לפחמימות 34.4 גרם 137.7 גרםשומן 21.4 גרם 85.4 גרםנתרן 870.0 מ״ג 3480.0 מ״גחלבון 56.5 גרם 226.0 גרםסיבים תזונתיים 30.9 גרם 123.6 גרםשומן רווי 4.0 גרם 15.8 גרםכולסטרול 144.4 מ״ג 577.5 מ״גסידן 775.9 מ״ג 3103.8 מ״גברזל 6.5 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 5271.4 מ״ג 21085.5 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 28.5 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות656
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 655.6 קק״ל 2622.5 קק״לפחמימות 34.4 גרם 137.7 גרםשומן 21.4 גרם 85.4 גרםנתרן 870.0 מ״ג 3480.0 מ״גחלבון 56.5 גרם 226.0 גרםסיבים תזונתיים 30.9 גרם 123.6 גרםשומן רווי 4.0 גרם 15.8 גרםכולסטרול 144.4 מ״ג 577.5 מ״גסידן 775.9 מ״ג 3103.8 מ״גברזל 6.5 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 5271.4 מ״ג 21085.5 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 28.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 656 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק עוף
-
3 כרעי עוף בינוניות
-
1 בצל בינוני
-
1 שן שום
-
10 חוטי זעפרן בינוניים
-
4 גבעולי סלריאו שורש סלרי
-
1 ליטר מים רותחים
-
1 קורט מלח דק
תערובת אגוזים
-
200 גרם אגוזי מלך
-
1/4 צרור כוסברה
-
10 עלי נענעאו עלי מנטה
-
3 כפות פטרוזיליה
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית גדושה זרעי כוסברהטחונים
-
2 כפיות תערובת עשבי תיבול יבשיםתערובת תבלינים גרוזינית - לא חובה, אפשר להחליף בכפית חוואיג'
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף ממרח קארי צהוב
-
2 שיני שוםכתושות
אופן הכנה
- בסיר שמים את הבצל, גבעולי הסלרי, שן השום והעוף, כשהמים רתחו מוסיפים זעפרן ומבשלים 20 דקות.
- מוציאים את העוף לקערה נפרדת ומקררים.
- את ציר העוף מצמצמים במשך 30 דקות נוספות, מסננים אותו ומניחים בצד.
- טוחנים במעבד מזון את האגוזים לטחינה הדקה ביותר. מעבירים לקערה ומעבדים בעזרת הידיים, כמו בצק.
- קוצצים את כל הירק היטב ומכניסים לקערה גדולה.
- מוסיפים את כל התבלינים, מחית הקארי, השום ואת האגוזים הטחונים, מוסיפים בערך כוס מציר המרק (או יותר) וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים לסירוגין את שארית הציר ומערבים היטב.
- מפרקים את העוף, ממליחים מעט ומוסיפים את חתיכות העוף לתוך המרק.
- מגישים: מפזרים מעל כל צלחת כף רימונים ומעט שערות צ’ילי מיובשות, אפשר גם להוסיף פלפל צ’ילי טרי (תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים).
אופן הכנה
- בסיר שמים את הבצל, גבעולי הסלרי, שן השום והעוף, כשהמים רתחו מוסיפים זעפרן ומבשלים 20 דקות.
- מוציאים את העוף לקערה נפרדת ומקררים.
- את ציר העוף מצמצמים במשך 30 דקות נוספות, מסננים אותו ומניחים בצד.
- טוחנים במעבד מזון את האגוזים לטחינה הדקה ביותר. מעבירים לקערה ומעבדים בעזרת הידיים, כמו בצק.
- קוצצים את כל הירק היטב ומכניסים לקערה גדולה.
- מוסיפים את כל התבלינים, מחית הקארי, השום ואת האגוזים הטחונים, מוסיפים בערך כוס מציר המרק (או יותר) וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים לסירוגין את שארית הציר ומערבים היטב.
- מפרקים את העוף, ממליחים מעט ומוסיפים את חתיכות העוף לתוך המרק.
- מגישים: מפזרים מעל כל צלחת כף רימונים ומעט שערות צ’ילי מיובשות, אפשר גם להוסיף פלפל צ’ילי טרי (תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אמרתם אוכל אמרתם אוכל גרוזיני בלבד!!