כשמרוקו וישראל נפגשות: קציצות דגים וזיתים סורים מבושלים

מנה מושלמת, טעימה והכי ביתית שיש! קציצות דגים נימוחות וזיתים סורים, מבושלים ברוטב לימוני עם כוסברה, מגוון פלפלים ועגבניות מגישים עם חלה וזוללים בהנאה
מנה מושלמת, טעימה והכי ביתית שיש! קציצות דגים נימוחות וזיתים סורים, מבושלים ברוטב לימוני עם כוסברה, מגוון פלפלים ועגבניות מגישים עם חלה וזוללים בהנאה
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    166
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 165.8 קק״ל 2653.3 קק״ל
    פחמימות 4.2 גרם 67.4 גרם
    שומן 13.5 גרם 216.7 גרם
    נתרן 1091.0 מ״ג 17456.4 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 108.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 31.0 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 21.2 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 32.9 מ״ג 526.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 225.8 מ״ג 3613.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    166
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 165.8 קק״ל 2653.3 קק״ל
    פחמימות 4.2 גרם 67.4 גרם
    שומן 13.5 גרם 216.7 גרם
    נתרן 1091.0 מ״ג 17456.4 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 108.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 31.0 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 21.2 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 32.9 מ״ג 526.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 225.8 מ״ג 3613.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
יהודה עמר
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

זיתים מבושלים

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הזיתים: מניחים את הזיתים בסיר ומכסים במים מביאים לרתיחה, מסננים וחוזרים על הפעולה הזו לפחות פעמיים. מסננים, מגלענים ומניחים בצד.
  2. מכינים את הקציצות: במעבד מזון מניחים את כל מצרכי הקציצות, טוחנים היטב. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים בצד.
  3. בסיר שטוח ורחב שמים מעט שמן קנולה, מוסיפים את השום, פלפלי שאטה והשושקה, מערבבים מעט ופותחים טעמים.
  4. מוסיפים את המים, הכוסברה הקצוצה ופלפל ירוק. מכסים ומבשלים כ-10 דק’ על אש בינונית.
  5. מתבלים, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 10 דק’ עם מכסה - יכול להיות שתצטרכו להוסיף עוד מים ולתקן טעמים עם מלח.
  6. אחרי 10 דק’ מוסיפים את הזיתים שהכנו מראש.
  7. מוסיפים את הקציצות דגים ואת העגבניות הקלופות בלי הגרעינים ואת פרוסות הלימון מבשלים עם מכסה סגור עוד 10 דק’.
  8. הופכים את הקציצות ומבשלים בלי מכסה עד שהרוטב מצטמצם.

    מבשלים עד שהרוטב מצטמצם. צילום: יהודה עמר
    מבשלים עד שהרוטב מצטמצם. צילום: יהודה עמר

  9. מגישים צלחת מפנקת וזוללים עם חלה שלמה שטובלים ברוטב.

    מגישים עם חלה וזוללים. צילום: יהודה עמר
    מגישים עם חלה וזוללים. צילום: יהודה עמר


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כשמרוקו וישראל נפגשות: קציצות דגים וזיתים סורים מבושלים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    שגית שומרון

    נתתם לי רעיון לארוחת שישי

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות