כשמרוקו וישראל נפגשות: קציצות דגים וזיתים סורים מבושלים
מנה מושלמת, טעימה והכי ביתית שיש! קציצות דגים נימוחות וזיתים סורים, מבושלים ברוטב לימוני עם כוסברה, מגוון פלפלים ועגבניות מגישים עם חלה וזוללים בהנאה
מנה מושלמת, טעימה והכי ביתית שיש! קציצות דגים נימוחות וזיתים סורים, מבושלים ברוטב לימוני עם כוסברה, מגוון פלפלים ועגבניות מגישים עם חלה וזוללים בהנאה
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 165.8 קק״ל 2653.3 קק״לפחמימות 4.2 גרם 67.4 גרםשומן 13.5 גרם 216.7 גרםנתרן 1091.0 מ״ג 17456.4 מ״גחלבון 6.8 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 31.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 21.2 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 215.0 מ״גסידן 32.9 מ״ג 526.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 225.8 מ״ג 3613.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות166
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 165.8 קק״ל 2653.3 קק״לפחמימות 4.2 גרם 67.4 גרםשומן 13.5 גרם 216.7 גרםנתרן 1091.0 מ״ג 17456.4 מ״גחלבון 6.8 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 31.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 21.2 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 215.0 מ״גסידן 32.9 מ״ג 526.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 225.8 מ״ג 3613.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 166 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם דג לבןפילה
-
1 חופן כוסברה
-
6 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית אריסה
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
זיתים מבושלים
-
300 גרם זיתים ירוקיםסורים
-
1/2 כף סוכר לבן
-
1 ליטר מיםאו לפי הצורך
רוטב
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
6 שיני שום
-
2 פלפלים יבשים חריפים בינונייםשאטה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניחצוי
-
2 פלפל שושקה בינונייםחצויים
-
4 כוסות מים חמים
-
2 עגבניות בינוניותמפולטות מקליפה וגרעינים
-
300 גרם זיתים ירוקיםהזיתים המבושלים שהכנו
-
5 פרוסות לימונים
-
1/2 כף כורכום
-
1/2 כף מלח דקאו לפי הטעם
-
1 קורט אבקת מרק עוףפרווה
-
1 קורט כמון טחון
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הזיתים: מניחים את הזיתים בסיר ומכסים במים מביאים לרתיחה, מסננים וחוזרים על הפעולה הזו לפחות פעמיים. מסננים, מגלענים ומניחים בצד.
- מכינים את הקציצות: במעבד מזון מניחים את כל מצרכי הקציצות, טוחנים היטב. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים בצד.
- בסיר שטוח ורחב שמים מעט שמן קנולה, מוסיפים את השום, פלפלי שאטה והשושקה, מערבבים מעט ופותחים טעמים.
- מוסיפים את המים, הכוסברה הקצוצה ופלפל ירוק. מכסים ומבשלים כ-10 דק’ על אש בינונית.
- מתבלים, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 10 דק’ עם מכסה - יכול להיות שתצטרכו להוסיף עוד מים ולתקן טעמים עם מלח.
- אחרי 10 דק’ מוסיפים את הזיתים שהכנו מראש.
- מוסיפים את הקציצות דגים ואת העגבניות הקלופות בלי הגרעינים ואת פרוסות הלימון מבשלים עם מכסה סגור עוד 10 דק’.
- הופכים את הקציצות ומבשלים בלי מכסה עד שהרוטב מצטמצם.
- מגישים צלחת מפנקת וזוללים עם חלה שלמה שטובלים ברוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הזיתים: מניחים את הזיתים בסיר ומכסים במים מביאים לרתיחה, מסננים וחוזרים על הפעולה הזו לפחות פעמיים. מסננים, מגלענים ומניחים בצד.
- מכינים את הקציצות: במעבד מזון מניחים את כל מצרכי הקציצות, טוחנים היטב. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים בצד.
- בסיר שטוח ורחב שמים מעט שמן קנולה, מוסיפים את השום, פלפלי שאטה והשושקה, מערבבים מעט ופותחים טעמים.
- מוסיפים את המים, הכוסברה הקצוצה ופלפל ירוק. מכסים ומבשלים כ-10 דק’ על אש בינונית.
- מתבלים, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 10 דק’ עם מכסה - יכול להיות שתצטרכו להוסיף עוד מים ולתקן טעמים עם מלח.
- אחרי 10 דק’ מוסיפים את הזיתים שהכנו מראש.
- מוסיפים את הקציצות דגים ואת העגבניות הקלופות בלי הגרעינים ואת פרוסות הלימון מבשלים עם מכסה סגור עוד 10 דק’.
- הופכים את הקציצות ומבשלים בלי מכסה עד שהרוטב מצטמצם.
- מגישים צלחת מפנקת וזוללים עם חלה שלמה שטובלים ברוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן