מתכון של בריאות – פנקייק שיבולת שועל ובננה
ארוחת בוקר מפנקת וטעימה לשבת משפחתית וביתית! פנקייק שיבולת שועל ובננה שמוגשים עם מייפל, יוגורט ודבש או כל מה שאתם שאוהבים. מתכון פשוט, בריא ומהיר להכנה
ארוחת בוקר מפנקת וטעימה לשבת משפחתית וביתית! פנקייק שיבולת שועל ובננה שמוגשים עם מייפל, יוגורט ודבש או כל מה שאתם שאוהבים. מתכון פשוט, בריא ומהיר להכנה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 343.6 קק״ל 1374.3 קק״לפחמימות 54.5 גרם 218.0 גרםשומן 8.8 גרם 35.2 גרםנתרן 701.8 מ״ג 2807.1 מ״גחלבון 9.2 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.7 גרםכולסטרול 159.8 מ״ג 639.2 מ״גסידן 48.0 מ״ג 192.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 305.0 מ״ג 1220.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות344
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 343.6 קק״ל 1374.3 קק״לפחמימות 54.5 גרם 218.0 גרםשומן 8.8 גרם 35.2 גרםנתרן 701.8 מ״ג 2807.1 מ״גחלבון 9.2 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.7 גרםכולסטרול 159.8 מ״ג 639.2 מ״גסידן 48.0 מ״ג 192.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 305.0 מ״ג 1220.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
כמה פעמים קמתם עם חשק לפנקייק מפנק, אבל החלטתם להסתפק בארוחת בוקר בריאה יותר? מה תאמרו אם נספר לכם שאפשר ליהנות מפנקייק בלי שהוא יהפוך לארוחת שחיתות מוגזמת?
הגיע הזמן להכיר – פנקייק בננה בריא, טעים וחם. הדרך המושלמת ליהנות מפינוק מלא במתיקות, בלי כל רגשות האשם. המתכון הבא, פנקייק בננה ושיבולת שועל, הוא מהיר, קל להכנה וסופר טעים, ואנחנו מבטיחים לכם שהוא גם משביע הרבה יותר מאשר הגרסה הרגילה. ספרו לנו בתגובות מה חשבתם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 344 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקייקים
-
3/4 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)קוואקר
-
1 כוס קמח תופח
-
1 קורט מלח דק
-
4 כפות סוכר חום
-
1 מיכל יוגורט 3%עדיף 4.5%, 200 גרם
-
1/4 כוס חלב 3%
-
1 בננה Lמעוכה במזלג
-
2 ביצים L
-
1 כף תמצית וניל
-
20 גרם חמאהמומסת
טיגון
-
1 מיכל תרסיס שמן קנולהלפי הצורך, או מעט שמן קנולה רגיל
הגשה
-
2 בננות בינוניותחתוכות לפרוסות, או פרי אחר שאוהבים
-
1 בקבוק סירופ מייפל
-
1 מיכל יוגורט 3%או שמנת חמוצה
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את שיבולת השועל, הקמח התופח, המלח והסוכר.
- מערבבים בקערה נפרדת את היוגורט עם הבננות, החלב, הביצים, הוניל והחמאה.
- מוסיפים את תערובת היוגורט והביצים לקערת ה”יבשים” תוך כדי ערבוב ועד שמתקבלת תערובת אחידה (הזהרו מערבוב יתר).
- משמנים מעט מחבת ומחממים. בעזרת מצקת מוזגים מתערובת הפנקייקים למחבת (כ-3/4 מצקת, תלוי בגודל הפנקייקים שאתם רוצים) ומטגנים עד שנוצרות מעט בועות בחלק העליון והצד התחתון מזהיב. הופכים את הפנקייק לעוד כמה שניות עד שגם צידו השני מזהיב ומעבירים לצלחת הגשה.
- מקשטים בבננות ובקצת שמנת חמוצה או יוגורט ודבש.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את שיבולת השועל, הקמח התופח, המלח והסוכר.
- מערבבים בקערה נפרדת את היוגורט עם הבננות, החלב, הביצים, הוניל והחמאה.
- מוסיפים את תערובת היוגורט והביצים לקערת ה”יבשים” תוך כדי ערבוב ועד שמתקבלת תערובת אחידה (הזהרו מערבוב יתר).
- משמנים מעט מחבת ומחממים. בעזרת מצקת מוזגים מתערובת הפנקייקים למחבת (כ-3/4 מצקת, תלוי בגודל הפנקייקים שאתם רוצים) ומטגנים עד שנוצרות מעט בועות בחלק העליון והצד התחתון מזהיב. הופכים את הפנקייק לעוד כמה שניות עד שגם צידו השני מזהיב ומעבירים לצלחת הגשה.
- מקשטים בבננות ובקצת שמנת חמוצה או יוגורט ודבש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מושלם! תודה על המתכון