חזה עוף עסיסי צלוי עם אפרסקים מתקתקים
ארוחה חמה ומזינה בטעמים משגעים של קיץ! נתחי חזה עוף שלמים צרובים קלות במחבת, ברוטב דבש, סויה ואפרסקים, שנאפים בתנור עם בצל ועגבניות שרי
ארוחה חמה ומזינה בטעמים משגעים של קיץ! נתחי חזה עוף שלמים צרובים קלות במחבת, ברוטב דבש, סויה ואפרסקים, שנאפים בתנור עם בצל ועגבניות שרי
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 700.4 קק״ל 2801.8 קק״לפחמימות 55.4 גרם 221.7 גרםשומן 11.8 גרם 47.3 גרםנתרן 7805.9 מ״ג 31223.5 מ״גחלבון 90.3 גרם 361.3 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 82.1 מ״ג 328.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.7 מ״גאשלגן 505.7 מ״ג 2022.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות700
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 700.4 קק״ל 2801.8 קק״לפחמימות 55.4 גרם 221.7 גרםשומן 11.8 גרם 47.3 גרםנתרן 7805.9 מ״ג 31223.5 מ״גחלבון 90.3 גרם 361.3 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 82.1 מ״ג 328.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.7 מ״גאשלגן 505.7 מ״ג 2022.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 700 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
השרייה
-
4 חזה עוף שלם בינוניים"עוף טוב" עם הסימון הירוק
-
4 כוסות מים פושרים
-
4 כפות מלח דק
רוטב
הגשה
-
1/4 צרור פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- משרים את חזות העוף: מערבבים בקערה את המים הפושרים עם המלח עד שכל המלח נמס. מכניסים את חזות העוף למי המלח, עוטפים בניילון נצמד ומשרים למשך חצי שעה (לא במקרר).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מסננים את חזות העוף ממי המלח.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה (עם מטרפה) את הדבש, מיץ הלימון, הסויה והשום הכתוש.
- בקערית נפרדת מערבבים היטב את הקורנפלור והמים (עד שהקורנפלור נמס במים) ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקערת הרוטב.
- מחממים מחבת (רצוי מחבת פסים) עם מעט שמן, טובלים את חזות העוף ברוטב (כמו שטובלים שניצל בביצה) וצולים על מחבת הפסים 2-3 דקות מכל צד (יתרת הרוטב נשארת בקערה ותשמש אותנו בהמשך).
- מכניסים את האפרסקים לקערת הרוטב עד שמסיימים לצרוב את חזות העוף.
- מעבירים את חזות העוף הצלויים לתבנית פיירקס המתאימה לתנור, מפזרים מעל את טבעות הבצל ועגבניות השרי, מוזגים מעל הכל את הרוטב מהקערה יחד עם האפרסקים ומכניסים לתנור לחצי שעה. במהלך חצי השעה הזו חשוב “להרטיב” את חזות העוף בזהירות בעזרת כף עם הרוטב שבתבנית.
- כשחזות העוף מוכנים, מוציאים מהתנור, “צובעים” ברוטב, מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את חזות העוף: מערבבים בקערה את המים הפושרים עם המלח עד שכל המלח נמס. מכניסים את חזות העוף למי המלח, עוטפים בניילון נצמד ומשרים למשך חצי שעה (לא במקרר).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מסננים את חזות העוף ממי המלח.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה (עם מטרפה) את הדבש, מיץ הלימון, הסויה והשום הכתוש.
- בקערית נפרדת מערבבים היטב את הקורנפלור והמים (עד שהקורנפלור נמס במים) ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקערת הרוטב.
- מחממים מחבת (רצוי מחבת פסים) עם מעט שמן, טובלים את חזות העוף ברוטב (כמו שטובלים שניצל בביצה) וצולים על מחבת הפסים 2-3 דקות מכל צד (יתרת הרוטב נשארת בקערה ותשמש אותנו בהמשך).
- מכניסים את האפרסקים לקערת הרוטב עד שמסיימים לצרוב את חזות העוף.
- מעבירים את חזות העוף הצלויים לתבנית פיירקס המתאימה לתנור, מפזרים מעל את טבעות הבצל ועגבניות השרי, מוזגים מעל הכל את הרוטב מהקערה יחד עם האפרסקים ומכניסים לתנור לחצי שעה. במהלך חצי השעה הזו חשוב “להרטיב” את חזות העוף בזהירות בעזרת כף עם הרוטב שבתבנית.
- כשחזות העוף מוכנים, מוציאים מהתנור, “צובעים” ברוטב, מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן