סלט קינואה עם בטטה צלויה, בצל מקורמל, רימונים ואגוזים
סלט חגיגי, עשיר ומזין שכולם ישמחו לאכול בשולחן החג - סלט קינואה עם בטטות בתנור ובצל מקורמל מתקתק, גרגירי רימון ורוטב הדרים פירותי ומרענן
סלט חגיגי, עשיר ומזין שכולם ישמחו לאכול בשולחן החג - סלט קינואה עם בטטות בתנור ובצל מקורמל מתקתק, גרגירי רימון ורוטב הדרים פירותי ומרענן
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 584.3 קק״ל 2337.3 קק״לפחמימות 67.0 גרם 268.0 גרםשומן 31.4 גרם 125.6 גרםנתרן 1383.8 מ״ג 5535.3 מ״גחלבון 6.3 גרם 25.0 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 28.2 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסידן 77.3 מ״ג 309.2 מ״גברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 687.7 מ״ג 2750.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות584
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 584.3 קק״ל 2337.3 קק״לפחמימות 67.0 גרם 268.0 גרםשומן 31.4 גרם 125.6 גרםנתרן 1383.8 מ״ג 5535.3 מ״גחלבון 6.3 גרם 25.0 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 28.2 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסידן 77.3 מ״ג 309.2 מ״גברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 687.7 מ״ג 2750.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 584 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינואה
-
2 כפות שמן זית
-
1 כוס קינואה
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
בצל מקורמל
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל סגול גדול
-
4 כפות סילאן
-
2 כפות סוכר חום כההאו בהיר דמררה
-
1 קורט מלח דק
רוטב
-
1/4 כוס מירין
-
2 כפות חומץ תפוחים(ליקר אורז)
-
1/4 כוס מיץ תפוזים
-
1 קורט מלח דק
הגשה
-
1 כוס גרגירי רימון
-
1/2 כוס אגוזי פקאןחתוכים גס, או שקדים
קישוט
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את המים ומבשלים ברתיחה עדינה 10-12 דקות עד שהמים מתאדים. סוגרים את המכסה וממתינים עשר דקות. מוציאים את הקינואה מהסיר ומצננים לטמפ’ החדר.
- מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל של כ-1 ס”מ ומעבירים לתבנית.
- מוזגים על הבטטות את שמן הזית והמלח ומערבבים (בידיים) עד שהכל מצופה. מכניסים לתנור לכרבע שעה.
- קולפים את הבצל וחותכים לטבעות (רצוי את הטבעות לחתוך לחצי).
- מפזרים את טבעות הבצל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים עליהן את שמן הזית, הסילאן, הסוכר והמלח ומכניסים לתנור ל-35 דקות (אפשר במקביל לאפיית הבטטות). מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערה (או משקשקים בצנצנת סגורה) את כל רכיבי הרוטב.
- מכינים את הסלט: מעבירים לקערה גדולה את הקינואה המבושלת, קוביות הבטטה (או הדלעת), הבצל המקורמל, גרעיני הרימון ואגוזי הפקאן. מוזגים את הרוטב מעל ומערבבים היטב.
- אפשר לקשט בפטרוזיליה טרייה קצוצה ולהגיש מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את המים ומבשלים ברתיחה עדינה 10-12 דקות עד שהמים מתאדים. סוגרים את המכסה וממתינים עשר דקות. מוציאים את הקינואה מהסיר ומצננים לטמפ’ החדר.
- מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל של כ-1 ס”מ ומעבירים לתבנית.
- מוזגים על הבטטות את שמן הזית והמלח ומערבבים (בידיים) עד שהכל מצופה. מכניסים לתנור לכרבע שעה.
- קולפים את הבצל וחותכים לטבעות (רצוי את הטבעות לחתוך לחצי).
- מפזרים את טבעות הבצל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים עליהן את שמן הזית, הסילאן, הסוכר והמלח ומכניסים לתנור ל-35 דקות (אפשר במקביל לאפיית הבטטות). מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערה (או משקשקים בצנצנת סגורה) את כל רכיבי הרוטב.
- מכינים את הסלט: מעבירים לקערה גדולה את הקינואה המבושלת, קוביות הבטטה (או הדלעת), הבצל המקורמל, גרעיני הרימון ואגוזי הפקאן. מוזגים את הרוטב מעל ומערבבים היטב.
- אפשר לקשט בפטרוזיליה טרייה קצוצה ולהגיש מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
אפשר לחסוך בקלוריות ולתגן את הבטטה עם הבצל באותו שמןיש במנה את כל כמות השמן היומית
במה אפשר להשתמש במקום המירין וחומץ התפוחים?