מרק מוליגטוני – המרק המפורסם של סיינפלד
מרק מוליגטוני הוא מנת הבית במסעדות רבות בהודו, ניו-זילנד ואנגליה ופירושו "מי פלפל". זהו מרק עדשים סמיך וחריף המעודן עם חלב קוקוס. הזהרו מהתמכרות
מרק מוליגטוני הוא מנת הבית במסעדות רבות בהודו, ניו-זילנד ואנגליה ופירושו "מי פלפל". זהו מרק עדשים סמיך וחריף המעודן עם חלב קוקוס. הזהרו מהתמכרות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 668.4 קק״ל 3342.2 קק״לפחמימות 50.3 גרם 251.6 גרםשומן 41.4 גרם 206.9 גרםנתרן 1067.8 מ״ג 5339.0 מ״גחלבון 26.5 גרם 132.5 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 43.4 גרםשומן רווי 19.5 גרם 97.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 61.2 מ״ג 305.9 מ״גברזל 4.4 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 685.2 מ״ג 3425.8 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות668
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 668.4 קק״ל 3342.2 קק״לפחמימות 50.3 גרם 251.6 גרםשומן 41.4 גרם 206.9 גרםנתרן 1067.8 מ״ג 5339.0 מ״גחלבון 26.5 גרם 132.5 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 43.4 גרםשומן רווי 19.5 גרם 97.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 61.2 מ״ג 305.9 מ״גברזל 4.4 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 685.2 מ״ג 3425.8 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 9.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 668 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 כפות שמן קנולהאו צמחי אחר
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניפרוס (אפשר עם הגרעינים לחריפות גבוהה)
-
5 שיני שוםכתושות
-
4 כפות שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
5 עלה קארי בינוניים(לא חובה)
-
2 גזרים בינונייםחתוך לקוביות
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) גדולחתוך לקוביות (עם קליפה ללא ליבה)
-
1 1/2 ליטר ציר ירקותלא מים
-
1 כוס עדשים כתומותמושרות רבע שעה במים ומסוננות
-
1 כף גאראם מסאלה
-
1 כף שטוחה מלח דקאו לפי הטעם
-
400מ"ל או 1 קופסה חלב קוקוס
להגשה
-
2 כוסות אורז לבן מבושללא חובה
-
3/4 כוס אגוזי קשיו טבעייםשבורים גס
-
1 חופן כוסברהקצוצה גס
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את פלפל הצ’ילי, השום, הג’ינג’ר, הבצל ועלי הקארי. מערבבים ומבשלים עד שעולה ניחוח של תבלינים.
- מוסיפים את הגזר והתפוח ומערבבים.
- מוסיפים את הציר, העדשים, הגראם מסאלה והמלח, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים.
- טוחנים את המרק למחית חלקה, מחזירים לאש נמוכה, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- מוסיפים את חלב הקוקוס וממשיכים בבישול עוד כ-5 דקות.
- מוזגים לקעריות הגשה, מוסיפים למרק אורז לבן, שברי קשיו וכוסברה ומגישים.
לונה פארק של טעמים!
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את פלפל הצ’ילי, השום, הג’ינג’ר, הבצל ועלי הקארי. מערבבים ומבשלים עד שעולה ניחוח של תבלינים.
- מוסיפים את הגזר והתפוח ומערבבים.
- מוסיפים את הציר, העדשים, הגראם מסאלה והמלח, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים.
- טוחנים את המרק למחית חלקה, מחזירים לאש נמוכה, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- מוסיפים את חלב הקוקוס וממשיכים בבישול עוד כ-5 דקות.
- מוזגים לקעריות הגשה, מוסיפים למרק אורז לבן, שברי קשיו וכוסברה ומגישים.
לונה פארק של טעמים!
הערות
- לגרסה בשרית אפשר להשתמש בציר עוף ובנתחי חזה עוף מוקפצים כתוספת על המרק
הערות
- לגרסה בשרית אפשר להשתמש בציר עוף ובנתחי חזה עוף מוקפצים כתוספת על המרק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מעולה,רק החליפו את עלה הקארי למחית ופרטו כמות
היי ציפי, אפשר להחליף בחצי כפית מחית קארי ירוק, הטעמים יצאו כמובן שונים במידה מסוימת. לחילופין, כמו שכתוב, אפשר פשוט לוותר על עלי הקארי.