רך ופריך, מתוק ומלוח: פאדג׳ בראוניז שוקולד, חמאת בוטנים ובייגלה
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5068.2 קק״ל 5068.2 קק״לפחמימות 615.6 גרם 615.6 גרםשומן 267.2 גרם 267.2 גרםנתרן 2546.6 מ״ג 2546.6 מ״גחלבון 74.1 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 20.2 גרם 20.2 גרםשומן רווי 115.8 גרם 115.8 גרםכולסטרול 1323.0 מ״ג 1323.0 מ״גסידן 329.2 מ״ג 329.2 מ״גברזל 10.3 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 1750.0 מ״ג 1750.0 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות5068
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5068.2 קק״ל 5068.2 קק״לפחמימות 615.6 גרם 615.6 גרםשומן 267.2 גרם 267.2 גרםנתרן 2546.6 מ״ג 2546.6 מ״גחלבון 74.1 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 20.2 גרם 20.2 גרםשומן רווי 115.8 גרם 115.8 גרםכולסטרול 1323.0 מ״ג 1323.0 מ״גסידן 329.2 מ״ג 329.2 מ״גברזל 10.3 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 1750.0 מ״ג 1750.0 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
מכירים את זה שכשמכינים בראוניז והם יוצאים יבשים או שמרגישים את גרגרי הסוכר לאחר האפייה? אז את הבראוניז האלו מכינים בטכניקה שונה (כן, קצת יותר מורכבת) המבטיחה קבלת בראוניז סופר רכים וקרמיים.
בכדי לאזן את כל המתיקות הזאת, הוספתי מעל התערובת לפני האפייה חמאת בוטנים ובייגלה מלוח. הטעמים מאזנים אחד את השני בצורה מושלמת והשילוב בין הרכות של הבראוניז לפריכות הבייגלה פשוט עושה נעים לחך.
אני אופה בראוניז ובלונדיז ברינג נירוסטה מרובע המרופד בנייר אפייה ונייר אלומיניום. אפשר לאפות אותם בפיירקס או תבנית אלומיניום חד״פ. כך או כך, יש לרפד בנייר האפייה בכדי שיהיה ניתן לחלץ את הבראוניז לאחר קירור.
יש לשמור את הבראוניז בקופסה אטומה. הם במיטבם עד שלושה ימים לאחר האפייה (לאחר מכן הבייגלה פשוט מאבד מהפריכות שלו).
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 5068 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה
-
135 גרם מטבעות שוקולד מריר53 אחוז
-
400 גרם סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1/2 כפית מלח דק3 גרם
-
170 גרם קמח לבן
-
1 כף אבקת קקאו10 גרם
-
1 כפית אבקת אפייה3 גרם
-
1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה80 גרם
-
3/4 כוס בייגלהלא משנה הסוג, העיקר שיהיה עם מלח
לציפוי התבנית:
אופן הכנה
- שמים את החמאה בקערה חסינה לחום ומניחים אותה מעל סיר עם מים רותחים על אש נמוכה (בן מארי). לאחר שהחמאה כמעט נמסה לגמרי, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס לגמרי. מנחים בצד שיצטנן.
- בקערת חסינה לחום נוספת (אפשר בקערת המיקסר אם היא מנירוסטה) טורפים את הביצים והסוכר ומנחים מעל הסיר עם המים הרותחים. מערבבים עד שהתערבות הופכת לדלילה יותר ונעימה למגע (כ-50-60 מעלות. יש להיזהר לא לחמם יותר מידי).
- מקציפים את תערובת הביצים במהירות גבוהה כ-5-6 דקות עד שהתערובת מתקררת ותופחת.
- מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה-בינונית, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
- מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים במהירות נמוכה לכמה שניות. עוצרים את המיקסר ומאחדים את התערובת באמצעות לקקן.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
- יוצקים את התערובת לתבנית עם סנו סושי- נייר אפייה טבעי ומשטחים בעזרת פלטה או כף.
- מחממים מעט במיקרוגל את חמאת הבוטנים ושופכים בצורה א-סימטרית על תערובת הבראוניז. יוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או שיפוד.
- מסדרים את הביגלה מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-35-40 דקות.
- הבראוניז תופח באפייה ונשאר רך. לאחר קירור הגובה שלו יורד והוא מתייצב. מומלץ לקרר כשעה במקרר לפני החיתוך.
- חותכים לריבועים או מלבנים בכל צורה שרוצים. שומרים בקופסה סגורה במקרר. מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- שמים את החמאה בקערה חסינה לחום ומניחים אותה מעל סיר עם מים רותחים על אש נמוכה (בן מארי). לאחר שהחמאה כמעט נמסה לגמרי, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס לגמרי. מנחים בצד שיצטנן.
- בקערת חסינה לחום נוספת (אפשר בקערת המיקסר אם היא מנירוסטה) טורפים את הביצים והסוכר ומנחים מעל הסיר עם המים הרותחים. מערבבים עד שהתערבות הופכת לדלילה יותר ונעימה למגע (כ-50-60 מעלות. יש להיזהר לא לחמם יותר מידי).
- מקציפים את תערובת הביצים במהירות גבוהה כ-5-6 דקות עד שהתערובת מתקררת ותופחת.
- מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה-בינונית, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
- מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים במהירות נמוכה לכמה שניות. עוצרים את המיקסר ומאחדים את התערובת באמצעות לקקן.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
- יוצקים את התערובת לתבנית עם סנו סושי- נייר אפייה טבעי ומשטחים בעזרת פלטה או כף.
- מחממים מעט במיקרוגל את חמאת הבוטנים ושופכים בצורה א-סימטרית על תערובת הבראוניז. יוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או שיפוד.
- מסדרים את הביגלה מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-35-40 דקות.
- הבראוניז תופח באפייה ונשאר רך. לאחר קירור הגובה שלו יורד והוא מתייצב. מומלץ לקרר כשעה במקרר לפני החיתוך.
- חותכים לריבועים או מלבנים בכל צורה שרוצים. שומרים בקופסה סגורה במקרר. מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
שמתי בתנור חצי שעה והתייבש על הפנים,צריך לשים את זה איזה רבע שעה
היי אביטל, מבאס שלא יצא לך כמו שצריך. מקווים שתהני מהמתכון הבא שתכיני מהאתר 🙂
אכלתי את זה אצל מישהי והיה פצצה!!!
היי אביטל, כיף לשמוע!
זה לא מידי הרבה 400גרם סוכר?
אלה כמויות המצרכים במתכון, ניתן להפחית מהסוכר לפי טעמך האישי.