המנה הירוקה – אורז מלא עם ירקות ירוקים
יודעים איזה טעם יש לשדה אחרי הגשם הראשון? טעם רענן ובריא ממש כמו המנה הירוקה שלנו שהיא בעצם מנת אורז שיש בה הכל! אורז מלא עם ירקות ירוקים ובריאים. בתיאבון!
יודעים איזה טעם יש לשדה אחרי הגשם הראשון? טעם רענן ובריא ממש כמו המנה הירוקה שלנו שהיא בעצם מנת אורז שיש בה הכל! אורז מלא עם ירקות ירוקים ובריאים. בתיאבון!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 174.6 קק״ל 1746.0 קק״לפחמימות 16.4 גרם 164.0 גרםסוכר 9.3 גרם 92.9 גרםשומן 12.5 גרם 125.4 גרםנתרן 638.7 מ״ג 6386.6 מ״גחלבון 5.1 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 56.4 גרםשומן רווי 1.7 גרם 16.8 גרםכולסטרול 0.6 מ״ג 6.2 מ״גסידן 86.3 מ״ג 863.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 19.6 מ״גאשלגן 585.7 מ״ג 5856.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 15.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות175
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 174.6 קק״ל 1746.0 קק״לפחמימות 16.4 גרם 164.0 גרםסוכר 9.3 גרם 92.9 גרםשומן 12.5 גרם 125.4 גרםנתרן 638.7 מ״ג 6386.6 מ״גחלבון 5.1 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 56.4 גרםשומן רווי 1.7 גרם 16.8 גרםכולסטרול 0.6 מ״ג 6.2 מ״גסידן 86.3 מ״ג 863.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 19.6 מ״גאשלגן 585.7 מ״ג 5856.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 15.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 175 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לירקות המוקפצים:
-
5 כפיות שורש ג’ינג’רמגורר
-
10 שיני שוםכתושות
-
8 זוקיני ירוק גדולים
-
1 ק"ג באק צ’ויאו עלי תרד
-
1 1/2 כוסות אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
2 כוסות שעועית ירוקה דקה
-
5 גבעולי בצל ירוק
-
4 כפות רוטב סויה בסגנון סינילחצו על שם המצרך לרכישה
-
לחצו על שם המצרך לרכישה
-
3 כפות שמן קנולה
-
5 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה
- הכנת האורז: מחממים בסיר גדול כף שמן ומטגנים את האורז המלא. מוסיפים כף מלח ו- 2.5 ליטר מים, מביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים בסיר מכוסה בערך חצי שעה עד שהנוזלים של האורז מתאדים.
- שוטפים ומיבשים את כל הירקות וחותכים חיתוך גס יחסית.
- מחממים מחבת ווק עם שמן קנולה ומטגנים את השום והג’ינג’ר טיגון קצר, מוסיפים את הזוקיני והבוק-צ’וי ומקפיצים כשלוש דקות.
- מוסיפים את השעועית הירוקה, האפונה והבצל הירוק ומקפיצים שלוש דקות נוספות. מנמיכים את האש ומוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הצ’ילי ולסיום את שמן השומשום ומבשלים שתי דקות נוספות.
- מגישים בצלחת עמוקה כף גדושה של אורז מלא ומעל ירקות ירוקים.
אופן ההכנה
- הכנת האורז: מחממים בסיר גדול כף שמן ומטגנים את האורז המלא. מוסיפים כף מלח ו- 2.5 ליטר מים, מביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים בסיר מכוסה בערך חצי שעה עד שהנוזלים של האורז מתאדים.
- שוטפים ומיבשים את כל הירקות וחותכים חיתוך גס יחסית.
- מחממים מחבת ווק עם שמן קנולה ומטגנים את השום והג’ינג’ר טיגון קצר, מוסיפים את הזוקיני והבוק-צ’וי ומקפיצים כשלוש דקות.
- מוסיפים את השעועית הירוקה, האפונה והבצל הירוק ומקפיצים שלוש דקות נוספות. מנמיכים את האש ומוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הצ’ילי ולסיום את שמן השומשום ומבשלים שתי דקות נוספות.
- מגישים בצלחת עמוקה כף גדושה של אורז מלא ומעל ירקות ירוקים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)
אני חושבת שאכין לפסח
בהצלחה!
גם בריא וגם טעים מנת צהריים לילדים
יצא לי מעולה
כל הכבוד!!!