קציצות עוף ברוטב עשיר של כרובית וחומוס
מתחשק לכם סיר קציצות אליפות? נסו את המתכון הזה של קציצות עוף ברוטב לימוני עשיר עם חומוס, כרובית והמון ירוקים מרעננים. בתיאבון!
מתחשק לכם סיר קציצות אליפות? נסו את המתכון הזה של קציצות עוף ברוטב לימוני עשיר עם חומוס, כרובית והמון ירוקים מרעננים. בתיאבון!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 960.2 קק״ל 3840.7 קק״לפחמימות 63.6 גרם 254.6 גרםשומן 61.3 גרם 245.1 גרםנתרן 712.9 מ״ג 2851.6 מ״גחלבון 24.7 גרם 98.9 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 86.3 גרםשומן רווי 9.2 גרם 36.9 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 215.7 מ״ג 862.6 מ״גברזל 7.4 מ״ג 29.8 מ״גאשלגן 1852.6 מ״ג 7410.3 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים31
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות960
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 960.2 קק״ל 3840.7 קק״לפחמימות 63.6 גרם 254.6 גרםשומן 61.3 גרם 245.1 גרםנתרן 712.9 מ״ג 2851.6 מ״גחלבון 24.7 גרם 98.9 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 86.3 גרםשומן רווי 9.2 גרם 36.9 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 215.7 מ״ג 862.6 מ״גברזל 7.4 מ״ג 29.8 מ״גאשלגן 1852.6 מ״ג 7410.3 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 31 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 960 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג פרגיות טחונות
-
2 ביצים L
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
4 גבעולי נענע
-
1 שן שוםכתושה
-
1 בצל גדול
-
1/4 כוס פלפל ירוקחלק תחתון, קצוץ
-
1 כפית קליפת לימון
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
טיגון
-
1/2 כוס שמן זית
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
2 שיני שום
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כרובית גדולהחתוכה לפרחים
-
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
-
1 שורש סלרי בינוניחתוך לקוביות
-
2 כוסות יין לבן חצי יבש
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 חופן פטרוזיליהקצוץ
-
1 חופן כוסברהקצוץ
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הקציצות: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל.
- מערבבים בקערה גדולה את הירוקים הקצוצים יחד עם שאר חומרי הקציצות.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר גם להכין לילה קודם.
- מטגנים את הבצל בסיר גדול ושטוח עם שמן זית על הכיריים עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הכרובית ואת הסלרי ומזהיבים אותם.
- מוסיפים את הראס אל חנות ואת הכורכום ופותחים אותם בטיגון.
- מוסיפים את החומוס ואת היין יחד עם מיץ הלימון ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מכינים בינתיים את קציצות העוף ומטגנים אותן במחבת ומניחים על נייר סופג. חשוב לא לטגן מדי כי הקציצות עוד יכנסו לבישול.
- מסדרים את הקציצות בסיר עם הרוטב הרותח, מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה במשך 25 דקות.
- מגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הקציצות: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל.
- מערבבים בקערה גדולה את הירוקים הקצוצים יחד עם שאר חומרי הקציצות.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר גם להכין לילה קודם.
- מטגנים את הבצל בסיר גדול ושטוח עם שמן זית על הכיריים עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הכרובית ואת הסלרי ומזהיבים אותם.
- מוסיפים את הראס אל חנות ואת הכורכום ופותחים אותם בטיגון.
- מוסיפים את החומוס ואת היין יחד עם מיץ הלימון ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מכינים בינתיים את קציצות העוף ומטגנים אותן במחבת ומניחים על נייר סופג. חשוב לא לטגן מדי כי הקציצות עוד יכנסו לבישול.
- מסדרים את הקציצות בסיר עם הרוטב הרותח, מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה במשך 25 דקות.
- מגישים עם אורז לבן.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (26)
האם ניתן לוותר על החומוס או להחליפו? (עקב אלרגיה)
בהחלט אפשר לוותר
במה אפשר להחליף את פירורי הלחם? לנמנעים מגלוטן
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או בקמח ללא גלוטן.
האם אפשר לעשות את המתכון עם בשר טחון ?
כן אפשר.
קטגוריות
- אוכל בולגרי
- אוכל טוניסאי
- אוכל טריפוליטאי
- אוכל מרוקאי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה חגיגית
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת שישי בערב
- טעמים ייחודיים
- מארחים
- מנות עיקריות
- מנות עיקריות לראש השנה
- מתכוני חגים
- מתכוני עוף
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- סוכות
- סימנס
- קציצות
- שישי טעים
- תבשילים