עוגת אוזני המן מהאגדות!
השנה נפתיע את האורחים ובני הבית במגדל אוזני המן - עוגה המורכבת משכבות בצק פריך, קרם שוקולד מוקצף ואוזניים ממולאות שוקולד. תוכלו לבחור בגרסה פרווה או גרסה חלבית ולהעניק לאהוביכם כמשלוח מנות מהמם!
השנה נפתיע את האורחים ובני הבית במגדל אוזני המן - עוגה המורכבת משכבות בצק פריך, קרם שוקולד מוקצף ואוזניים ממולאות שוקולד. תוכלו לבחור בגרסה פרווה או גרסה חלבית ולהעניק לאהוביכם כמשלוח מנות מהמם!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1823.5 קק״ל 14588.3 קק״לפחמימות 130.5 גרם 1044.2 גרםשומן 128.9 גרם 1031.6 גרםנתרן 44.5 מ״ג 355.7 מ״גחלבון 16.2 גרם 129.9 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 56.2 גרםשומן רווי 77.5 גרם 619.9 גרםכולסטרול 78.7 מ״ג 629.5 מ״גסידן 64.7 מ״ג 517.3 מ״גברזל 5.6 מ״ג 44.9 מ״גאשלגן 497.4 מ״ג 3979.0 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 21.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה שעתייםכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1824
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1823.5 קק״ל 14588.3 קק״לפחמימות 130.5 גרם 1044.2 גרםשומן 128.9 גרם 1031.6 גרםנתרן 44.5 מ״ג 355.7 מ״גחלבון 16.2 גרם 129.9 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 56.2 גרםשומן רווי 77.5 גרם 619.9 גרםכולסטרול 78.7 מ״ג 629.5 מ״גסידן 64.7 מ״ג 517.3 מ״גברזל 5.6 מ״ג 44.9 מ״גאשלגן 497.4 מ״ג 3979.0 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 21.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה שעתיים | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1824 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1 כוס ממרח שוקולדאפשר גם חמאת בוטנים, קרם שקדים, ריבה, ממרח תמרים או פרג
קרם שוקולד חלבי
-
350 גרם שוקולד מרירלפחות 54% מוצקי קקאו
-
1000 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
20 גרם סוכר לבן
קרם שוקולד פרווה
-
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מכינים את אוזני ההמן: שמים בקערת מיקסר מחמאה, אבקת סוכר וקמח, ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
- מוסיפים את החלמונים ומאחדים לבצק חלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-40 דק’.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק ליריעה יחסית רחבה ודקה (פחות מחצי ס”מ).
- קורצים 3 דסקיות בקוטר 20-18 ס”מ ומיתר הבצק קורצים עיגולים בקוטר 7-6 ס”מ לטובת אוזני ההמן.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו ואופים את דסקיות העוגה הגדולות כ-15 דקות.
- ממלאים את הדסקיות הקטנות בממרח לבחירתנו וסוגרים לצורת אוזני המן.
- מכניסים את אוזני ההמן למקפיא ל-30-20 דקות לפני האפייה, ואופים במשך 14-12 דקות.
- מכינים את קרם השוקולד: מרתיחים בסיר 400 מ”ל שמנת מתוקה עם סוכר ויוצקים לקערה מעל השוקולד המריר.
- טוחנים היטב בבלנדר מוט
- מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה וטוחנים שוב.
- מצננים את הקרם לפחות 8 שעות במקרר. לאחר הקירור מקציפים את הקרם במיקסר לקבלת גנאש אוורירי ויציב.
- מעבירים לשקית זילוף.
- אפשרות לקרם פרווה: ממיסים שוקולד מריר עם 200 מ”ל שמנת צמחית ומערבבים היטב. מצננים כרבע שעה.
- מקציפים במיקסר 550 מ”ל שמנת צמחית לקצפת יציבה. אפשר להוסיף גם כפית קפה.
- מאחדים את שתי התערובות ומעבירים לשקית זילוף.
- מרכיבים את העוגה: מנחים את דסקית הבצק הפריך על משטח ומזלפים עליו את קרם השוקולד. חוזרים על הפעולה ליצירת שלוש שכבות.
- מזלפים על השכבה העליונה קרם ומסדרים את אוזני ההמן הקטנות מעל לקישוט.
- מכניסים את העוגה למקרר ל-12 שעות כדי שהיא תספוג לחות ותתייצב.
אופן הכנה
- מכינים את אוזני ההמן: שמים בקערת מיקסר מחמאה, אבקת סוכר וקמח, ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
- מוסיפים את החלמונים ומאחדים לבצק חלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-40 דק’.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק ליריעה יחסית רחבה ודקה (פחות מחצי ס”מ).
- קורצים 3 דסקיות בקוטר 20-18 ס”מ ומיתר הבצק קורצים עיגולים בקוטר 7-6 ס”מ לטובת אוזני ההמן.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו ואופים את דסקיות העוגה הגדולות כ-15 דקות.
- ממלאים את הדסקיות הקטנות בממרח לבחירתנו וסוגרים לצורת אוזני המן.
- מכניסים את אוזני ההמן למקפיא ל-30-20 דקות לפני האפייה, ואופים במשך 14-12 דקות.
- מכינים את קרם השוקולד: מרתיחים בסיר 400 מ”ל שמנת מתוקה עם סוכר ויוצקים לקערה מעל השוקולד המריר.
- טוחנים היטב בבלנדר מוט
- מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה וטוחנים שוב.
- מצננים את הקרם לפחות 8 שעות במקרר. לאחר הקירור מקציפים את הקרם במיקסר לקבלת גנאש אוורירי ויציב.
- מעבירים לשקית זילוף.
- אפשרות לקרם פרווה: ממיסים שוקולד מריר עם 200 מ”ל שמנת צמחית ומערבבים היטב. מצננים כרבע שעה.
- מקציפים במיקסר 550 מ”ל שמנת צמחית לקצפת יציבה. אפשר להוסיף גם כפית קפה.
- מאחדים את שתי התערובות ומעבירים לשקית זילוף.
- מרכיבים את העוגה: מנחים את דסקית הבצק הפריך על משטח ומזלפים עליו את קרם השוקולד. חוזרים על הפעולה ליצירת שלוש שכבות.
- מזלפים על השכבה העליונה קרם ומסדרים את אוזני ההמן הקטנות מעל לקישוט.
- מכניסים את העוגה למקרר ל-12 שעות כדי שהיא תספוג לחות ותתייצב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
היי אם אני רוצה להכין רק אוזני המן כמה יוצא?
כ-8 אוזני המן. תלוי בגודל שאתם בוחרים להכין כמובן… מצורף לינק עם שפע מתכונים לאוזני המן: https://foody.co.il/?s=%D7%90%D7%95%D7%96%D7%A0%D7%99%20%D7%94%D7%9E%D7%9F
בהצלחה!
היי, בשביל הכנת הבצק במיקסר משתמשים בוו גיטרה?
היי, אכן כן. בצק לעוגיות מכינים בוו גיטרה. בהצלחה!
נראה מעולה!!