קציצות בשר ברוטב עגבניות עם עלי גפן
איילת הירשמן מכינה תבשיל מהמטבח היווני - קציצות בשר ברוטב עגבניות עם עלי גפן שמוסיפים טעם חמצמץ לתבשיל. מגישים עם אורז לספיגת הרוטב
איילת הירשמן מכינה תבשיל מהמטבח היווני - קציצות בשר ברוטב עגבניות עם עלי גפן שמוסיפים טעם חמצמץ לתבשיל. מגישים עם אורז לספיגת הרוטב
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 422.8 קק״ל 2537.0 קק״לפחמימות 26.1 גרם 156.5 גרםשומן 21.7 גרם 130.4 גרםנתרן 1006.9 מ״ג 6041.7 מ״גחלבון 28.5 גרם 170.7 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.9 גרםשומן רווי 6.1 גרם 36.6 גרםכולסטרול 127.5 מ״ג 764.8 מ״גסידן 63.7 מ״ג 382.1 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.5 מ״גאשלגן 1087.6 מ״ג 6525.8 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 36.1 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות423
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 422.8 קק״ל 2537.0 קק״לפחמימות 26.1 גרם 156.5 גרםשומן 21.7 גרם 130.4 גרםנתרן 1006.9 מ״ג 6041.7 מ״גחלבון 28.5 גרם 170.7 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.9 גרםשומן רווי 6.1 גרם 36.6 גרםכולסטרול 127.5 מ״ג 764.8 מ״גסידן 63.7 מ״ג 382.1 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.5 מ״גאשלגן 1087.6 מ״ג 6525.8 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 36.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 423 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
4 עגבניות בינוניות
-
200 גרם רסק עגבניות
-
2 כוסות ציר עוף
-
12 עלי גפן בינוניים
-
1 כפית סוכר חום
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
4 כפות מיץ לימון
קציצות
-
1 בצל בינוני
-
1 שן שום
-
1 כף שמן זית
-
8 עלי גפן בינוניים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/4 כוס פירורי לחם
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קולפים בצל ושום ושמים אותם במעבד מזון יחד עם שמן הזית ועלי הגפן. מעבדים עד שמתקבלת מחית.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר מרכיבי הקציצות. לשים בידיים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי.
- מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים את הבצל והשום. קוצצים גס את העגבניות.
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים קלות, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים 2-3 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים, מוסיפים את ציר העוף או המים ומביאים לרתיחה.
- קוצצים גס את עלי הגפן ומוסיפים לסיר עם הסוכר, התבלינים ומיץ הלימון.
- מוסיפים את הקציצות לסיר בשכבה אחת - הרוטב לא אמור לכסות את הקציצות לגמרי. מבשלים על להבה בינונית 3 דקות בלי לערבב.
- מכסים את הסיר במכסה, מחלישים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שהרוטב סמיך והקציצות מוכנות. אפשר לנער מעט את הסיר תוך כדי בישול כדי שהקציצות יתבשלו באופן אחיד.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קולפים בצל ושום ושמים אותם במעבד מזון יחד עם שמן הזית ועלי הגפן. מעבדים עד שמתקבלת מחית.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר מרכיבי הקציצות. לשים בידיים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי.
- מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים את הבצל והשום. קוצצים גס את העגבניות.
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים קלות, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים 2-3 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים, מוסיפים את ציר העוף או המים ומביאים לרתיחה.
- קוצצים גס את עלי הגפן ומוסיפים לסיר עם הסוכר, התבלינים ומיץ הלימון.
- מוסיפים את הקציצות לסיר בשכבה אחת - הרוטב לא אמור לכסות את הקציצות לגמרי. מבשלים על להבה בינונית 3 דקות בלי לערבב.
- מכסים את הסיר במכסה, מחלישים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שהרוטב סמיך והקציצות מוכנות. אפשר לנער מעט את הסיר תוך כדי בישול כדי שהקציצות יתבשלו באופן אחיד.
הערות
- במקום ציר עוף ניתן לשים ציר ירקות או מים
- ניתן להחליף את עלי הגפן הטריים בעלי גפן משומרים
הערות
- במקום ציר עוף ניתן לשים ציר ירקות או מים
- ניתן להחליף את עלי הגפן הטריים בעלי גפן משומרים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן