עוגת פרג ושוקולד הכי טעימה שיש
עוגות בחושות זה החיים! מתכון קל להכנה של עוגת פרג ושוקולד רכה ועסיסית עם ציפוי גנאש שוקולד מריר. מערבבים הכל בקערה ויאללה לתנור
עוגות בחושות זה החיים! מתכון קל להכנה של עוגת פרג ושוקולד רכה ועסיסית עם ציפוי גנאש שוקולד מריר. מערבבים הכל בקערה ויאללה לתנור
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4438.7 קק״ל 4438.7 קק״לפחמימות 482.0 גרם 482.0 גרםשומן 251.5 גרם 251.5 גרםנתרן 3766.2 מ״ג 3766.2 מ״גחלבון 67.7 גרם 67.7 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 16.4 גרםשומן רווי 95.0 גרם 95.0 גרםכולסטרול 890.2 מ״ג 890.2 מ״גסידן 271.3 מ״ג 271.3 מ״גברזל 18.8 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 1717.2 מ״ג 1717.2 מ״גאבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות4439
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4438.7 קק״ל 4438.7 קק״לפחמימות 482.0 גרם 482.0 גרםשומן 251.5 גרם 251.5 גרםנתרן 3766.2 מ״ג 3766.2 מ״גחלבון 67.7 גרם 67.7 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 16.4 גרםשומן רווי 95.0 גרם 95.0 גרםכולסטרול 890.2 מ״ג 890.2 מ״גסידן 271.3 מ״ג 271.3 מ״גברזל 18.8 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 1717.2 מ״ג 1717.2 מ״גאבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 4439 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כוס סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%או 1 כוס מיץ תפוזים
-
1 1/2 כוסות קמח תופח
-
1 כוס פרג טחון
-
1 קורט מלח דק
ציפוי
-
100 גרם שוקולד מריר
-
125 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות גלוקוזהלא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מכינים את העוגה: בקערה חסינת אש, ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל.
- מוציאים את הקערה ומוסיפים את הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפרג הטחון, הקמח התופח והמלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- שופכים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים.
- מקררים היטב את העוגה.
- מכינים את הציפוי: בקערה חסינת אש, שופכים את השמנת ומוסיפים את השוקולד.
- ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות.
- מוצאים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הגלוקוזה (לא חובה) ומערבבים היטב.
- שופכים את ציפוי הגנאש מעל העוגה ומצפים אותה.
- מעבירים למקרר להתייצבות.
- חותכים לקוביות ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מכינים את העוגה: בקערה חסינת אש, ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל.
- מוציאים את הקערה ומוסיפים את הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפרג הטחון, הקמח התופח והמלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- שופכים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים.
- מקררים היטב את העוגה.
- מכינים את הציפוי: בקערה חסינת אש, שופכים את השמנת ומוסיפים את השוקולד.
- ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות.
- מוצאים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הגלוקוזה (לא חובה) ומערבבים היטב.
- שופכים את ציפוי הגנאש מעל העוגה ומצפים אותה.
- מעבירים למקרר להתייצבות.
- חותכים לקוביות ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שאלה לגביי העוגה האם חייב לצפות?
לא חייב