עוגת דאבל שוקולד לפסח – חגיגה כפולה!
עוגת שוקולד לפסח שתרשים את כל האורחים! עוגת פאדג' דאבל שוקולד עם גנאש מפנק שתמתיק את החג ותעשה רושם בליל הסדר. רק אל תצפו שיישארו ממנה שאריות!
עוגת שוקולד לפסח שתרשים את כל האורחים! עוגת פאדג' דאבל שוקולד עם גנאש מפנק שתמתיק את החג ותעשה רושם בליל הסדר. רק אל תצפו שיישארו ממנה שאריות!
- שירן מתתיהו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7015.4 קק״ל 7015.4 קק״לפחמימות 634.4 גרם 634.4 גרםשומן 465.9 גרם 465.9 גרםנתרן 1471.0 מ״ג 1471.0 מ״גחלבון 74.7 גרם 74.7 גרםסיבים תזונתיים 37.4 גרם 37.4 גרםשומן רווי 283.7 גרם 283.7 גרםכולסטרול 1111.7 מ״ג 1111.7 מ״גסידן 456.7 מ״ג 456.7 מ״גברזל 34.5 מ״ג 34.5 מ״גאשלגן 3127.9 מ״ג 3127.9 מ״גאבץ 15.4 מ״ג 15.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות7015
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7015.4 קק״ל 7015.4 קק״לפחמימות 634.4 גרם 634.4 גרםשומן 465.9 גרם 465.9 גרםנתרן 1471.0 מ״ג 1471.0 מ״גחלבון 74.7 גרם 74.7 גרםסיבים תזונתיים 37.4 גרם 37.4 גרםשומן רווי 283.7 גרם 283.7 גרםכולסטרול 1111.7 מ״ג 1111.7 מ״גסידן 456.7 מ״ג 456.7 מ״גברזל 34.5 מ״ג 34.5 מ״גאשלגן 3127.9 מ״ג 3127.9 מ״גאבץ 15.4 מ״ג 15.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 7015 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת הפאדג'
מוס השוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%או צמחית, לפרווה
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
ציפוי הגנאש
-
100 גרם שוקולד מריר
-
160 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%או צמחית, לפרווה
-
1 כף דבש
אופן הכנה
- מכינים את עוגת הפאדג’: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מקציפים בקערת המיקסר את הביצים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- ממיסים בקערה נפרדת את השוקולד והחמאה במיקרוגל כדקה וחצי. מוסיפים את המלח לתערובת השוקולד.
- מעבירים את הקצף לתערובת השוקולד ב-3 פעמים ומערבבים בתנועות קיפול.
- מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים בערבוב העדין עד לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לרינג או תבנית קפיצית או תבנית חד”פ בקוטר 18 ואופים בתנור כ-40 דקות עד שהחלק העליון מתקשה אך העוגה עדיין רוטטת.
- מקררים לגמרי לפני שממשיכים, העוגה נסדקת ויורדת במרכז וזה בסדר.
- מכינים את המוס: ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהוא נמס לגמרי.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג למרקם יוגורט סמיך.
- מעבירים 4 כפות מהשמנת לשוקולד ומערבבים במהירות (חשוב לעבוד מהר בשלב הזה כדי שלא יווצרו גושים).
- מעבירים עוד מחצית מהשמנת לשוקולד ומערבבים במהירות.
- מעבירים את הקצפת שנשארה ואותה מערבבים בתנועות קיפול.
- מרכיבים את העוגה: לאחר שעוגת הפאדג’ התקררה עוברים מסביב עם סכין בשביל שיהיה לנו קל לחלץ. מניחים שקף ברינג (אם עשיתם בתבנית קפיצית/חד פעמית - לא צריך שקף).
- מוזגים את המוס מעל הפאדג’ (המוס מתייצב ממש מהר - אז לשפוך אותו מעל הבסיס ברגע שסיימתם להכין אותו).
- מיישרים ומקפיאים 3 שעות לפחות.
- לאחר שהעוגה קפואה מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד, השמנת והדבש במיקרוגל במשך כדקה וחצי ומערבבים להמסה מלאה.
- מחלצים את העוגה. מניחים אותה על רשת ושופכים מעל את גנאש השוקולד (אם עשיתם בחד פעמי אתם יכולים לשפוך את הגנאש מעל מבלי לחלץ).
- מקשטים באגוזים ובמה שרוצים.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת הפאדג’: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מקציפים בקערת המיקסר את הביצים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- ממיסים בקערה נפרדת את השוקולד והחמאה במיקרוגל כדקה וחצי. מוסיפים את המלח לתערובת השוקולד.
- מעבירים את הקצף לתערובת השוקולד ב-3 פעמים ומערבבים בתנועות קיפול.
- מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים בערבוב העדין עד לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לרינג או תבנית קפיצית או תבנית חד”פ בקוטר 18 ואופים בתנור כ-40 דקות עד שהחלק העליון מתקשה אך העוגה עדיין רוטטת.
- מקררים לגמרי לפני שממשיכים, העוגה נסדקת ויורדת במרכז וזה בסדר.
- מכינים את המוס: ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהוא נמס לגמרי.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג למרקם יוגורט סמיך.
- מעבירים 4 כפות מהשמנת לשוקולד ומערבבים במהירות (חשוב לעבוד מהר בשלב הזה כדי שלא יווצרו גושים).
- מעבירים עוד מחצית מהשמנת לשוקולד ומערבבים במהירות.
- מעבירים את הקצפת שנשארה ואותה מערבבים בתנועות קיפול.
- מרכיבים את העוגה: לאחר שעוגת הפאדג’ התקררה עוברים מסביב עם סכין בשביל שיהיה לנו קל לחלץ. מניחים שקף ברינג (אם עשיתם בתבנית קפיצית/חד פעמית - לא צריך שקף).
- מוזגים את המוס מעל הפאדג’ (המוס מתייצב ממש מהר - אז לשפוך אותו מעל הבסיס ברגע שסיימתם להכין אותו).
- מיישרים ומקפיאים 3 שעות לפחות.
- לאחר שהעוגה קפואה מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד, השמנת והדבש במיקרוגל במשך כדקה וחצי ומערבבים להמסה מלאה.
- מחלצים את העוגה. מניחים אותה על רשת ושופכים מעל את גנאש השוקולד (אם עשיתם בחד פעמי אתם יכולים לשפוך את הגנאש מעל מבלי לחלץ).
- מקשטים באגוזים ובמה שרוצים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות