טארט בקלאווה לפסח
טארט שכמותו עוד לא טעמתם! טארט בלקאווה עם אגוזים וסירופ מתוק ומשגע. קינוח שמתאים לפסח ולשאר ימות השנה, מהיר ופשוט, שכולם יזללו בתיאבון
טארט שכמותו עוד לא טעמתם! טארט בלקאווה עם אגוזים וסירופ מתוק ומשגע. קינוח שמתאים לפסח ולשאר ימות השנה, מהיר ופשוט, שכולם יזללו בתיאבון
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6228.7 קק״ל 6228.7 קק״לפחמימות 598.1 גרם 598.1 גרםשומן 410.7 גרם 410.7 גרםנתרן 1491.8 מ״ג 1491.8 מ״גחלבון 94.9 גרם 94.9 גרםסיבים תזונתיים 42.7 גרם 42.7 גרםשומן רווי 73.7 גרם 73.7 גרםכולסטרול 1132.2 מ״ג 1132.2 מ״גסידן 681.3 מ״ג 681.3 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 2223.7 מ״ג 2223.7 מ״גאבץ 16.0 מ״ג 16.0 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות6229
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6228.7 קק״ל 6228.7 קק״לפחמימות 598.1 גרם 598.1 גרםשומן 410.7 גרם 410.7 גרםנתרן 1491.8 מ״ג 1491.8 מ״גחלבון 94.9 גרם 94.9 גרםסיבים תזונתיים 42.7 גרם 42.7 גרםשומן רווי 73.7 גרם 73.7 גרםכולסטרול 1132.2 מ״ג 1132.2 מ״גסידן 681.3 מ״ג 681.3 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 2223.7 מ״ג 2223.7 מ״גאבץ 16.0 מ״ג 16.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 6229 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם קמח ללא גלוטןלא בפסח: אפשר להחליף בקמח לבן
-
100 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
50 גרם אבקת סוכר
-
50 גרם שקדים טחונים
-
1 קורט מלח דק
-
1 ביצה L
-
1 כף מים קרים
מלית
-
200 גרם אגוזי פקאןאו אגוזים אחרים לפי בחירתכם, אפשר גם מיקס
-
1/4 כוס סוכר לבן
סירופ
-
1/4 כוס מים
-
1/4 כוס דבש
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 קורט קליפת תפוז
קרם שקדים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
100 גרם חמאה רכה
-
2 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כף קורנפלור
-
100 גרם שקדים טחונים
אופן הכנה
- מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ושקדים טחונים.
- מעבדים עד שמקבלים פירורים דקים ואז מוסיפים ביצה ומים, ומעבדים מעט עד שמתקבל כדור בצק.
- מרדדים את הבצק (אפשר על משטח מקומח בקורנפלור) ומרפדים תבנית פאי מתפרקת.
- מחוררים את הבסיס במזלג ומכניסים להקפאה לכ-15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את המילוי: קוצצים במעבד מזון את האגוזים והסוכר לפירורים.
- מכינים סירופ סוכר: מכניסים לסיר קטן את הסוכר, המים, הדבש וגרידת התפוז ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים להרתיח עד שכל הסוכר נמס והתערובת מבעבעת.
- מכינים קרם שקדים: מקציפים ביחד סוכר וחמאה במשך כ-2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומקציפים עד שהביצים נטמעות בבלילה. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
- מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא, מכסים אותו ברדיד אלומיניום (או בנייר אפיה) ומניחים משקולות מעליו.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר והמשקולות.
- ממלאים את הקלתית עד ל-2/3 מגובהה בתערובת האגוזים ושופכים מעל את סירופ הסוכר עד שכל האגוזים רטובים.
- שופכים מעל את קרם השקדים ומיישרים.
- מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20-25 דקות, עד שהקרם מזהיב מלמעלה.
אופן הכנה
- מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ושקדים טחונים.
- מעבדים עד שמקבלים פירורים דקים ואז מוסיפים ביצה ומים, ומעבדים מעט עד שמתקבל כדור בצק.
- מרדדים את הבצק (אפשר על משטח מקומח בקורנפלור) ומרפדים תבנית פאי מתפרקת.
- מחוררים את הבסיס במזלג ומכניסים להקפאה לכ-15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את המילוי: קוצצים במעבד מזון את האגוזים והסוכר לפירורים.
- מכינים סירופ סוכר: מכניסים לסיר קטן את הסוכר, המים, הדבש וגרידת התפוז ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים להרתיח עד שכל הסוכר נמס והתערובת מבעבעת.
- מכינים קרם שקדים: מקציפים ביחד סוכר וחמאה במשך כ-2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומקציפים עד שהביצים נטמעות בבלילה. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
- מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא, מכסים אותו ברדיד אלומיניום (או בנייר אפיה) ומניחים משקולות מעליו.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר והמשקולות.
- ממלאים את הקלתית עד ל-2/3 מגובהה בתערובת האגוזים ושופכים מעל את סירופ הסוכר עד שכל האגוזים רטובים.
- שופכים מעל את קרם השקדים ומיישרים.
- מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20-25 דקות, עד שהקרם מזהיב מלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
תודה על המתכון אני אכין בפסח