באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

טארט בקלאווה לפסח

טארט שכמותו עוד לא טעמתם! טארט בלקאווה עם אגוזים וסירופ מתוק ומשגע. קינוח שמתאים לפסח ולשאר ימות השנה, מהיר ופשוט, שכולם יזללו בתיאבון
טארט שכמותו עוד לא טעמתם! טארט בלקאווה עם אגוזים וסירופ מתוק ומשגע. קינוח שמתאים לפסח ולשאר ימות השנה, מהיר ופשוט, שכולם יזללו בתיאבון
  • שרית נובק
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    6229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6228.7 קק״ל 6228.7 קק״ל
    פחמימות 598.1 גרם 598.1 גרם
    שומן 410.7 גרם 410.7 גרם
    נתרן 1491.8 מ״ג 1491.8 מ״ג
    חלבון 94.9 גרם 94.9 גרם
    סיבים תזונתיים 42.7 גרם 42.7 גרם
    שומן רווי 73.7 גרם 73.7 גרם
    כולסטרול 1132.2 מ״ג 1132.2 מ״ג
    סידן 681.3 מ״ג 681.3 מ״ג
    ברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 2223.7 מ״ג 2223.7 מ״ג
    אבץ 16.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    6229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6228.7 קק״ל 6228.7 קק״ל
    פחמימות 598.1 גרם 598.1 גרם
    שומן 410.7 גרם 410.7 גרם
    נתרן 1491.8 מ״ג 1491.8 מ״ג
    חלבון 94.9 גרם 94.9 גרם
    סיבים תזונתיים 42.7 גרם 42.7 גרם
    שומן רווי 73.7 גרם 73.7 גרם
    כולסטרול 1132.2 מ״ג 1132.2 מ״ג
    סידן 681.3 מ״ג 681.3 מ״ג
    ברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 2223.7 מ״ג 2223.7 מ״ג
    אבץ 16.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
שרית נובק
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ושקדים טחונים.
  2. מעבדים עד שמקבלים פירורים דקים ואז מוסיפים ביצה ומים, ומעבדים מעט עד שמתקבל כדור בצק.
  3. מרדדים את הבצק (אפשר על משטח מקומח בקורנפלור) ומרפדים תבנית פאי מתפרקת.
  4. מחוררים את הבסיס במזלג ומכניסים להקפאה לכ-15 דקות.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מכינים את המילוי: קוצצים במעבד מזון את האגוזים והסוכר לפירורים.
  7. מכינים סירופ סוכר: מכניסים לסיר קטן את הסוכר, המים, הדבש וגרידת התפוז ומביאים לרתיחה.
  8. ממשיכים להרתיח עד שכל הסוכר נמס והתערובת מבעבעת.
  9. מכינים קרם שקדים: מקציפים ביחד סוכר וחמאה במשך כ-2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  10. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומקציפים עד שהביצים נטמעות בבלילה. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
  11. מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבבים לתערובת אחידה.
  12. מוציאים את הבצק מהמקפיא, מכסים אותו ברדיד אלומיניום (או בנייר אפיה) ומניחים משקולות מעליו.
  13. מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות.
  14. מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר והמשקולות.
  15. ממלאים את הקלתית עד ל-2/3 מגובהה בתערובת האגוזים ושופכים מעל את סירופ הסוכר עד שכל האגוזים רטובים.
  16. שופכים מעל את קרם השקדים ומיישרים.
  17. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20-25 דקות, עד שהקרם מזהיב מלמעלה.

    טארט בקלאווה לפסח על שולחן
    טארט בקלאווה מושלם לפסח


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט בקלאווה לפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    רינה עובדיה

    תודה על המתכון אני אכין בפסח

קטגוריות

אביזרים

טכניקות