אינס לוחשת לבצק – לחם בצל עם ניחוח קסום וממכר שנאפה בתבנית חרס
- אינס ינאי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2336.8 קק״ל 2336.8 קק״לפחמימות 368.4 גרם 368.4 גרםשומן 78.7 גרם 78.7 גרםנתרן 3920.9 מ״ג 3920.9 מ״גחלבון 51.2 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 30.9 גרם 30.9 גרםשומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 157.8 מ״ג 157.8 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 1223.4 מ״ג 1223.4 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות2337
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2336.8 קק״ל 2336.8 קק״לפחמימות 368.4 גרם 368.4 גרםשומן 78.7 גרם 78.7 גרםנתרן 3920.9 מ״ג 3920.9 מ״גחלבון 51.2 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 30.9 גרם 30.9 גרםשומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 157.8 מ״ג 157.8 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 1223.4 מ״ג 1223.4 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
אני לשה. אני לשה כשאני צריכה לחשוב, אני לשה כשאני צריכה לתכנן, אני לשה כשאני צריכה לשכוח, אני לשה כשאני רוצה לשמח, אני לשה כשאני אוהבת.
אומרים שבצק מרגיש, מרגיש את הידיים שמעבדות אותו, מרגיש את הרגש שנכנס לתוכו תוך כדי עבודה, בצק מרגיש ומגיב בהתאם.
סוף של קיץ ולחם של בצל שאפיתי אותו בתבנית חרס שקניתי בחנות קטנה, כזאת שהזכירה לי בתים כפריים בארצות רחוקות, כזאת שידעתי שתוכל להכיל את הלחם והוא הקשיב, הקשיב והרגיש כמה אהבה יש בלישה שלו וכמה מחשבות נכנסו לתוכו.
לחם בצל אפוי בתבנית חרס, כזה שעלה על גדותיו, כזה שהיה מלא באהבה.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 2337 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
הלחם
אופן הכנה
- מכינים את הבצל המטוגן: חותכים את שני הבצלים לחצי ופורסים לחצאי עיגולים דקים. מחממים את שמן הזית במחבת וכשהוא חם מוסיפים את הבצל. מטגנים על אש נמוכה כ-15-20 דקות, עד שהבצל שחום אבל עדיין רך.
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמחים, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה שמן זית, מלח, מים ואת הבצל מטוגן. לשים היטב עם וו גיטרה במשך חמש דקות (אפשר ללוש גם ידנית ללא מיקסר). אמור להתקבל בצק דביק יחסית. אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס מים. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח. עוטפים את הבצק בעדינות בקמח עד שמתקבלת צורה אחידה של עיגול או צורה אובלית.
- מניחים את הבצק בתוך תבנית חרס או סיר ממתכת כבדה בקוטר של עד 26 ס”מ (חשוב להקפיד לקמח את הסיר או התבנית). מכסים בעדינות את הבצק ומניחים בצד להתפחה שנייה של 40 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- כשהבצק תפח מקמחים מעט את השטח העליון של הלחם וחורצים פסים (גם אחד יספיק( בסכין חדה ומקומחת.
- מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת אדים ואופים את הלחם כ-40 דקות.
- מוציאים את הלחם מהתנור, מחלצים מהכלי ומניחים על רשת לצינון.
אופן הכנה
- מכינים את הבצל המטוגן: חותכים את שני הבצלים לחצי ופורסים לחצאי עיגולים דקים. מחממים את שמן הזית במחבת וכשהוא חם מוסיפים את הבצל. מטגנים על אש נמוכה כ-15-20 דקות, עד שהבצל שחום אבל עדיין רך.
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמחים, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה שמן זית, מלח, מים ואת הבצל מטוגן. לשים היטב עם וו גיטרה במשך חמש דקות (אפשר ללוש גם ידנית ללא מיקסר). אמור להתקבל בצק דביק יחסית. אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס מים. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח. עוטפים את הבצק בעדינות בקמח עד שמתקבלת צורה אחידה של עיגול או צורה אובלית.
- מניחים את הבצק בתוך תבנית חרס או סיר ממתכת כבדה בקוטר של עד 26 ס”מ (חשוב להקפיד לקמח את הסיר או התבנית). מכסים בעדינות את הבצק ומניחים בצד להתפחה שנייה של 40 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- כשהבצק תפח מקמחים מעט את השטח העליון של הלחם וחורצים פסים (גם אחד יספיק( בסכין חדה ומקומחת.
- מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת אדים ואופים את הלחם כ-40 דקות.
- מוציאים את הלחם מהתנור, מחלצים מהכלי ומניחים על רשת לצינון.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
תבורכי אינסה לחם סוף הדרך
תודה שרה יקרה!
לא מכסים את התבנית? הבנתי נכון?
בדיוק 🙂