אינס לוחשת לבצק – לחם בצל עם ניחוח קסום וממכר שנאפה בתבנית חרס

לחם אוורירי וטעים עם המון בצל מטוגן ומתקתק בתוכו, שמכינים בתור סיר או תבנית שנכנסים לתנור. אם אתם חולמים להכין לחם בצל ממש כמו במאפייה, זה המתכון עבורכם
לחם אוורירי וטעים עם המון בצל מטוגן ומתקתק בתוכו, שמכינים בתור סיר או תבנית שנכנסים לתנור. אם אתם חולמים להכין לחם בצל ממש כמו במאפייה, זה המתכון עבורכם
  • אינס ינאי
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    2337
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2336.8 קק״ל 2336.8 קק״ל
    פחמימות 368.4 גרם 368.4 גרם
    שומן 78.7 גרם 78.7 גרם
    נתרן 3920.9 מ״ג 3920.9 מ״ג
    חלבון 51.2 גרם 51.2 גרם
    סיבים תזונתיים 30.9 גרם 30.9 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 157.8 מ״ג 157.8 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 1223.4 מ״ג 1223.4 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    2337
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2336.8 קק״ל 2336.8 קק״ל
    פחמימות 368.4 גרם 368.4 גרם
    שומן 78.7 גרם 78.7 גרם
    נתרן 3920.9 מ״ג 3920.9 מ״ג
    חלבון 51.2 גרם 51.2 גרם
    סיבים תזונתיים 30.9 גרם 30.9 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 10.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 157.8 מ״ג 157.8 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 1223.4 מ״ג 1223.4 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור

אני לשה. אני לשה כשאני צריכה לחשוב, אני לשה כשאני צריכה לתכנן, אני לשה כשאני צריכה לשכוח, אני לשה כשאני רוצה לשמח, אני לשה כשאני אוהבת.
אומרים שבצק מרגיש, מרגיש את הידיים שמעבדות אותו, מרגיש את הרגש שנכנס לתוכו תוך כדי עבודה, בצק מרגיש ומגיב בהתאם.
סוף של קיץ ולחם של בצל שאפיתי אותו בתבנית חרס שקניתי בחנות קטנה, כזאת שהזכירה לי בתים כפריים בארצות רחוקות, כזאת שידעתי שתוכל להכיל את הלחם והוא הקשיב, הקשיב והרגיש כמה אהבה יש בלישה שלו וכמה מחשבות נכנסו לתוכו.
לחם בצל אפוי בתבנית חרס, כזה שעלה על גדותיו, כזה שהיה מלא באהבה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הבצל המטוגן

הלחם


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצל המטוגן: חותכים את שני הבצלים לחצי ופורסים לחצאי עיגולים דקים. מחממים את שמן הזית במחבת וכשהוא חם מוסיפים את הבצל. מטגנים על אש נמוכה כ-15-20 דקות, עד שהבצל שחום אבל עדיין רך.
  2. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמחים, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה שמן זית, מלח, מים ואת הבצל מטוגן. לשים היטב עם וו גיטרה במשך חמש דקות (אפשר ללוש גם ידנית ללא מיקסר). אמור להתקבל בצק דביק יחסית. אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס מים. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. עוטפים את הבצק בעדינות בקמח עד שמתקבלת צורה אחידה של עיגול או צורה אובלית.
  4. מניחים את הבצק בתוך תבנית חרס או סיר ממתכת כבדה בקוטר של עד 26 ס”מ (חשוב להקפיד לקמח את הסיר או התבנית). מכסים בעדינות את הבצק ומניחים בצד להתפחה שנייה של 40 דקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. כשהבצק תפח מקמחים מעט את השטח העליון של הלחם וחורצים פסים (גם אחד יספיק( בסכין חדה ומקומחת.
  7. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת אדים ואופים את הלחם כ-40 דקות.
  8. מוציאים את הלחם מהתנור, מחלצים מהכלי ומניחים על רשת לצינון.
לחם בצל. צילום: אפיק גבאי
לחם בצל. צילום: אפיק גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אינס לוחשת לבצק – לחם בצל עם ניחוח קסום וממכר שנאפה בתבנית חרס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה שרה יקרה!

      Avatar
      מערכת Foody

      בדיוק 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות