תיבת אוצר – דלורית ממולאת טבעונית ומפוארת
דלורית ממולאת באורז בר ועדשים, מורכבת מחדש ואפויה בתנור כדלורית סגורה ומרשימה. מוגשת בפרוסות עבות לצד בצל סגול אפוי ועלי רוקט טריים
דלורית ממולאת באורז בר ועדשים, מורכבת מחדש ואפויה בתנור כדלורית סגורה ומרשימה. מוגשת בפרוסות עבות לצד בצל סגול אפוי ועלי רוקט טריים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1506.4 קק״ל 1506.4 קק״לפחמימות 496.1 גרם 496.1 גרםסוכר 378.2 גרם 378.2 גרםשומן 407.0 גרם 407.0 גרםנתרן 3596.3 מ״ג 3596.3 מ״גחלבון 410.8 גרם 410.8 גרםסיבים תזונתיים 407.0 גרם 407.0 גרםשומן רווי 361.5 גרם 361.5 גרםכולסטרול 357.4 מ״ג 357.4 מ״גסידן 707.6 מ״ג 707.6 מ״גברזל 376.3 מ״ג 376.3 מ״גאשלגן 2742.0 מ״ג 2742.0 מ״גאבץ 363.8 מ״ג 363.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1506
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1506.4 קק״ל 1506.4 קק״לפחמימות 496.1 גרם 496.1 גרםסוכר 378.2 גרם 378.2 גרםשומן 407.0 גרם 407.0 גרםנתרן 3596.3 מ״ג 3596.3 מ״גחלבון 410.8 גרם 410.8 גרםסיבים תזונתיים 407.0 גרם 407.0 גרםשומן רווי 361.5 גרם 361.5 גרםכולסטרול 357.4 מ״ג 357.4 מ״גסידן 707.6 מ״ג 707.6 מ״גברזל 376.3 מ״ג 376.3 מ״גאשלגן 2742.0 מ״ג 2742.0 מ״גאבץ 363.8 מ״ג 363.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1506 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 דלורית גדולהבמשקל של כ-2 ק"ג
-
1 כוס אורז בר
-
1/2 כוס עדשים ירוקותמושרות במים למשך שעה
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל סגולגדול, חתוך לקוביות קטנות
-
2 שיני שום
-
חתוך לקוביות קטנות
-
200 גרם עלי תרד
-
3 כפות רוטב סויה קלאסי קנור
-
3 כפות רוטב טריאקי קנור
-
2 כפות צנובריםאופציונלי
הגשה
-
חתוכים לרבעים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את הדלורית לאורך ומרוקנים את הגרעינים. שמים את החצאים על גבי התבנית עם החתך כלפי מעלה ומתיזים תרסיס שמן.
- צולים את הדלורית בתנור כשעה ומצננים.
- שמים בסיר בינוני את האורז והעדשים המושרות ומוסיפים את המים. מערבבים ומבשלים עד שהמים נספגים. גם אם האורז נשאר לא מבושל עד הסוף - זה בסדר.
- בעזרת כף מרוקנים את “בשר” הדלורית, אך משאירים מעטפת בעובי של כ-3 ס”מ.
- מועכים את “בשר” הדלורית עם מזלג ושומרים בצד בקערת ערבוב גדולה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה. מוסיפים את הגמבה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך.
- מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- לקערה עם הדלורית מוסיפים את האורז והעדשים, את הירקות ואת הרטבים ומערבבים היטב.
- ממלאים את חצאי מעטפת הדלורית במילוי ומיישרים.
- מצמידים את החצאים אחד לשני ליצירת דלורית שלמה וקושרים בעדינות בעזרת חוט.
- שמים את הדלורית על התבנית ומסביבה מסדרים רבעי בצל סגול.
- מתיזים תרסיס שמן וצולים עוד 20 דקות, עד שהירקות מתחילים להשחים.
- מצננים מעט, חותכים לפרוסות עבות, מזלפים רוטב טריאקי ומגישים לצד עלי רוקט.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את הדלורית לאורך ומרוקנים את הגרעינים. שמים את החצאים על גבי התבנית עם החתך כלפי מעלה ומתיזים תרסיס שמן.
- צולים את הדלורית בתנור כשעה ומצננים.
- שמים בסיר בינוני את האורז והעדשים המושרות ומוסיפים את המים. מערבבים ומבשלים עד שהמים נספגים. גם אם האורז נשאר לא מבושל עד הסוף - זה בסדר.
- בעזרת כף מרוקנים את “בשר” הדלורית, אך משאירים מעטפת בעובי של כ-3 ס”מ.
- מועכים את “בשר” הדלורית עם מזלג ושומרים בצד בקערת ערבוב גדולה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה. מוסיפים את הגמבה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך.
- מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- לקערה עם הדלורית מוסיפים את האורז והעדשים, את הירקות ואת הרטבים ומערבבים היטב.
- ממלאים את חצאי מעטפת הדלורית במילוי ומיישרים.
- מצמידים את החצאים אחד לשני ליצירת דלורית שלמה וקושרים בעדינות בעזרת חוט.
- שמים את הדלורית על התבנית ומסביבה מסדרים רבעי בצל סגול.
- מתיזים תרסיס שמן וצולים עוד 20 דקות, עד שהירקות מתחילים להשחים.
- מצננים מעט, חותכים לפרוסות עבות, מזלפים רוטב טריאקי ומגישים לצד עלי רוקט.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
ניתן להכין עם אורז אחר ואם כן מה מתאים יותר בסמטי , עגול או פרסי?
אורז בסמטי.