ורניקס תפוחי אדמה: מעדן שעשה עלייה
ורניקס תפוחי אדמה הם כיסוני בצק מהמטבח הרוסי. הדובדבן שבקצפת שמקפיץ את המנה לגבהים, הוא הבצל המטוגן שמונח מעל ומעניק לה טעם גן עדן
ורניקס תפוחי אדמה הם כיסוני בצק מהמטבח הרוסי. הדובדבן שבקצפת שמקפיץ את המנה לגבהים, הוא הבצל המטוגן שמונח מעל ומעניק לה טעם גן עדן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 57.8 קק״ל 2311.5 קק״לפחמימות 6.9 גרם 277.5 גרםשומן 2.9 גרם 115.6 גרםנתרן 39.6 מ״ג 1585.5 מ״גחלבון 0.9 גרם 37.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 18.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 30.4 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״גסידן 5.5 מ״ג 219.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 34.8 מ״ג 1391.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות58
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 57.8 קק״ל 2311.5 קק״לפחמימות 6.9 גרם 277.5 גרםשומן 2.9 גרם 115.6 גרםנתרן 39.6 מ״ג 1585.5 מ״גחלבון 0.9 גרם 37.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 18.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 30.4 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״גסידן 5.5 מ״ג 219.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 34.8 מ״ג 1391.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 58 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1/2כפית או 180 מ"ל מלח דק
-
3/4כוס או מים רותחים
-
2 כפות שמן קנולה
מילוי
-
5 תפוחי אדמה לאפייה ובישול גדולים
-
3 כפות שמן קנולה
-
2 בצלים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- ראשית, מכינים את הבצק: שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח והמלח ומערבבים. שנית, מוסיפים בבת אחת את המים הרותחים והשמן ומערבבים מהר בעזרת כף עץ עד שמתקבלים פירורי בצק לחים, והתערובת מתחילה להתקרר עד לטמפרטורה שאפשר לגעת בה.
- מתחילים ללוש את הבצק בתוך הקערה. ברגע שהוא מתגבש לגוש אחד, מעבירים על משטח עבודה וממשיכים ללוש למשך 2 דקות. הבצק ירגיש יבש בהתחלה, אבל אל תתפתו להוסיף עוד מים!
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת ומשאירים אותו לנוח בטמפרטורת החדר למשך כ-30 דקות.
- בינתיים מכינים את המילוי: קולפים את תפוחי האדמה וחתוכים לקוביות גדולות. מבשלים בסיר על כיריים בכמות גדולה של מים עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים ומועכים לפירה. מכסים ושומרים בצד.
- במקביל מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, תוך ערבוב, עד שהוא משחים יפה.
- מוסיפים את הבצל יחד עם השמן לפירה (לא שוטפים בינתיים את המחבת), מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מצננים את המילוי.
- לשים את הבצק למשך דקה נוספת (הוא יהיה ממש גמיש, רך ולא דביק) ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה דק וקורצים עיגולים בעזרת כוס. לחלופין, אפשר לגלגל כל חלק לנחש שמנמן, לחתוך ל-10 חתיכות ולרדד כל חתיכה לעיגול דק.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח.
- שמים כפית גדושה מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מקפלים את העיגול חצי-חצי מסביב למילוי ומהדקים בעזרת אצבעות. אפשר לסגור את הורניקס בשיטת צמה. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי. מסדרים את הורניקס המוכנים על קרש או על משטח עבודה מקומח קלות.
- זורקים את הורניקס למים רותחים בנגלות של 5-6 ומבשלים למשך כ-2-3 דקות, עד שהם מתחילים לצוף. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה גדולה, מוסיפים כל פעם קצת חמאה מומסת / שמן / תרסיס שמן ומערבבים, כדי שלא יידבקו.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את המים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מגיע לצבע ענברי עמוק.
- מגישים את הורניקס עם הבצל המטוגן.
אופן הכנה
- ראשית, מכינים את הבצק: שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח והמלח ומערבבים. שנית, מוסיפים בבת אחת את המים הרותחים והשמן ומערבבים מהר בעזרת כף עץ עד שמתקבלים פירורי בצק לחים, והתערובת מתחילה להתקרר עד לטמפרטורה שאפשר לגעת בה.
- מתחילים ללוש את הבצק בתוך הקערה. ברגע שהוא מתגבש לגוש אחד, מעבירים על משטח עבודה וממשיכים ללוש למשך 2 דקות. הבצק ירגיש יבש בהתחלה, אבל אל תתפתו להוסיף עוד מים!
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת ומשאירים אותו לנוח בטמפרטורת החדר למשך כ-30 דקות.
- בינתיים מכינים את המילוי: קולפים את תפוחי האדמה וחתוכים לקוביות גדולות. מבשלים בסיר על כיריים בכמות גדולה של מים עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים ומועכים לפירה. מכסים ושומרים בצד.
- במקביל מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, תוך ערבוב, עד שהוא משחים יפה.
- מוסיפים את הבצל יחד עם השמן לפירה (לא שוטפים בינתיים את המחבת), מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מצננים את המילוי.
- לשים את הבצק למשך דקה נוספת (הוא יהיה ממש גמיש, רך ולא דביק) ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה דק וקורצים עיגולים בעזרת כוס. לחלופין, אפשר לגלגל כל חלק לנחש שמנמן, לחתוך ל-10 חתיכות ולרדד כל חתיכה לעיגול דק.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח.
- שמים כפית גדושה מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מקפלים את העיגול חצי-חצי מסביב למילוי ומהדקים בעזרת אצבעות. אפשר לסגור את הורניקס בשיטת צמה. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי. מסדרים את הורניקס המוכנים על קרש או על משטח עבודה מקומח קלות.
- זורקים את הורניקס למים רותחים בנגלות של 5-6 ומבשלים למשך כ-2-3 דקות, עד שהם מתחילים לצוף. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה גדולה, מוסיפים כל פעם קצת חמאה מומסת / שמן / תרסיס שמן ומערבבים, כדי שלא יידבקו.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את המים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מגיע לצבע ענברי עמוק.
- מגישים את הורניקס עם הבצל המטוגן.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקרר על ההכנה?תודה
היי, במקרה הזה לא
אם רוצים להקפיא לפני השלב הסופי מתי כדאי להקפיא אחרי שלב הבישול במים או לפני ?
אפשר להקפיא לפני שלב הבישול במים.