עוגת מוס שוקולד קרמל הכי חגיגית שיש!
עוגת מוס שוקולד קרמל מושקעת, עם מוס נהדר שיושב על תחתית בראוניז פריכה ומעל הכל שוקולד נוזל וקצפת שוקולד לסיום - זה חלום!
עוגת מוס שוקולד קרמל מושקעת, עם מוס נהדר שיושב על תחתית בראוניז פריכה ומעל הכל שוקולד נוזל וקצפת שוקולד לסיום - זה חלום!
- עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7431.6 קק״ל 7431.6 קק״לפחמימות 525.3 גרם 525.3 גרםשומן 527.3 גרם 527.3 גרםנתרן 2332.5 מ״ג 2332.5 מ״גחלבון 129.0 גרם 129.0 גרםסיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרםשומן רווי 297.1 גרם 297.1 גרםכולסטרול 2920.8 מ״ג 2920.8 מ״גסידן 356.6 מ״ג 356.6 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 784.0 מ״ג 784.0 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 50 דק׳כולל 7 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות7432
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7431.6 קק״ל 7431.6 קק״לפחמימות 525.3 גרם 525.3 גרםשומן 527.3 גרם 527.3 גרםנתרן 2332.5 מ״ג 2332.5 מ״גחלבון 129.0 גרם 129.0 גרםסיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרםשומן רווי 297.1 גרם 297.1 גרםכולסטרול 2920.8 מ״ג 2920.8 מ״גסידן 356.6 מ״ג 356.6 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 784.0 מ״ג 784.0 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 7432 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רינג 22 ס"מ
בסיס בראוניז
מוס שוקולד קרמל
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
45 גרם חמאה
-
3/4 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
250 גרם שוקולד קרמל מלוח
-
5 ביצים L
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%מוקצפת
-
3 חלמונים L
גנאש שוקולד
-
100 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
100גרם או 1 חפיסה שוקולד מריר 70%
קצפת
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
קישוט
-
או אבקת זהב או פניני זהב
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- עוטפים רינג עם נייר אלומיניום כדי למנוע מהבלילה לזלוג החוצה, ומניחים בתחתית נייר אפייה כדי למנוע מהבראוניז להדבק לנייר אלומיניום.
- מכניסים לקערה את החמאה והשוקולד, וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. כאשר התערובת חלקה ואחידה מוסיפים סוכר וביצים וטורפים היטב. כעת מוסיפים קמח וקורט מלח וטורפים שוב עד לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לרינג ואופים במשך כ-20 דקות או עד שהבראוניז מוכן (אפוי אך נשאר רך). מניחים בצד להתקררות.
- בינתיים מכינים את המוס: להכנת הקרמל מניחים בקלחת רחבה את הסוכר, ממיסים ומקרמלים אותו עד לגוון קרמל בצבע ענברי.
- מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב מתמיד. ממשיכים לבשל עד בעבוע קל ומורידים מהאש.
- מוסיפים את החמאה לתערובת הקרמל ומערבבים עד לקבלת קרמל חלק ואחיד.
- אל הקרמל החם מוסיפים את השוקולד המריר וטורפים עד שכולו נמס אל תוך הקרמל.
- מעבירים את תערובת השוקולד קרמל לקערה.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים עד יצירת קציפה בהירה, ומוסיפים אל השוקולד בתנועות קיפול.
- לאחר מכן מקציפים את החלבונים בקערה נקייה חדשה, עש שהקצף תפוח ובוהק.
- מוסיפים את קציפת החלבונים בתנועות קיפול אל תוך השוקולד עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
- מוסיפים את השמנת המוקפצת בתנועות קיפול, עד שמקבלים מוס אחיד וחלק.
- מוזגים את בלילת המוס אל תוך הרינג עם תחתית הבראוניז ומעבירים להקפאה למשך הלילה.
- מכינים את הגנאש: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
- מוציאים את העוגה מההקפאה, מחלצים אותה מהתבנית ומוזגים עליה את הגנאש. מחזירים לקירור להתייצבות.
- מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מניחים את השמנת המתוקה ופודינג השוקולד, מקציפים בעזרת וו בלון עד לקציפה יציבה מאוד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.
- מוציאים את העוגה מהקירור, מזלפים מעל העוגה תלוליות של קצפת בעזרת שק הזילוף, מקשטים עם זהב ושומרים בקירור.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- עוטפים רינג עם נייר אלומיניום כדי למנוע מהבלילה לזלוג החוצה, ומניחים בתחתית נייר אפייה כדי למנוע מהבראוניז להדבק לנייר אלומיניום.
- מכניסים לקערה את החמאה והשוקולד, וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. כאשר התערובת חלקה ואחידה מוסיפים סוכר וביצים וטורפים היטב. כעת מוסיפים קמח וקורט מלח וטורפים שוב עד לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לרינג ואופים במשך כ-20 דקות או עד שהבראוניז מוכן (אפוי אך נשאר רך). מניחים בצד להתקררות.
- בינתיים מכינים את המוס: להכנת הקרמל מניחים בקלחת רחבה את הסוכר, ממיסים ומקרמלים אותו עד לגוון קרמל בצבע ענברי.
- מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב מתמיד. ממשיכים לבשל עד בעבוע קל ומורידים מהאש.
- מוסיפים את החמאה לתערובת הקרמל ומערבבים עד לקבלת קרמל חלק ואחיד.
- אל הקרמל החם מוסיפים את השוקולד המריר וטורפים עד שכולו נמס אל תוך הקרמל.
- מעבירים את תערובת השוקולד קרמל לקערה.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים עד יצירת קציפה בהירה, ומוסיפים אל השוקולד בתנועות קיפול.
- לאחר מכן מקציפים את החלבונים בקערה נקייה חדשה, עש שהקצף תפוח ובוהק.
- מוסיפים את קציפת החלבונים בתנועות קיפול אל תוך השוקולד עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
- מוסיפים את השמנת המוקפצת בתנועות קיפול, עד שמקבלים מוס אחיד וחלק.
- מוזגים את בלילת המוס אל תוך הרינג עם תחתית הבראוניז ומעבירים להקפאה למשך הלילה.
- מכינים את הגנאש: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
- מוציאים את העוגה מההקפאה, מחלצים אותה מהתבנית ומוזגים עליה את הגנאש. מחזירים לקירור להתייצבות.
- מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מניחים את השמנת המתוקה ופודינג השוקולד, מקציפים בעזרת וו בלון עד לקציפה יציבה מאוד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.
- מוציאים את העוגה מהקירור, מזלפים מעל העוגה תלוליות של קצפת בעזרת שק הזילוף, מקשטים עם זהב ושומרים בקירור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
איך אפשר להפוך לגרסה פרווה
אפשר להחליף את השמנת המתוקה לשמנת צמחית ואת החמאה למחמאה.
רק כדי להיות בטוחה.. מדובר על להקציף 8 חלמונים ו 5 חלבונים. הבנתי נכון?? בנוסף אין את הכמויות לגנאש
נכון, במוס שוקולד קרמל משתמשים ב-8 חלמונים ו-5 חלבונים. המצרכים לגנאש מופיעים כעת במצרכים, המתכון תוקן. בהצלחה!